Bezzera BZ10 2020
-
- Όνομα: Marios
- Μηχανή:: Bezzera BZ -10 2021
- Μύλος:: Euruka mignon zero
- Οι καφέδες μου:: cup10 , samba , kawa
Re: Bezzera BZ10 2020
Μήπως κόβεις και πολύ ψιλά τον καφέ? Σε πόσα δευτερόλεπτα κάνεις την εκχυλιση? Ίσως σε συνδυασμό με την μείωση της πίεσης στο κάνει. Και εμένα στην αρχή έκανα ένα σφύριγμα αλλά πλέον δεν είναι τόσο έντονο. Με την opv έχω καταλήξει στα 11 bar με το τυφλό. Υπάρχουν αναφορές που λένε και για παραπάνω. Με τα καλαθακια συνήθως βάζω 1 gr κάτω από το ενδεικτικό, αλλά.παιζει ρόλο και ο καφές και το κοψιμο. Να σου πω ότι από κάτω έχει και ένα αυτοκόλλητο εγγύησης το οποίο λογικά έχεις σχισει ανοίγοντας την μηχανή. Το έκανα και εγώ. Δώσε χρόνο στην μηχανή σου και α καταλάβεις ότι είναι κορυφή.
-
- Όνομα: tom
- Μηχανή:: BZ10
- 2η Μηχανή:: Lelit PL041PLUSPID
- Μύλος:: Eurogat K5
- Οι καφέδες μου:: Filicori Grande Crema Delicato,Club Cave
Καφε κοβω σε τετοιο σημειο ωστε να εχω 1:2 σε 30-35 sec, καπου στα 17-18 γραμμαρια τα αντιστοιχα ml -+ml. Ο καφες βγαινει νοστιμος με κρεμα κλπ. Το θεμα ειναι οτι η Bezzera συμφωνα με τον κατασκευστη ερχονται απο το εργοστασιο στα 11.5-12 bar ετοιμες. Αυτο το feedback εχω, απο την ερευνα που εχω κανει απο καταχους BZ σειρας. Οσοι κατεβασαν πιεση ειχαν ακριβως αυτον τον θορυβο στην αντλια-opv, που μετα απο μερες χρησεις και καφεδων στρωνει.
Καποιος με παροτρυνε να ξεβιδωσω τελειως την OPV να βγαλω το ελατηριο, να λαδωσω με γρασο τροφιμων το O-ring και να ξαναβιδωσω στα επιθυμητα bar.
Για την ωρα απλα φτιαχνω καφεδες με τον εκνευριστικο θορυβο να δω ποσο θα στρωσει και βλεπουμε.
Προερχομενος απο Lelit, η διαφορα στην κατασκευη ειναι αξιοσημειωτη.
Οντως η εγγυση παει περιπατο με το αυτοκολητο. Θα δειξει η πορεια.
Εχει κανενας ανοιξει OPV? Δειχνει απλο, με τα καταλληλα εργαλεια.
Καποιος με παροτρυνε να ξεβιδωσω τελειως την OPV να βγαλω το ελατηριο, να λαδωσω με γρασο τροφιμων το O-ring και να ξαναβιδωσω στα επιθυμητα bar.
Για την ωρα απλα φτιαχνω καφεδες με τον εκνευριστικο θορυβο να δω ποσο θα στρωσει και βλεπουμε.
Προερχομενος απο Lelit, η διαφορα στην κατασκευη ειναι αξιοσημειωτη.
Οντως η εγγυση παει περιπατο με το αυτοκολητο. Θα δειξει η πορεια.
Εχει κανενας ανοιξει OPV? Δειχνει απλο, με τα καταλληλα εργαλεια.
-
- Όνομα: tom
- Μηχανή:: BZ10
- 2η Μηχανή:: Lelit PL041PLUSPID
- Μύλος:: Eurogat K5
- Οι καφέδες μου:: Filicori Grande Crema Delicato,Club Cave
Τέλικα ανοιχτηκε η μηχανή. Λύθηκε το ελατήριο της opv , ελαφρά το τεντωσα και ξανακουμπωσα. Ο θόρυβος εξαφανίστηκε τελείως. Ρύθμισα άνετα στα 10bar με τύφλο μια μέχρι σήμερα όλα καλά.
Αυτή η λύση για bezzera μηχανές παίζει αρκετα ειδικά σε καινούργιες μηχανές μετά από ρύθμιση στην opv.
Αυτή η λύση για bezzera μηχανές παίζει αρκετα ειδικά σε καινούργιες μηχανές μετά από ρύθμιση στην opv.
-
- Όνομα: apostolos
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- Μύλος:: Ascaso I Mini i2 Con
- Οι καφέδες μου:: Taresso Tigrato Blend
- Επικοινωνία:
Υπάρχει κανένα βίντεο για αυτό??tommas έγραψε: ↑Κυρ Μαρ 10, 2024 6:55 pmΤέλικα ανοιχτηκε η μηχανή. Λύθηκε το ελατήριο της opv , ελαφρά το τεντωσα και ξανακουμπωσα. Ο θόρυβος εξαφανίστηκε τελείως. Ρύθμισα άνετα στα 10bar με τύφλο μια μέχρι σήμερα όλα καλά.
- dasimo
- Όνομα: Dimitris
- Μηχανή:: Bezzera BZ10
- 2η Μηχανή:: Gaggia Baby,Aerpress
- Μύλος:: Eurika Mignon
- 2ος Μύλος:: Gaggia MDF
- Οι καφέδες μου:: Mokka, TAF, Sapid, Cup10, Kudu
μια χαρα ειναι τα 10 bar στην αντλία που μεταφράζονται σε 9 στο group. Η Bezzera βαζει 12 γιατι γνωριζουν οτι το 90% των αγοραστων ειναι ασχετοι με την παρασκευη καφε , οποτε σου λένε βαλε 12 bar αντλια 10-11 group να ειμαστε ησυχοι , ιδιαίτερα με δεδομένο οτι πολλοί αγοραστές μπορεί να παρουν κομμενο καφε και να μην επιλέξουν μυλο. 4 χρόνια και 6 μηνες κατοχος της μηχανης και οτι και να πω θα ειναι λίγο. Λογικα η μηχανη συντομα θα παει στο νησί με τον eureka zero και θα βγω στην γυρα για αγορα αλλης για την Αθήνα. Την εβαλα για πωληση οπως θα δειτε στις αγγελίες.....αλλα δεν αντεξα και θα την κρατήσω. Τωρα βρηκα και εναν καταπληκτικό decaf καφε και απολαμβανω τα καφεδάκια μου σε αναλογία 1 με καφείνη και 3 χωρίς και ολα μια χαρα!