Τελειώνω 250γρ. Ο καφές ήρθε ψημένος μια εβδομάδα νωρίτερα.
Ένα πολύ ενδιαφέρον και γευστικό all-around blend για καθημερινή χρήση. Χαρακτηριστικά γλυκό αποτέλεσμα, με πολύ γεμάτο σώμα, πλούσια υφή και επίγευση που διαρκεί χωρίς να ενοχλεί. Ανάλογα την συνταγή, το σώμα ξεκινά με νότες ήπια πικρών ξηρών καρπών και σοκολάτας (που μπορεί να γίνουν ενίοτε πιο αισθητές ως νότες φουντουκιού και σοκολάτας) και σταδιακά πλέκεται με μια αρκετά γλυκιά και ήπια οξύτητα τσαγιού, η οποία παραμένει στην επίγευση χωρίς να ενοχλεί. Κάπου εκεί μπλέκονται και τόνοι καραμέλας, αλλα χωρίς βαριά γεύση (προσωπικά δεν προτιμώ τις γεύσεις "καραμέλας" στους καφέδες μου, συνήθως μου δίνουν μια βαριά αίσθηση που δεν μου αρέσει. Εδώ η καραμέλα είναι ήπια, λειτουργεί συμπληρωματικά κι όχι πρωταγωνιστικά).
Σε freddo το σώμα διατηρεί τον χαρακτήρα και την έντασή του ενώ κρατάει αρκετά και η χτυπημένη κρέμα του.
Το hardware μου:
- Lelit pl41 PID
- Lelit botomless portafilter
- Ascaso Precision Competition basket (14gr)
- Puck shower screen
- Eureka Mignon Manualle grinder
Συνταγή: 18gr in - 37gr out, 26" @ 92oC
Μια εκχύλιση:
https://youtube.com/shorts/dYJuFOdkA0U
Έπαιξα και με διαφορετικές δόσεις και χρόνους. Γενικά είναι ένας εύκολος στην εκχύλιση καφές, που παίρνει από πειραματισμούς. Στις μακρύτερες χρονικά εκχυλίσεις δίνει πιο έντονο σώμα αλλά με λιγότερη γευστική πολυπλοκότητα. Την πιο περίπλοκη γευστική υφή την πήρα σε χρόνους κοντά στην πρόταση του round cup (~25"). Σε μικρότερες δόσεις ίσχυσε το ίδιο - εφόσον τα 18γρ χώρεσαν μέσα στο καλαθάκι μου, έμεινα σε αυτή τη δόση και έπαιξα με χρόνους και αλέσεις.