Αν έχει Arokara διαθέσιμο, δως του κι αυτού μια ευκαιρία..
COLOMBIA – VILLA CALDAS
- agpol07
- Δημοσιεύσεις: 263
- Εγγραφή: Πέμ Σεπ 05, 2019 12:05 am
- Όνομα: Άγγελος
- Μηχανή:: ECM Classika PID
- 2η Μηχανή:: Lelit PL41TEM Pid
- Μύλος:: Niche Zero
Re: COLOMBIA – VILLA CALDAS
- Earendil
- Δημοσιεύσεις: 212
- Εγγραφή: Σάβ Δεκ 15, 2018 6:01 pm
- Όνομα: Dimitris
- Μηχανή:: ECM Classika PID II
- Μύλος:: Eureka M. Specialita
- Οι καφέδες μου:: Kenya AA Ndumberi | Colombia El Cedral
Re: COLOMBIA – VILLA CALDAS
Έφυγε η παραγγελία, αλλά το σημειώνω για την επόμενη
- Earendil
- Δημοσιεύσεις: 212
- Εγγραφή: Σάβ Δεκ 15, 2018 6:01 pm
- Όνομα: Dimitris
- Μηχανή:: ECM Classika PID II
- Μύλος:: Eureka M. Specialita
- Οι καφέδες μου:: Kenya AA Ndumberi | Colombia El Cedral
Re: COLOMBIA – VILLA CALDAS
Παρέλαβα σήμερα πρωί - αρκετά γρήγορα δηλαδή.
RS: 24/2 + 27/2 (πήρα 2 πακέτα). Δεύτερο
Παιδιά δεν τους εχω ανοίξει ακόμα, αλλά ανυπομονώ. Μυρίζω το σακουλάκι και έχει φοβερή ευωδία.
Ελπίζω να μην τα θαλασσώσω στις εκχυλίσεις καθότι είμαι και κατσαπλιάς. Ίδωμεν.
RS: 24/2 + 27/2 (πήρα 2 πακέτα). Δεύτερο
Παιδιά δεν τους εχω ανοίξει ακόμα, αλλά ανυπομονώ. Μυρίζω το σακουλάκι και έχει φοβερή ευωδία.
Ελπίζω να μην τα θαλασσώσω στις εκχυλίσεις καθότι είμαι και κατσαπλιάς. Ίδωμεν.
- mantraxalos
- Δημοσιεύσεις: 163
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 16, 2021 12:11 pm
- Όνομα: ΧΡΗΣΤΟΣ
- Μηχανή:: ECM SYNCHRONIKA
- 2η Μηχανή:: LELIT ANITA
- Μύλος:: Mahlkönig E65S GbW
- 2ος Μύλος:: EUREKA SPECIALITA
- Οι καφέδες μου:: ROUND CUP, KUDU,
- Τοποθεσία: καλλιθεα
- Επικοινωνία:
Re: COLOMBIA – VILLA CALDAS
Γευστικότατος, με "γλυκιά" Οξύτητα πολύ ισορροπημένος, μεστός ήπια 2 στα καπάκια !!
19,5gr in (καλαθάκι IMS Barista PRO - Shower screen IMS 200NT Quartz Coating)
40gr out
32 secs χρόνος εκχύλισης
92C temp
πολύ ελαφρύ tamping
Άλεση Αρκετά ψιλή κοντά στο 2 της specialita.
Σίγουρα θα ξαναπάρω!
19,5gr in (καλαθάκι IMS Barista PRO - Shower screen IMS 200NT Quartz Coating)
40gr out
32 secs χρόνος εκχύλισης
92C temp
πολύ ελαφρύ tamping
Άλεση Αρκετά ψιλή κοντά στο 2 της specialita.
Σίγουρα θα ξαναπάρω!
- Earendil
- Δημοσιεύσεις: 212
- Εγγραφή: Σάβ Δεκ 15, 2018 6:01 pm
- Όνομα: Dimitris
- Μηχανή:: ECM Classika PID II
- Μύλος:: Eureka M. Specialita
- Οι καφέδες μου:: Kenya AA Ndumberi | Colombia El Cedral
Re: COLOMBIA – VILLA CALDAS
Το καλύτερο tip έδωσες. Έχουμε τον ίδιο μύλο, είμαστε και γείτονες
- mantraxalos
- Δημοσιεύσεις: 163
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 16, 2021 12:11 pm
- Όνομα: ΧΡΗΣΤΟΣ
- Μηχανή:: ECM SYNCHRONIKA
- 2η Μηχανή:: LELIT ANITA
- Μύλος:: Mahlkönig E65S GbW
- 2ος Μύλος:: EUREKA SPECIALITA
- Οι καφέδες μου:: ROUND CUP, KUDU,
- Τοποθεσία: καλλιθεα
- Επικοινωνία:
Re: COLOMBIA – VILLA CALDAS
Χάρηκα φίλε που είμαστε και γείτονες και πως βοήθησα κάπως κι εγώ,να σημειώσω κατι που ξέχασα, εκτός απο φίλτρο νερού, χρησιμοποιώ και peak water κανάτα φιλτραρίσματος αλάτων.Η ποιότητα νερού απο μόνη της μπορεί να δώσει τεράστιο αποτέλεσμα στο φλιτζάνι κατι που διαπίστωσα ιδίοις ομμασι μετά την πρώτη κιολας χρήση της.
Η διαφορά ήταν παραπάνω από αισθητή από το πρώτο κιόλας φλιτζάνι (κατά την δική μου πάντα αντίληψη).
- Earendil
- Δημοσιεύσεις: 212
- Εγγραφή: Σάβ Δεκ 15, 2018 6:01 pm
- Όνομα: Dimitris
- Μηχανή:: ECM Classika PID II
- Μύλος:: Eureka M. Specialita
- Οι καφέδες μου:: Kenya AA Ndumberi | Colombia El Cedral
Re: COLOMBIA – VILLA CALDAS
Δοκίμασα σήμερα λοιπόν.
Μου άρεσε αρκετά, αλλά νομίζω πως πρέπει να πάω λίγο πιο fine κόψιμο. Μου έβγαλε σώμα, αλλά όχι τόσο οξύτητα. Ενδεχομένως αυτό να οφείλεται στα flat burrs.
Συγκεκριμένα είχα:
- 18 in
- 40,4 out (1/2,24)
- 30 sec
Αύριο θα πάω πιο fine να πλησιάσω το ration που λέει ο Βασίλης πιο πάνω.
Μου άρεσε αρκετά, αλλά νομίζω πως πρέπει να πάω λίγο πιο fine κόψιμο. Μου έβγαλε σώμα, αλλά όχι τόσο οξύτητα. Ενδεχομένως αυτό να οφείλεται στα flat burrs.
Συγκεκριμένα είχα:
- 18 in
- 40,4 out (1/2,24)
- 30 sec
Αύριο θα πάω πιο fine να πλησιάσω το ration που λέει ο Βασίλης πιο πάνω.
- mantraxalos
- Δημοσιεύσεις: 163
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 16, 2021 12:11 pm
- Όνομα: ΧΡΗΣΤΟΣ
- Μηχανή:: ECM SYNCHRONIKA
- 2η Μηχανή:: LELIT ANITA
- Μύλος:: Mahlkönig E65S GbW
- 2ος Μύλος:: EUREKA SPECIALITA
- Οι καφέδες μου:: ROUND CUP, KUDU,
- Τοποθεσία: καλλιθεα
- Επικοινωνία:
Re: COLOMBIA – VILLA CALDAS
Μια δυνατότητα επίσης θα ήταν να βάλεις και περισσότερα γραμμάρια στο καλαθάκι αν τα δέχεται 19- 19,5 με βάση την υπόδειξη από την round cup
Σε καφέδες medium roast μου βγαίνει καλό το αποτέλεσμα όταν ανεβάζω τα γραμμάρια.
Μου βγαίνει στην κούπα αλλά και σε χρόνους "σαν" να έχω δώσει πιο ψιλή άλεση.
Και η χαμηλή θερμοκρασία παίζει κι αυτή τον ρόλο της, "αργή" εκχύλιση ~32sec με 90c temp.
Σε καφέδες medium roast μου βγαίνει καλό το αποτέλεσμα όταν ανεβάζω τα γραμμάρια.
Μου βγαίνει στην κούπα αλλά και σε χρόνους "σαν" να έχω δώσει πιο ψιλή άλεση.
Και η χαμηλή θερμοκρασία παίζει κι αυτή τον ρόλο της, "αργή" εκχύλιση ~32sec με 90c temp.
- mantraxalos
- Δημοσιεύσεις: 163
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 16, 2021 12:11 pm
- Όνομα: ΧΡΗΣΤΟΣ
- Μηχανή:: ECM SYNCHRONIKA
- 2η Μηχανή:: LELIT ANITA
- Μύλος:: Mahlkönig E65S GbW
- 2ος Μύλος:: EUREKA SPECIALITA
- Οι καφέδες μου:: ROUND CUP, KUDU,
- Τοποθεσία: καλλιθεα
- Επικοινωνία:
Re: COLOMBIA – VILLA CALDAS
Διόρθωση 92c temp.mantraxalos έγραψε: ↑Τρί Μαρ 09, 2021 10:48 amΚαι η χαμηλή θερμοκρασία παίζει κι αυτή τον ρόλο της, "αργή" εκχύλιση ~32sec με 90c temp.
Aν και πριν λίγο και αφού έκανα έναν latte tigrato στην κυρα...(και αφού ξέχασα το PID Στους 90C) χτύπησα άλλον εναν double και τα αποτελέσματα ήταν το ίδιο καλά αν όχι καλύτερα...
Συγκεκριμένα είχα μεγαλύτερο ακόμα σώμα και ενω η γλυκιά οξύτητα ήταν περισσότερο στο προσκήνιο απο την προηγουμένη φορά.
- Earendil
- Δημοσιεύσεις: 212
- Εγγραφή: Σάβ Δεκ 15, 2018 6:01 pm
- Όνομα: Dimitris
- Μηχανή:: ECM Classika PID II
- Μύλος:: Eureka M. Specialita
- Οι καφέδες μου:: Kenya AA Ndumberi | Colombia El Cedral
Re: COLOMBIA – VILLA CALDAS
Λοιπόν δοκίμασα σήμερα 19γρ. με άλλο basket και πρέπει να πω πως είδα θετική διαφορά.mantraxalos έγραψε: ↑Τρί Μαρ 09, 2021 10:48 amΜια δυνατότητα επίσης θα ήταν να βάλεις και περισσότερα γραμμάρια στο καλαθάκι αν τα δέχεται 19- 19,5 με βάση την υπόδειξη από την round cup
Δεν υπολόγισα καλά το κόψιμο και μου βγήκε 36γρ σε 40'' (προτίμησα να μην το σταματήσω). Θα δοκιμάσω αργότερα ίδια γραμμάρια με λίγο πιο χοντρό κόψιμο, ώστε να πέσω στα 32''-35'' για 1/2 και βλέπουμε.