Νέος καφές PAPUA NEA GUINEA - AROKARA
Νέος καφές PAPUA NEA GUINEA - AROKARA
Καλησπέρα σε όλους!
Από σήμερα είναι διαθέσιμος ένας ακόμα καφές ο "AROKARA" από την Παπούα Νέα Γουινέα.
Ένας πολύ ιδιαίτερος καφές που μας δίνει χαρακτηριστική οξύτητα από μάνγκο και φράουλα παραμένοντας ισορροπημένος και διαυγής!
Φιλικά
Μάνος
Από σήμερα είναι διαθέσιμος ένας ακόμα καφές ο "AROKARA" από την Παπούα Νέα Γουινέα.
Ένας πολύ ιδιαίτερος καφές που μας δίνει χαρακτηριστική οξύτητα από μάνγκο και φράουλα παραμένοντας ισορροπημένος και διαυγής!
Φιλικά
Μάνος
-
- Δημοσιεύσεις: 202
- Εγγραφή: Πέμ Δεκ 21, 2017 1:36 pm
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: Kudu, Mr Bean, Mokka, Cafeistas
Re: Νέος καφές PAPUA NEA GUINEA - AROKARA
Καλημέρα,
συστήνεται ο καφές και για pour-over ή να προτιμήσουμε κάποιον άλλο (πχ. Ethiopia)?
συστήνεται ο καφές και για pour-over ή να προτιμήσουμε κάποιον άλλο (πχ. Ethiopia)?
Re: Νέος καφές PAPUA NEA GUINEA - AROKARA
Καλημέρα,
Ναι συστήνεται και για παρασκευές φίλτρου όπως βέβαια και οι "BEKELE" και "AA KANGOCHO".
Γενικά είναι ένας καφές που δίνει εύκολα το προφίλ του είτε σε espresso είτε σε φίλτρου.
Φιλικά
Μάνος
Ναι συστήνεται και για παρασκευές φίλτρου όπως βέβαια και οι "BEKELE" και "AA KANGOCHO".
Γενικά είναι ένας καφές που δίνει εύκολα το προφίλ του είτε σε espresso είτε σε φίλτρου.
Φιλικά
Μάνος
-
- Δημοσιεύσεις: 259
- Εγγραφή: Πέμ Δεκ 29, 2016 3:46 am
- Μηχανή:: nespresso
- 2η Μηχανή:: lelit mara x
- Μύλος:: niche zero
Re: Νέος καφές PAPUA NEA GUINEA - AROKARA
Αν υπάρχουν κρασόφιλοι εδώ, ας δοκιμάσουν αυτόν τον καφέ.
Είναι rioja μεταμφιεσμένη σε εσπρέσσο
Είναι rioja μεταμφιεσμένη σε εσπρέσσο
-
- Δημοσιεύσεις: 180
- Εγγραφή: Κυρ Δεκ 08, 2019 2:49 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit Bianca
- Μύλος:: Niche Zero
- Τοποθεσία: Πειραιάς
Re: Νέος καφές PAPUA NEA GUINEA - AROKARA
μιας και τυγχάνω και "κρασόφιλος" (rioja και όχι μόνο) και είχα πάρει και τον συγκεκριμένο στην τελευταία παραγγελία, και μιας και λόγω καθυστερήσεων στις αποστολές έχω μαζέψει στοκ, είπα να το πάω ανάποδα αυτή τη φορά (να πιω τουλάχιστον κάποιον στις σωστές μέρες), και έτσι άνοιξα σήμερα τον πιο "φρέσκο" απ' όλους που έχω που τυγχάνει να είναι ο συγκεκριμένος: roast date 10/4/2020, άρα 22 μέρες:
πρώτη προσπάθεια .. στο νεροχύτη... συνειδητοποιώ ότι θέλει πιο ψιλό κόψιμο από τον daily round που είχα πριν
Πάω 4 γραμμές πιο fine στον niche, χωρίς άλλη αλλαγή (93 βαθμοί στην unica, περίπου 18,5 γρ) και ... γουάου! νομίζω απ' όσους έχω δοκιμάσει, μου έχει κάνει την καλύτερη εντύπωση (μαζί με την Oνδούρα)
πρώτη προσπάθεια .. στο νεροχύτη... συνειδητοποιώ ότι θέλει πιο ψιλό κόψιμο από τον daily round που είχα πριν
Πάω 4 γραμμές πιο fine στον niche, χωρίς άλλη αλλαγή (93 βαθμοί στην unica, περίπου 18,5 γρ) και ... γουάου! νομίζω απ' όσους έχω δοκιμάσει, μου έχει κάνει την καλύτερη εντύπωση (μαζί με την Oνδούρα)
-
- Δημοσιεύσεις: 16
- Εγγραφή: Παρ Σεπ 07, 2018 6:57 pm
- Όνομα: Γεωργία
- Μηχανή:: Bezzera Unica Pid
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Classic
- Μύλος:: Niche
- 2ος Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
- Οι καφέδες μου:: Round Cup-Taf
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Νέος καφές PAPUA NEA GUINEA - AROKARA
Καλημέρα. Δεδομένου ότι έχουμε τα ίδια μηχανήματα, σε πόσο χρόνο και πόση ποσότητα ροφήματος είχατε για την δεδομένη δόση που παραθέτετε, προκειμένου να βγάλετε το "κρασάτο" προφίλ; Εγώ δεν τα έχω καταφέρει και κοντεύω να τελειώσω το σακουλάκι. Ευχαριστώ.giorgos.b έγραψε: ↑Σάβ Μάιος 02, 2020 6:12 pmμιας και τυγχάνω και "κρασόφιλος" (rioja και όχι μόνο) και είχα πάρει και τον συγκεκριμένο στην τελευταία παραγγελία, και μιας και λόγω καθυστερήσεων στις αποστολές έχω μαζέψει στοκ, είπα να το πάω ανάποδα αυτή τη φορά (να πιω τουλάχιστον κάποιον στις σωστές μέρες), και έτσι άνοιξα σήμερα τον πιο "φρέσκο" απ' όλους που έχω που τυγχάνει να είναι ο συγκεκριμένος: roast date 10/4/2020, άρα 22 μέρες:
πρώτη προσπάθεια .. στο νεροχύτη... συνειδητοποιώ ότι θέλει πιο ψιλό κόψιμο από τον daily round που είχα πριν
Πάω 4 γραμμές πιο fine στον niche, χωρίς άλλη αλλαγή (93 βαθμοί στην unica, περίπου 18,5 γρ) και ... γουάου! νομίζω απ' όσους έχω δοκιμάσει, μου έχει κάνει την καλύτερη εντύπωση (μαζί με την Oνδούρα)
- Batman
- Δημοσιεύσεις: 246
- Εγγραφή: Παρ Μαρ 04, 2016 6:03 pm
- Όνομα: Κωνσταντίνος
- Μηχανή:: Cimbali M21 Junior
- 2η Μηχανή:: Aeropress κ V60
- Μύλος:: tAlΩs by Woodsman
- 2ος Μύλος:: Mazzer Major κ sj
- Τοποθεσία: Άγιος Νικόλαος,Κρήτη
Re: Νέος καφές PAPUA NEA GUINEA - AROKARA
Εντυπωσιακος καφες...μου εβγαλε αμεσως το προφιλ του και αυτη η τρομερη οξυτητα του σε απογειωνει...
Αξιοσημειωτη η επιγευση που μενει...
Τον προτεινω ανεπιφυλακτα...!
Αξιοσημειωτη η επιγευση που μενει...
Τον προτεινω ανεπιφυλακτα...!
- spirosninja
- Δημοσιεύσεις: 118
- Εγγραφή: Παρ Ιαν 11, 2013 1:30 pm
- Όνομα: Σπύρος
- Μηχανή:: Lelit pl41
- Μύλος:: Eureka manual
- Οι καφέδες μου:: Speciality
Re: Νέος καφές PAPUA NEA GUINEA - AROKARA
οντως πολυ ωραιος! συμφωνω για την οξυτητα και την επιγευση με τον Κωνσταντινο
-
- Δημοσιεύσεις: 6
- Εγγραφή: Πέμ Νοέμ 20, 2014 11:41 am
- Όνομα: Λάμπρος
- Μηχανή:: Bezzera Unica
- Μύλος:: Mazzer Major
- Οι καφέδες μου:: κυρίως Αιθιοπία
Re: Νέος καφές PAPUA NEA GUINEA - AROKARA
Νέος αγαπημένος!!
-
- Δημοσιεύσεις: 194
- Εγγραφή: Σάβ Απρ 04, 2015 12:42 pm
- Όνομα: Μανόλης
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- 2η Μηχανή:: Delonghi EN97.W Esse
- Μύλος:: Ascaso I Steel I-1
- 2ος Μύλος:: Breville BCG800
- Οι καφέδες μου:: Round Cup
- Τοποθεσία: Ξάνθη
Re: Νέος καφές PAPUA NEA GUINEA - AROKARA
Κ Α Φ Ε Δ Α Ρ Α!!!!
Ότι και να γράψω είναι λίγο. Ο, τι καλύτερο έχω δοκιμάσει τα τελευταία 5 χρόνια τουλάχιστον. Πολύ εύκολος, τον πέτυχα με την 1η πράγμα αρκετά σπάνιο, η φράουλα και το μάνγκο είναι έντονα και η οξύτητα φοβερή. Η συνταγή μου :
19 gr
95 βαθμοί
27 δευτερόλεπτα
38 gr εκχύλιση
Για freddo:
+1/2 νερό από βρύση (19 gr)
2 παγάκια μεγάλα στο ποτηρι
1 στο χτύπημα (ελάχιστο χτύπημα, 3 δευτερόλεπτα)
Ξαναλέω, κρύος και ζεστός ΦΟΒΕΡΟΣ!!!
Ότι και να γράψω είναι λίγο. Ο, τι καλύτερο έχω δοκιμάσει τα τελευταία 5 χρόνια τουλάχιστον. Πολύ εύκολος, τον πέτυχα με την 1η πράγμα αρκετά σπάνιο, η φράουλα και το μάνγκο είναι έντονα και η οξύτητα φοβερή. Η συνταγή μου :
19 gr
95 βαθμοί
27 δευτερόλεπτα
38 gr εκχύλιση
Για freddo:
+1/2 νερό από βρύση (19 gr)
2 παγάκια μεγάλα στο ποτηρι
1 στο χτύπημα (ελάχιστο χτύπημα, 3 δευτερόλεπτα)
Ξαναλέω, κρύος και ζεστός ΦΟΒΕΡΟΣ!!!