Ερώτηση για DAILY ROUND – BLEND

Απάντηση
Giorgos_Sp
Δημοσιεύσεις: 291
Εγγραφή: Σάβ Μάιος 28, 2022 11:32 am
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Lelit Pl41 Plust Pid
Μύλος:: Lagom P64
Τοποθεσία: Greece

Re: Ερώτηση για DAILY ROUND – BLEND

Δημοσίευση από Giorgos_Sp » Δευ Σεπ 05, 2022 2:55 pm

Σημερα αγορασα τον συγκεκριμενο καφε. Θα σας ενημερωσω και εγω συντομα πως θα πανε οι εκχυλίσεις.
18,5 in , 40-42 out , 23-25sec σε 92 βαθμούς.

Ίδωμεν... :priest:

Άβαταρ μέλους
AlexFocus
Δημοσιεύσεις: 240
Εγγραφή: Παρ Φεβ 04, 2022 9:00 pm
Όνομα: Αλέξανδρος
Μηχανή:: La Marzocco LM
Μύλος:: Niche Zero
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Ερώτηση για DAILY ROUND – BLEND

Δημοσίευση από AlexFocus » Τρί Σεπ 06, 2022 7:32 am

Καλη επιτυχις Γιωργη με το νεο σου καφε. Και εγω με αυτο το ratio το δουλευα και θερμοκρασια. Αναμανουμε εντυπωσεις🤪
Ford Focus MkII f/l 2008

Steftats
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Δευ Ιαν 25, 2021 11:38 pm

Re: Ερώτηση για DAILY ROUND – BLEND

Δημοσίευση από Steftats » Πέμ Νοέμ 03, 2022 4:00 pm

Καλησπέρα, δεύτερη φορά που παραγγέλνω το συγκεκριμένο blend και τις δύο φορές μου ήρθε με ημερομηνία ψησίματος 2 εβδομάδων νωρίτερα απ' την παραλαβή. Παρέλαβα δηλαδή 2/11 και ημερομηνία ψησίματος είχε 20/10. Σε επικοινωνία με το κατάστημα μου είπαν ότι το blend αυτό είναι τέτοιο ώστε να αρχίζει να καταναλώνεται 2-3 εβδομάδες μετά το ψήσιμο του. Ισχύει από την εμπειρία σας;

Άβαταρ μέλους
gsisr
Δημοσιεύσεις: 491
Εγγραφή: Παρ Αύγ 15, 2014 1:13 pm
Όνομα: Αντώνης
Μηχανή:: Νuova Simoneli Oscar
Μύλος:: Eureka Atom 75
2ος Μύλος:: Compak K10
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Ερώτηση για DAILY ROUND – BLEND

Δημοσίευση από gsisr » Πέμ Νοέμ 03, 2022 6:07 pm

Πολύ καλά.σου είπε. Οι καφέδες που ψήνονται δεν κάνουν για αμεση κατανάλωση. Θέλουν ιδανικά κάνα 2βδομαδο degas

Steftats
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Δευ Ιαν 25, 2021 11:38 pm

Re: Ερώτηση για DAILY ROUND – BLEND

Δημοσίευση από Steftats » Παρ Νοέμ 04, 2022 2:09 am

Και ιδανικά μέχρι πότε θα μπορούσε να έχει καταναλωθεί για να κρατάει τα αρώματα του; Γιατί με βάση την ποσότητα του καφέ που πίνω, υπολογίζω να κρατήσει έως και 10-12 μέρες απ' τη στιγμή που θα ανοίξω το σακουλάκι.

Άβαταρ μέλους
laonikos78
Δημοσιεύσεις: 915
Εγγραφή: Τετ Ιούλ 29, 2020 9:52 pm
Όνομα: Λαόνικος
Μηχανή:: Profitec GO
Μύλος:: Eureka Atom 65 redsp
Οι καφέδες μου:: Specialty Κεντρικής & Νότιας Αμερικής
Τοποθεσία: Κόστα Ρίκα, Έλ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Κολομβία & Υεμένη.

Re: Ερώτηση για DAILY ROUND – BLEND

Δημοσίευση από laonikos78 » Παρ Νοέμ 04, 2022 9:33 am

Είσαι στο ιδανικά φίλε στον ένα μήνα μαζί με το ψήσιμο!
..Για πάντα και μια μέρα.

Giorgos_Sp
Δημοσιεύσεις: 291
Εγγραφή: Σάβ Μάιος 28, 2022 11:32 am
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Lelit Pl41 Plust Pid
Μύλος:: Lagom P64
Τοποθεσία: Greece

Re: Ερώτηση για DAILY ROUND – BLEND

Δημοσίευση από Giorgos_Sp » Παρ Νοέμ 04, 2022 2:54 pm

Εγω προσωπικα προσπαθω να εχω 3 σακουλακια καβαντζα. Γιατι καταναλωνω ενα σακουλακι περιπου την εβδομαδα. Τα αφηνω σιγουρα 20 μερες για degas.

Marin_x
Δημοσιεύσεις: 29
Εγγραφή: Τρί Ιαν 15, 2019 11:47 pm

Re: Ερώτηση για DAILY ROUND – BLEND

Δημοσίευση από Marin_x » Πέμ Φεβ 16, 2023 5:24 pm

Να καταθέσω και εγώ την άποψη μου μετά από δοκιμές σχεδόν όλων των εγχώριων roaster προχθές παρελαβα τρία σακουλακια με ψήσιμο 4/2 από round cup το daily.Εγω προτιμαω το freddo όλες τις εποχές και έχω να πω ότι είναι απίστευτος καφές.Καταπληκτικο texture και πάρα πολύ ωραία γεύση χωρίς να με κουράσει καθόλου να τον βρω κλπ.Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!

Άβαταρ μέλους
digibill
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: Τετ Μαρ 06, 2019 10:42 am
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Lelit PL41TEM Pid
2η Μηχανή:: Bialetti Brikka
Μύλος:: EurekaMignon Manuale
2ος Μύλος:: Porlex Tall
Οι καφέδες μου:: Kudu, Ipanema, Utopia
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Ερώτηση για DAILY ROUND – BLEND

Δημοσίευση από digibill » Τετ Μάιος 31, 2023 10:43 am

dailyround.jpg
Τελειώνω 250γρ. Ο καφές ήρθε ψημένος μια εβδομάδα νωρίτερα.

Ένα πολύ ενδιαφέρον και γευστικό all-around blend για καθημερινή χρήση. Χαρακτηριστικά γλυκό αποτέλεσμα, με πολύ γεμάτο σώμα, πλούσια υφή και επίγευση που διαρκεί χωρίς να ενοχλεί. Ανάλογα την συνταγή, το σώμα ξεκινά με νότες ήπια πικρών ξηρών καρπών και σοκολάτας (που μπορεί να γίνουν ενίοτε πιο αισθητές ως νότες φουντουκιού και σοκολάτας) και σταδιακά πλέκεται με μια αρκετά γλυκιά και ήπια οξύτητα τσαγιού, η οποία παραμένει στην επίγευση χωρίς να ενοχλεί. Κάπου εκεί μπλέκονται και τόνοι καραμέλας, αλλα χωρίς βαριά γεύση (προσωπικά δεν προτιμώ τις γεύσεις "καραμέλας" στους καφέδες μου, συνήθως μου δίνουν μια βαριά αίσθηση που δεν μου αρέσει. Εδώ η καραμέλα είναι ήπια, λειτουργεί συμπληρωματικά κι όχι πρωταγωνιστικά).

Σε freddo το σώμα διατηρεί τον χαρακτήρα και την έντασή του ενώ κρατάει αρκετά και η χτυπημένη κρέμα του.

Το hardware μου:
  • Lelit pl41 PID
  • Lelit botomless portafilter
  • Ascaso Precision Competition basket (14gr)
  • Puck shower screen
  • Eureka Mignon Manualle grinder
Συνταγή: 18gr in - 37gr out, 26" @ 92oC

Μια εκχύλιση: https://youtube.com/shorts/dYJuFOdkA0U

Έπαιξα και με διαφορετικές δόσεις και χρόνους. Γενικά είναι ένας εύκολος στην εκχύλιση καφές, που παίρνει από πειραματισμούς. Στις μακρύτερες χρονικά εκχυλίσεις δίνει πιο έντονο σώμα αλλά με λιγότερη γευστική πολυπλοκότητα. Την πιο περίπλοκη γευστική υφή την πήρα σε χρόνους κοντά στην πρόταση του round cup (~25"). Σε μικρότερες δόσεις ίσχυσε το ίδιο - εφόσον τα 18γρ χώρεσαν μέσα στο καλαθάκι μου, έμεινα σε αυτή τη δόση και έπαιξα με χρόνους και αλέσεις.

Απάντηση