Δεν φτιάχνει "ωραίο" καφέ DeLonghi EC685.M Dedica
-
Δεν φτιάχνει "ωραίο" καφέ DeLonghi EC685.M Dedica
Καλησπέρα έχω 5 την μηχανή DeLonghi EC685.M Dedica
Πάντα της κάνω αφαλάτωση και την καθαρίζω πολύ καλά να μην αφήνει υπολείμματα καφέ, μια φορά στους δύο μήνες βγάζω και την μια βίδα όπου έχει στην θέση που κουμπώνει του portfilter από την κάτω μεριά, βγάζω λαστιχακια κλπ την περιποιούμαι γενικά
Το θέμα είναι ότι καφέ και να πάρω (σούπερ μάρκετ) 250gr όσο και να τον πατήσω - μην τον πατήσω υπερβολικά δεν βγάζει καφέ γευστικό που θα τον απολαύσεις... Έχω δοκιμάσει ΟΛΟΥΣ τουσ έτοιμους κομμένους καφέδες που έχει στα σούπερ μάρκετ..
Επίσης παρατηρώ όταν βγάζω εσπρέσσο διπλή δόση, έχει αρκετές μπουρμουλιθρες και είναι κ κομμένος... Μήπως απλά πρέπει να αποδεχτώ το γεγονός ότι δεν κάνει για καθημερινό καφέ που τον χρει;ζοματε και είναι για πάρα πολύ απλό εσπρεσσακι;
Η μήπως χρειάζομαι φρέσκο αλεσμένο καφέ; Όταν είχα δοκιμάσει και είχα πάρει έτοιμο φρέσκο κομμένο από το coffee island , της ώρας κομμένο! Τότε απλα ήταν παρα πολύεπτα κομμένοσ και δεν έτρεχε καφεσ με τίποτα . Πεταγοταν παντού καφεσ όταν έβγαζα το portfilter..
Ευχαριστώ πολύ
Πάντα της κάνω αφαλάτωση και την καθαρίζω πολύ καλά να μην αφήνει υπολείμματα καφέ, μια φορά στους δύο μήνες βγάζω και την μια βίδα όπου έχει στην θέση που κουμπώνει του portfilter από την κάτω μεριά, βγάζω λαστιχακια κλπ την περιποιούμαι γενικά
Το θέμα είναι ότι καφέ και να πάρω (σούπερ μάρκετ) 250gr όσο και να τον πατήσω - μην τον πατήσω υπερβολικά δεν βγάζει καφέ γευστικό που θα τον απολαύσεις... Έχω δοκιμάσει ΟΛΟΥΣ τουσ έτοιμους κομμένους καφέδες που έχει στα σούπερ μάρκετ..
Επίσης παρατηρώ όταν βγάζω εσπρέσσο διπλή δόση, έχει αρκετές μπουρμουλιθρες και είναι κ κομμένος... Μήπως απλά πρέπει να αποδεχτώ το γεγονός ότι δεν κάνει για καθημερινό καφέ που τον χρει;ζοματε και είναι για πάρα πολύ απλό εσπρεσσακι;
Η μήπως χρειάζομαι φρέσκο αλεσμένο καφέ; Όταν είχα δοκιμάσει και είχα πάρει έτοιμο φρέσκο κομμένο από το coffee island , της ώρας κομμένο! Τότε απλα ήταν παρα πολύεπτα κομμένοσ και δεν έτρεχε καφεσ με τίποτα . Πεταγοταν παντού καφεσ όταν έβγαζα το portfilter..
Ευχαριστώ πολύ
- dkstopo
- Όνομα: Κώστας
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V1
- 2η Μηχανή:: Expobar Brewtus IV
- Μύλος:: Super Jolly
- 2ος Μύλος:: Ascaso i2 mini
- Οι καφέδες μου:: illy - Estrella del Caribe
Re: Δεν φτιάχνει "ωραίο" καφέ DeLonghi EC685.M Dedica
και ούτε πρόκειται
"Δεν υπάρχει στροφή που δεν μπορείς να προσπεράσεις" Ayrton Senna
-
- Όνομα: Manos
- Μηχανή:: Lelit Elizabeth
- Μύλος:: Baratza sette 270wi
- Οι καφέδες μου:: Jacobs prof,hacienda blend,cup 10
Πρωτον η μηχανη ειναι αρκετα φθηνη-ερασιτεχνικη για να παρεις καλο αποτελεσμα,
δευτερον χρειαζεσαι μυλο ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ.
Τριτον οι καφεδες του σουπερ ειναι μαπα
και τεταρτον..αν δεν θες να μπεις σε εξοδα και δεν εχεις την θεληση να 'ψαχτεις',
καλυτερα παρε μια μηχανη με καψουλες να ξεμπερδευεις.
δευτερον χρειαζεσαι μυλο ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ.
Τριτον οι καφεδες του σουπερ ειναι μαπα
και τεταρτον..αν δεν θες να μπεις σε εξοδα και δεν εχεις την θεληση να 'ψαχτεις',
καλυτερα παρε μια μηχανη με καψουλες να ξεμπερδευεις.
-
- Μηχανή:: Lelit Grace
- 2η Μηχανή:: Dedica Pump
- Μύλος:: Mignon Zero
- 2ος Μύλος:: Graef 802
- Οι καφέδες μου:: Espresso, freddo, marocchino, bombon
Ξεκινάς με
1) κομμένο πορταφιλτρο
2) μύλο άλεσης
3) φρεσκο-ψημενους κόκκους
4) ζυγαριά
και λίαν συντόμως αλλάζεις και τη μηχανή
1) κομμένο πορταφιλτρο
2) μύλο άλεσης
3) φρεσκο-ψημενους κόκκους
4) ζυγαριά
και λίαν συντόμως αλλάζεις και τη μηχανή
-
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: lelit pl042temp
- 2η Μηχανή:: Flair 58+
- Μύλος:: DF64P
- 2ος Μύλος:: Kingrinder K6
- Οι καφέδες μου:: Hausbrandt,New York,Moka efti,TAF
Πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις να παρεις καλαθάκι nonpressurised που πιθανον να μην χωραει στο portafilter σου οποτε η παιρνεις και κομμένο Portafilter ή νομιζω εχεις καποια πλαστικα που βγαινουν μεσα απο το Portafilter. Θα βρεις εδω μεσα και απο που να παρεις καλαθακι και συμβουλες για το portafilter. Επίσης ενα παληκαρι , (Δημητρης Δημόπουλος ) έχει καναλι στο you tube, (ψαξε με το ονομα του και διπλα delonghi dedica ή lelit mara )
που λεει αναλυτικα καποια πράγματάκια. Οπως θα δεις εβγαλε καλο καφε με την dedica αλλα.....μετα πηρε τη mara x. (..μην απογοητευεσαι εχω φιλο που κολλησε με την dedica)
Για να μην ξοδευτείς παρε πρώτα καλαθάκι και ίσως Portafilter , δοκίμασε με καφε φρεσκοκομμένο από coffeeisland να δεις αν κατι γινεται (θα πρέπει να παρεις 4 χ 50 γραμμαρια καφε σε διαφορετικα κοψίματα ...ισως σε ...σιχτιρισουν λιγο) και μετά η λύση ειναι μύλος. Ερχεται και black friday εναν zero ή specialita.....θα σε βοηθησει και ...πουλιουνται και σχετικα ευκολα αν μετανιωσεις. (υπάρχει και ο delonghi Kg79 με Mod....στα 60-70€,επίσης δειχνει το παραπανω παληκαρι πως κανεις το Mod)
που λεει αναλυτικα καποια πράγματάκια. Οπως θα δεις εβγαλε καλο καφε με την dedica αλλα.....μετα πηρε τη mara x. (..μην απογοητευεσαι εχω φιλο που κολλησε με την dedica)
Για να μην ξοδευτείς παρε πρώτα καλαθάκι και ίσως Portafilter , δοκίμασε με καφε φρεσκοκομμένο από coffeeisland να δεις αν κατι γινεται (θα πρέπει να παρεις 4 χ 50 γραμμαρια καφε σε διαφορετικα κοψίματα ...ισως σε ...σιχτιρισουν λιγο) και μετά η λύση ειναι μύλος. Ερχεται και black friday εναν zero ή specialita.....θα σε βοηθησει και ...πουλιουνται και σχετικα ευκολα αν μετανιωσεις. (υπάρχει και ο delonghi Kg79 με Mod....στα 60-70€,επίσης δειχνει το παραπανω παληκαρι πως κανεις το Mod)
Εγώ είχα πάρει καλαθάκι από άλι, ένα πορταφίλτερ 2ο που έκοψα (είναι φθηνό) και έναν cm702. Πάλεψα πολύ καιρό και μετά τη σούταρα.
Με έναν df54 ή έναν καλό 1zpresso και καλαθάκι ims θα βγάλεις από κλασσικά χαρμάνια esspresso απίστευτες καφεδάρες.