Ερώτηση για DAILY ROUND – BLEND

Costas.Ch
Δημοσιεύσεις: 45
Εγγραφή: Κυρ Ιαν 19, 2020 10:25 am
Όνομα: Κώστας
Μηχανή:: Gaggia Baby Twin
Μύλος:: Mahlkoenig Vario

Re: Ερώτηση για DAILY ROUND – BLEND

Δημοσίευση από Costas.Ch » Τρί Μάιος 04, 2021 10:39 am

S.F. έγραψε:
Πέμ Φεβ 18, 2021 5:24 pm
Καποια προταση για φρεντο θα ηθελα με οσο δυνατον λιγοτερη οξυτητα και δυνατη επιγευση
Θεωρητικά, αφού ο καφές έχει μέτριο ψήσιμο, θέλει και λιγότερη εργασία. Είναι γνωστό πως όσο πιο έντονο γίνεται το καβούρδισμα τόσο λιγότερη εργασία θέλει ο καφές για να βγει. Δοκίμασε μία εκχύλιση με 18 γραμμάρια καφέ, 90-91 βαθμούς θερμοκρασία νερού, 24-28 δευτερόλεπτα εκχύλισης (βέβαια μπορείς να πειραματιστείς και να δεις τι βγαίνει και στα 30 ή 30+), 34-36 γραμμάρια καφέ στο ποτήρι. Επίσης κάνε δοκιμές με την ποσότητα καφέ σε διάφορα καλαθάκια π.χ 18γρ καφέ σε 18γρ καλαθάκι, 18γρ καφέ σε 20γρ καλαθάκι, 16γρ καφέ σε 18 γρ καλαθάκι κτλ... Μην σε τρομάζει αν δεις λίγο νερό μετά το τέλος της εκχύλισης στο puck του καφέ. Αν ο καφές σου βγάζει ξινίλες τότε ανέβασε λίγο θερμοκρασία. Αν σου πικρίζει κατέβασε λίγο θερμοκρασία. Γενικότερα τα μέτρια ψησίματα μπορούν να παίξουν σε θερμοκρασίες από 88 έως και 92 βαθμούς ανάλογα με την επεξεργασία που έχει περάσει το κάθε χαρμάνι. Δεν τον έχω δοκιμάσει ακόμα αλλά είναι ο επόμενος καφές που θα δοκιμάσω πολύ προσεχώς.

Costas.Ch
Δημοσιεύσεις: 45
Εγγραφή: Κυρ Ιαν 19, 2020 10:25 am
Όνομα: Κώστας
Μηχανή:: Gaggia Baby Twin
Μύλος:: Mahlkoenig Vario

Re: Ερώτηση για DAILY ROUND – BLEND

Δημοσίευση από Costas.Ch » Τρί Μάιος 18, 2021 10:23 am

Λοιπόν μόλις έβγαλα τις πρώτες μου εκχυλίσεις με το Daily Blend.

Για αρχή είπα να δοκιμάσω την συνταγή που προτείνουν από Round Cup. 18-18,5gr in, 34-38 out, 23-27 secs 93 βαθμούς. Δεν χρειάστηκε να παλέψω πολύ για να τον βγάλω πράγμα που σημαίνει πως ο καφές συγχωρεί λάθη και νομίζω πως δεν χρειάζεται άλλη συνταγή από την προτεινόμενη. Πρώτη δοκιμή 20γρ IMS basket, 18in-36out 34 secs, 91 βαθμούς. Αρκετά εύγευστος. Κατέβασα λίγο τα κοψίματα, δεύτερη προσπάθεια 18in-36out 30 secs. Όχι μεγάλη διαφορά με πριν αλλά μου φάνηκε λίγο πιο ωραίος. Θα κάνω ακόμα μια μικρορύθμιση στον μύλο για να βγαίνει ο καφές στα 28secs και δεν χρειάζεται άλλο ψάξιμο πιστεύω.

Εύγευστος, δυνατός στην γεύση, δυνατό σώμα, γλυκός με βαθιά σοκολατένια επίγευση και διάρκεια. Πολλά μπράβο για τον καφέ σας! Εξαιρετικό χαρμάνι από κάθε άποψη. Θα μπει στην λίστα με τους αγαπημένους μου καφέδες.

Απάντηση