Υπολόγιζε διαφορά 8-10 βαθμούς όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, αυτό προτείνει η εταιρία και σου το δείχνουν και σε βίντεο στο youtube. Δεν θα έκαναν κάτι διαφορετικό στο barista.gr...thanospl68 έγραψε: ↑Παρ Δεκ 03, 2021 1:32 amΦίλε eepetrou δεν με προβληματίζει τόσο η θερμοκρασία που θέλουν οι εκάστοτε καφέδες αλλά το offset της Lelit που απ όσο διαβάζω σε διάφορους κυμαίνεται από 5-12 C. Τι να βάλεις στο PID αν δεν ξέρεις το offset?
Lelit pl41 plust
-
- Δημοσιεύσεις: 15
- Εγγραφή: Σάβ Ιούλ 24, 2021 11:33 am
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- Μύλος:: Pro Barista G-iota
Re: Lelit pl41 plust
Re: Lelit pl41 plust
Θάνο 8-10, πιο πολύ προς το 10. Ταλαιπωρήθηκα κ γω, πειραματίστηκα, πέταξα πολλούς καφέδες χωρίς λόγο.alex24 έγραψε: ↑Παρ Δεκ 03, 2021 8:16 amΥπολόγιζε διαφορά 8-10 βαθμούς όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, αυτό προτείνει η εταιρία και σου το δείχνουν και σε βίντεο στο youtube. Δεν θα έκαναν κάτι διαφορετικό στο barista.gr...thanospl68 έγραψε: ↑Παρ Δεκ 03, 2021 1:32 amΦίλε eepetrou δεν με προβληματίζει τόσο η θερμοκρασία που θέλουν οι εκάστοτε καφέδες αλλά το offset της Lelit που απ όσο διαβάζω σε διάφορους κυμαίνεται από 5-12 C. Τι να βάλεις στο PID αν δεν ξέρεις το offset?
Συμφωνώ με τους φίλους, μετά το βίντεο της lelit , με δυο scace, πλέον είναι ξεκάθαρο..
- Hatori
- Δημοσιεύσεις: 575
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 30, 2019 2:16 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit pl41 plust pid
- 2η Μηχανή:: Aeropress
- Μύλος:: Eureka atom 75 titan
- Τοποθεσία: Δράμα
Re: Lelit pl41 plust
8-10 κι από μένα στα σίγουρα !
-
- Δημοσιεύσεις: 153
- Εγγραφή: Τρί Απρ 30, 2013 9:45 pm
- Όνομα: Θανάσης
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Graef 80
- Οι καφέδες μου:: Ανάλογα το βαλάντιο και τα κέφια!
- Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Re: Lelit pl41 plust
Πράγματι σύμφωνα με τα βίντεο από την λελιτ εκεί φαίνεται να είναι η διαφορά.
Το παράδοξο είναι τότε η ρύθμιση τους 95 που έρχεται!
Δλδ 85-87 βαθμούς θερμοκρασία έναρξης εκχύλισης στο φλιτζάνι; Που το έχουν δει;
Υποτίθεται οι βοριοιταλοι λένε 88 και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι 92. Αυτοί το 85 πως το επέλεξαν;
Το καλό είναι βέβαιο ότι το ριθμιζεις μόνος σου και βγάζεις άκρη.
Το παράδοξο είναι τότε η ρύθμιση τους 95 που έρχεται!
Δλδ 85-87 βαθμούς θερμοκρασία έναρξης εκχύλισης στο φλιτζάνι; Που το έχουν δει;
Υποτίθεται οι βοριοιταλοι λένε 88 και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι 92. Αυτοί το 85 πως το επέλεξαν;
Το καλό είναι βέβαιο ότι το ριθμιζεις μόνος σου και βγάζεις άκρη.
Re: Lelit pl41 plust
Εμένα είχε έρθει στους 101 βαθμούς με offset 0, δλδ 91 στο γκρουπ. Τσέκαρε offset, κ προχωράς.Tkin73 έγραψε: ↑Παρ Δεκ 03, 2021 5:18 pmΠράγματι σύμφωνα με τα βίντεο από την λελιτ εκεί φαίνεται να είναι η διαφορά.
Το παράδοξο είναι τότε η ρύθμιση τους 95 που έρχεται!
Δλδ 85-87 βαθμούς θερμοκρασία έναρξης εκχύλισης στο φλιτζάνι; Που το έχουν δει;
Υποτίθεται οι βοριοιταλοι λένε 88 και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι 92. Αυτοί το 85 πως το επέλεξαν;
Το καλό είναι βέβαιο ότι το ριθμιζεις μόνος σου και βγάζεις άκρη.
Καλές εκχυλίσεις.
-
- Δημοσιεύσεις: 153
- Εγγραφή: Τρί Απρ 30, 2013 9:45 pm
- Όνομα: Θανάσης
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Graef 80
- Οι καφέδες μου:: Ανάλογα το βαλάντιο και τα κέφια!
- Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Re: Lelit pl41 plust
Όπως έγραψε μου ήρθε 95 και 0 offset. Αλλά είπαμε παίζεις μόνος σου με την θερμοκρασία. Τώρα για τους τελείως αδαείς που φτάνει η μηχανή με τέτοια ρύθμιση και δεν ψάχνουν θα πίνουν τέρμα χλιαρους καφέδες
-
- Δημοσιεύσεις: 89
- Εγγραφή: Τρί Νοέμ 02, 2021 3:24 pm
- Όνομα: Θάνος
- Μηχανή:: Lellit Plust PID+μαν
- Μύλος:: Eureka Mignon Manual
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Lelit pl41 plust
Λοιπόν
Μύλος και μηχανή έφτασαν (Eureka mignon Manuale, Lelt Plust PID + μανόμετρο)
Πρώτες προσπάθειες με καφέ σπεσιαλιτα απο τοπικό cafe, roastery
O μύλος στα 2.5. με τάση για άυξηση (coarse)
PID 101 , στο κρυφό μενού δεν μπήκα και δεν ξέρω και πως (το μανουαλ δεν λέει πάντως)
καλαθάκι Lelit original doppio
Δοκιμές με διάφορα γραμμαρια από 16-17.7 με τελειως διαφορετικά αποτελέσματα
Μικροί σβώλοι από τον μύλο, ανακάτεμα με καρφίτσα (!) για να σπάσουν.
Πατημα δυστυχώς με το πλαστικό της lelit, το πατητηρι είναι στο δρόμο.. μέτριο πάτημα πάντως, κατά την γνώμη μου
Σαν συμπέρασμα σε όλες τις εκχυλίσεις έχω
- Πάντα βρεγμένο πακ
- 2 στις 5 το πακ κόλλησε στην νουζιέρα
- χρόνοι για 60ml (αν ισχύει ο κανόνας, περίπου 30-34 '', με 2.5 στον μύλο)
στην τελευταία προσπάθεια παρότι το πακ κόλλησε στην ντουζιέρα ο καφές ήτσν καλος και έβγαλε την γεύση της σοκολάτας
16.5γραμ κομμένος, 9μπαρ, 101 PID, 94 C στο τέλος ένδειξη, 34 " . 60 ml, 49,8 gr καφές.
Αφρόγαλα , δύο στα δύο πλήρη αποτυχία
Αυτά
Μύλος και μηχανή έφτασαν (Eureka mignon Manuale, Lelt Plust PID + μανόμετρο)
Πρώτες προσπάθειες με καφέ σπεσιαλιτα απο τοπικό cafe, roastery
O μύλος στα 2.5. με τάση για άυξηση (coarse)
PID 101 , στο κρυφό μενού δεν μπήκα και δεν ξέρω και πως (το μανουαλ δεν λέει πάντως)
καλαθάκι Lelit original doppio
Δοκιμές με διάφορα γραμμαρια από 16-17.7 με τελειως διαφορετικά αποτελέσματα
Μικροί σβώλοι από τον μύλο, ανακάτεμα με καρφίτσα (!) για να σπάσουν.
Πατημα δυστυχώς με το πλαστικό της lelit, το πατητηρι είναι στο δρόμο.. μέτριο πάτημα πάντως, κατά την γνώμη μου
Σαν συμπέρασμα σε όλες τις εκχυλίσεις έχω
- Πάντα βρεγμένο πακ
- 2 στις 5 το πακ κόλλησε στην νουζιέρα
- χρόνοι για 60ml (αν ισχύει ο κανόνας, περίπου 30-34 '', με 2.5 στον μύλο)
στην τελευταία προσπάθεια παρότι το πακ κόλλησε στην ντουζιέρα ο καφές ήτσν καλος και έβγαλε την γεύση της σοκολάτας
16.5γραμ κομμένος, 9μπαρ, 101 PID, 94 C στο τέλος ένδειξη, 34 " . 60 ml, 49,8 gr καφές.
Αφρόγαλα , δύο στα δύο πλήρη αποτυχία
Αυτά
- Hatori
- Δημοσιεύσεις: 575
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 30, 2019 2:16 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit pl41 plust pid
- 2η Μηχανή:: Aeropress
- Μύλος:: Eureka atom 75 titan
- Τοποθεσία: Δράμα
Re: Lelit pl41 plust
Καλώς τη δέχτηκες και καλά καφεδάκια.thanospl68 έγραψε: ↑Παρ Δεκ 03, 2021 10:13 pmΛοιπόν
Μύλος και μηχανή έφτασαν (Eureka mignon Manuale, Lelt Plust PID + μανόμετρο)
Πρώτες προσπάθειες με καφέ σπεσιαλιτα απο τοπικό cafe, roastery
O μύλος στα 2.5. με τάση για άυξηση (coarse)
PID 101 , στο κρυφό μενού δεν μπήκα και δεν ξέρω και πως (το μανουαλ δεν λέει πάντως)
καλαθάκι Lelit original doppio
Δοκιμές με διάφορα γραμμαρια από 16-17.7 με τελειως διαφορετικά αποτελέσματα
Μικροί σβώλοι από τον μύλο, ανακάτεμα με καρφίτσα (!) για να σπάσουν.
Πατημα δυστυχώς με το πλαστικό της lelit, το πατητηρι είναι στο δρόμο.. μέτριο πάτημα πάντως, κατά την γνώμη μου
Σαν συμπέρασμα σε όλες τις εκχυλίσεις έχω
- Πάντα βρεγμένο πακ
- 2 στις 5 το πακ κόλλησε στην νουζιέρα
- χρόνοι για 60ml (αν ισχύει ο κανόνας, περίπου 30-34 '', με 2.5 στον μύλο)
στην τελευταία προσπάθεια παρότι το πακ κόλλησε στην ντουζιέρα ο καφές ήτσν καλος και έβγαλε την γεύση της σοκολάτας
16.5γραμ κομμένος, 9μπαρ, 101 PID, 94 C στο τέλος ένδειξη, 34 " . 60 ml, 49,8 gr καφές.
Αφρόγαλα , δύο στα δύο πλήρη αποτυχία
Αυτά
16.5 in και 49.8 out είναι πάρα πολύ, συγκεκριμένα 1:3
Δοκίμασε να κόψεις λεπτότερα και στον ίδιο χρόνο να πάρεις 1:2
-
- Δημοσιεύσεις: 89
- Εγγραφή: Τρί Νοέμ 02, 2021 3:24 pm
- Όνομα: Θάνος
- Μηχανή:: Lellit Plust PID+μαν
- Μύλος:: Eureka Mignon Manual
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Lelit pl41 plust
δηλαδή να ξεχάσω το 30δευτ και 60ml ?
καμμια ιδέα για το κόλλημα του πακ στην ντουζιέρα? Είναι ουσιαστικό πρόβλημα? Το βρεγμένο πακ?
Δεν μπορώ να βάλω και φωτο εδώ , δεν βλέπω να με αφήνει
καμμια ιδέα για το κόλλημα του πακ στην ντουζιέρα? Είναι ουσιαστικό πρόβλημα? Το βρεγμένο πακ?
Δεν μπορώ να βάλω και φωτο εδώ , δεν βλέπω να με αφήνει
- Hatori
- Δημοσιεύσεις: 575
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 30, 2019 2:16 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit pl41 plust pid
- 2η Μηχανή:: Aeropress
- Μύλος:: Eureka atom 75 titan
- Τοποθεσία: Δράμα
Re: Lelit pl41 plust
Ξέχνα τα ml και μέτρα μόνο τα γραμμάρια in και out. Το ότι κολλάει το puck μπορεί να σημαίνει και λίγη ποσότητα στο καλάθι αλλά δε σημαίνει ότι κάτι πάει λάθος