θέμα πίεσης με Lelit pl41 plust

Δεν βγάζει καϊμάκι η μηχανή σας ή ο espresso σας αγγίζει την τελειότητα, μοιραστείτε τον πόνο ή την χαρά σας εδώ.
thelwCafe

Re: θέμα πίεσης με Lelit pl41 plust

Δημοσίευση από thelwCafe » Κυρ Μαρ 16, 2025 2:03 am

Καταλαβαίνω πως οι αλλαγές αυτές είναι βάσει κάποιου πρωτοκόλλου, δεν το πολυσκέφτονται, σου λέει σέρβις πάμε 1,2,3 πράγματα τα αλλάζουμε (δεν θα κάτσουν να καθαρίσουν τίποτα, όπως όλοι οι μάστορες στην ουσία είναι έμποροι ανταλλακτικών). Δεν έχω ένσταση σε αυτό, αλλά αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι τα βασικά εξαρτήματα της μηχανής αντλία, opv, βάνα,κα χαλάνε για πλάκα με αποτέλεσμα πολύ κακό καφέ. Με άλλα λογια η μηχανή του καφέ παύει να είναι μηχανή του καφέ πάαααρα πολύ εύκολα. Δεν θα ασχοληθώ άλλο, και δεν πιστευω ότι θα κάτσουν και πολύ να μου δώσουν εξηγήσεις γιατί η μηχανή είναι αναξιόπιστη και χαλάει τόσο εύκολα. Είναι απλά σχεδιασμένη να χαλάει εύκολα, με 600€ σου λέει σου φτιάχνει ημιεπαγγελματικό εσπρέσσο, τι άλλο θέλεις; Απλά δεν σου φτιάχνει καφέ για πάρα πολύ καιρό και μετά θέλει τάισμα με αναξιόπιστα ανταλλακτικα (πιθανόν και αναξιόπιστο σχεδιασμό μηχανής εξαρχής) για να συνεχίσει. Θα την πάω όπως είναι για όσο καιρό και θα αρχίσω να μαζεύω χρήματα για κάτι πιο αξιόπιστο, αν υπάρχει.
Αυτό που μου τη σπάει είναι όταν ήδη από το προηγούμενο σέρβις τους έλεγα ότι η μηχανή δεν κρατάει πίεση και αυτοί μου έλεγαν με ύφος 1000 καρδιναλίων ότι δεν κόβω πολύ ψιλό τον καφέ. Πως να ανεβάσει πίεση η μηχανή όταν μου βάζει μέσα αντλία των 15-20 ευρώ;;;

Άβαταρ μέλους
dkstopo
Όνομα: Κώστας
Μηχανή:: Rancilio Silvia V1
2η Μηχανή:: Expobar Brewtus IV
Μύλος:: Super Jolly
2ος Μύλος:: Ascaso i2 mini
Οι καφέδες μου:: illy - Estrella del Caribe

Δημοσίευση από dkstopo » Κυρ Μαρ 16, 2025 10:20 am

έχει κάποια μηχανή στα υπόψιν σου που θα ηθελες να είναι η επόμενη;
"Δεν υπάρχει στροφή που δεν μπορείς να προσπεράσεις" Ayrton Senna

thelwCafe

Δημοσίευση από thelwCafe » Κυρ Μαρ 16, 2025 11:42 am

Νομίζω ότι είναι θέμα μπάτζετ, φαντάζομαι από τα 600€ της lelit plust η επόμενη κλίμακα θα είναι στα 1000 με 1500€. Πολλές φορές βέβαια δεν είναι τα πάντα θέμα χρημάτων, έχεις να προτείνεις κάποιο μοντέλο που να μην έχει τόση εξάρτηση στα σέρβις;
Χωρίς να έχω καθόλου δεδομένα για αυτό που λέω, καθαρή εικασία, αρχίζω να υποψιάζομαι πως ίσως να μην υπάρχει, δηλαδή ότι είναι σαν να λες θα φτιάξω μια μίνι νταλίκα που θα τραβάει τόνους φορτίου όπως και μια κανονική, απλά θα πρέπει να την επισκευάζεις κάθε 100 χιλιόμετρα! Νομίζω ότι οι οικιακές καφετιέρες που πλησιάζουν σε ποιότητα καφέ τις επαγγελμετικες είναι ένα υπερφιλόδοξο πρότζεκτ που μόνο φαινομενικά τα καταφέρνει.

Άβαταρ μέλους
Euripides
Όνομα: Ευριπίδης
Μηχανή:: Cafelat Robot
Μύλος:: Eureka Silenzio
Οι καφέδες μου:: Neapolitan espresso

Δημοσίευση από Euripides » Κυρ Μαρ 16, 2025 3:12 pm

Αδερφέ αν σου αρέσουν οι lever μηχανες κοίτα την cafelat robot. 450 ευρώ το barista edition και κάνει καφεδάρες. Επίσης δεν χρειάζεται καμία απολύτως συντήρηση. Είχα και γω την lelit, εμένα δεν μου έβγαλε κάποιο πρόβλημα και μπορούσα να πάρω το profile του καφέ εύκολα λόγο pid αλλά η cafelat είναι καλύτερη γιατί έχει preinfusion και γενικά έχεις πλήρη έλεγχο στην εκχύλιση. Αδερφέ τσέκαρε την, είναι καταπληκτική, θέλει κάποιο χρόνο να την μάθεις αλλά μετά δεν σε απογοητεύει. Το μυστικό είναι στον μύλο, εκεί επένδυσε ένα μεγάλο ποσό.

Απάντηση