Θεωρητικά, αφού ο καφές έχει μέτριο ψήσιμο, θέλει και λιγότερη εργασία. Είναι γνωστό πως όσο πιο έντονο γίνεται το καβούρδισμα τόσο λιγότερη εργασία θέλει ο καφές για να βγει. Δοκίμασε μία εκχύλιση με 18 γραμμάρια καφέ, 90-91 βαθμούς θερμοκρασία νερού, 24-28 δευτερόλεπτα εκχύλισης (βέβαια μπορείς να πειραματιστείς και να δεις τι βγαίνει και στα 30 ή 30+), 34-36 γραμμάρια καφέ στο ποτήρι. Επίσης κάνε δοκιμές με την ποσότητα καφέ σε διάφορα καλαθάκια π.χ 18γρ καφέ σε 18γρ καλαθάκι, 18γρ καφέ σε 20γρ καλαθάκι, 16γρ καφέ σε 18 γρ καλαθάκι κτλ... Μην σε τρομάζει αν δεις λίγο νερό μετά το τέλος της εκχύλισης στο puck του καφέ. Αν ο καφές σου βγάζει ξινίλες τότε ανέβασε λίγο θερμοκρασία. Αν σου πικρίζει κατέβασε λίγο θερμοκρασία. Γενικότερα τα μέτρια ψησίματα μπορούν να παίξουν σε θερμοκρασίες από 88 έως και 92 βαθμούς ανάλογα με την επεξεργασία που έχει περάσει το κάθε χαρμάνι. Δεν τον έχω δοκιμάσει ακόμα αλλά είναι ο επόμενος καφές που θα δοκιμάσω πολύ προσεχώς.
Ερώτηση για DAILY ROUND – BLEND
-
- Δημοσιεύσεις: 47
- Εγγραφή: Κυρ Ιαν 19, 2020 10:25 am
- Όνομα: Κώστας
- Μηχανή:: Gaggia Baby Twin
- Μύλος:: Mahlkoenig Vario
Re: Ερώτηση για DAILY ROUND – BLEND
-
- Δημοσιεύσεις: 47
- Εγγραφή: Κυρ Ιαν 19, 2020 10:25 am
- Όνομα: Κώστας
- Μηχανή:: Gaggia Baby Twin
- Μύλος:: Mahlkoenig Vario
Re: Ερώτηση για DAILY ROUND – BLEND
Λοιπόν μόλις έβγαλα τις πρώτες μου εκχυλίσεις με το Daily Blend.
Για αρχή είπα να δοκιμάσω την συνταγή που προτείνουν από Round Cup. 18-18,5gr in, 34-38 out, 23-27 secs 93 βαθμούς. Δεν χρειάστηκε να παλέψω πολύ για να τον βγάλω πράγμα που σημαίνει πως ο καφές συγχωρεί λάθη και νομίζω πως δεν χρειάζεται άλλη συνταγή από την προτεινόμενη. Πρώτη δοκιμή 20γρ IMS basket, 18in-36out 34 secs, 91 βαθμούς. Αρκετά εύγευστος. Κατέβασα λίγο τα κοψίματα, δεύτερη προσπάθεια 18in-36out 30 secs. Όχι μεγάλη διαφορά με πριν αλλά μου φάνηκε λίγο πιο ωραίος. Θα κάνω ακόμα μια μικρορύθμιση στον μύλο για να βγαίνει ο καφές στα 28secs και δεν χρειάζεται άλλο ψάξιμο πιστεύω.
Εύγευστος, δυνατός στην γεύση, δυνατό σώμα, γλυκός με βαθιά σοκολατένια επίγευση και διάρκεια. Πολλά μπράβο για τον καφέ σας! Εξαιρετικό χαρμάνι από κάθε άποψη. Θα μπει στην λίστα με τους αγαπημένους μου καφέδες.
Για αρχή είπα να δοκιμάσω την συνταγή που προτείνουν από Round Cup. 18-18,5gr in, 34-38 out, 23-27 secs 93 βαθμούς. Δεν χρειάστηκε να παλέψω πολύ για να τον βγάλω πράγμα που σημαίνει πως ο καφές συγχωρεί λάθη και νομίζω πως δεν χρειάζεται άλλη συνταγή από την προτεινόμενη. Πρώτη δοκιμή 20γρ IMS basket, 18in-36out 34 secs, 91 βαθμούς. Αρκετά εύγευστος. Κατέβασα λίγο τα κοψίματα, δεύτερη προσπάθεια 18in-36out 30 secs. Όχι μεγάλη διαφορά με πριν αλλά μου φάνηκε λίγο πιο ωραίος. Θα κάνω ακόμα μια μικρορύθμιση στον μύλο για να βγαίνει ο καφές στα 28secs και δεν χρειάζεται άλλο ψάξιμο πιστεύω.
Εύγευστος, δυνατός στην γεύση, δυνατό σώμα, γλυκός με βαθιά σοκολατένια επίγευση και διάρκεια. Πολλά μπράβο για τον καφέ σας! Εξαιρετικό χαρμάνι από κάθε άποψη. Θα μπει στην λίστα με τους αγαπημένους μου καφέδες.
-
- Δημοσιεύσεις: 17
- Εγγραφή: Πέμ Οκτ 14, 2021 6:08 pm
- Μηχανή:: Aeropress
- Μύλος:: Hario mini slim plus
Re: Ερώτηση για DAILY ROUND – BLEND
Ενδείκνυται για φίλτρου αυτός ο καφές; Αν ναι τι κόψιμο προτείνετε και γενικά άλλες οδηγίες για brewing με aeropress;
-
- Δημοσιεύσεις: 46
- Εγγραφή: Πέμ Αύγ 27, 2020 3:50 pm
- Όνομα: Άρης
- Μηχανή:: VBM Domobar Super HX
- 2η Μηχανή:: Lelit Kate PL82T
Re: Ερώτηση για DAILY ROUND – BLEND
Εγώ εδώ ήθελα να γράψω αφενός το πόσο απολαμβάνω τους καφέδες του round cup (που πραγματικά μοσχοβολάει το ντουλάπι - το ανοίγεις και είναι σαν να έχεις ήδη πιει την πρώτη γουλιά εσπρέσο) αφετέρου για το εκπληκτικό σέρβις των παιδιών. Εύκολη συνεννόηση, παράδοση πάντα σφαίρα και οι καφέδες πάντα φρεσκοψημένοι. Μπράβο!
Ο daily round blend δε, εκπληκτικό value for money και από τους καφέδες που είναι καλοί και για αρχάριους, αφού δίνει ικανοποιητικό αποτέλεσμα ακόμα και αν δεν έχεις πετύχει την ιδανική άλεση - όπως τα περισσότερα blend, είναι πολύ ευκολότερος από μονοποικιλιακούς στην παρασκευή. Για εμένα, ένα από τα νοστιμότερα blend.
Ο daily round blend δε, εκπληκτικό value for money και από τους καφέδες που είναι καλοί και για αρχάριους, αφού δίνει ικανοποιητικό αποτέλεσμα ακόμα και αν δεν έχεις πετύχει την ιδανική άλεση - όπως τα περισσότερα blend, είναι πολύ ευκολότερος από μονοποικιλιακούς στην παρασκευή. Για εμένα, ένα από τα νοστιμότερα blend.
- AlexFocus
- Δημοσιεύσεις: 240
- Εγγραφή: Παρ Φεβ 04, 2022 9:00 pm
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: La Marzocco LM
- Μύλος:: Niche Zero
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Ερώτηση για DAILY ROUND – BLEND
Αρτι αφιχθεις. Θα δουλευτει με συνταγη 18-18,5 in, 34-38 out, 23-27 sec, 93 temp. Ελπιζω να πιω εσπρεσσακι αυτο το ΣΚ. Θα προσεξω οσο μπορω την προετοιμασια του puck και μαλιστα εχω πλεον στην κατοχη μου WDT. Η συνεχεια στα νεα του ΑΝΤ1 στις 8:30 με τη Λιζα Δουκακαρου
Ford Focus MkII f/l 2008
- laonikos78
- Δημοσιεύσεις: 915
- Εγγραφή: Τετ Ιούλ 29, 2020 9:52 pm
- Όνομα: Λαόνικος
- Μηχανή:: Profitec GO
- Μύλος:: Eureka Atom 65 redsp
- Οι καφέδες μου:: Specialty Κεντρικής & Νότιας Αμερικής
- Τοποθεσία: Κόστα Ρίκα, Έλ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Κολομβία & Υεμένη.
Re: Ερώτηση για DAILY ROUND – BLEND
Ομορφιές!!!AlexFocus έγραψε: ↑Σάβ Ιούλ 02, 2022 12:59 pmΑρτι αφιχθεις. Θα δουλευτει με συνταγη 18-18,5 in, 34-38 out, 23-27 sec, 93 temp. Ελπιζω να πιω εσπρεσσακι αυτο το ΣΚ. Θα προσεξω οσο μπορω την προετοιμασια του puck και μαλιστα εχω πλεον στην κατοχη μου WDT. Η συνεχεια στα νεα του ΑΝΤ1 στις 8:30 με τη Λιζα Δουκακαρου
..Για πάντα και μια μέρα.
- Algebar
- Δημοσιεύσεις: 79
- Εγγραφή: Κυρ Ιαν 21, 2018 4:04 pm
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: NS Oscar II
- 2η Μηχανή:: Aeropress
- Μύλος:: Ascaso i2 Steel
- Τοποθεσία: Παλλήνη
Re: Ερώτηση για DAILY ROUND – BLEND
Περιμένουμε εντυπώσεις Αλεξ, για μένα που δεν ψάχνω φρούτα και λουλούδια είναι ο τέλειος καφές και τον χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά !!
- AlexFocus
- Δημοσιεύσεις: 240
- Εγγραφή: Παρ Φεβ 04, 2022 9:00 pm
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: La Marzocco LM
- Μύλος:: Niche Zero
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Ερώτηση για DAILY ROUND – BLEND
Γιαννη και λοιποι 6 εκχυλισεις εκανα ολες στον νεροχυτη. Το θεαμα απο το γυμνο pf ειναι ασχημη. Θα ανεβασω αυριο μερικα βιδεο για να μιλαμε πιο συγκεκριμενα ωστε οι παρατηρησεις σας να ειναι στοχευμενες γιατι μαλλον κανω επαναλαμβανομενα λαθη. Ηθελα να ρωτησω κατα την αναδευση με το WDT μετακινειται επιφανειακα τον καφε ή ολον μεσα στο καλαθακι; Να υποθεσω οτι δεν κανετε πολλες γυρες με το WDT γιατι αλλιως δημιουργουμε προβλημα στη συνοχη του puck απο εκει που παμε να το κανουμε πιο συμπαγες.
Ford Focus MkII f/l 2008
- laonikos78
- Δημοσιεύσεις: 915
- Εγγραφή: Τετ Ιούλ 29, 2020 9:52 pm
- Όνομα: Λαόνικος
- Μηχανή:: Profitec GO
- Μύλος:: Eureka Atom 65 redsp
- Οι καφέδες μου:: Specialty Κεντρικής & Νότιας Αμερικής
- Τοποθεσία: Κόστα Ρίκα, Έλ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Κολομβία & Υεμένη.
Re: Ερώτηση για DAILY ROUND – BLEND
Όλο το καφεδάκι σε ανάδευση όχι επιφανειακά και όχι σε υπερβολικό βαθμό.
Αυτό όμως είναι και λεπτομέρεια.
Κάπου στην άλεση δεν σου βγαίνει μάλλον.
Δώσε όμως και την προσοχή σου όταν πέφτει ο καφές στο portafilter και κάνει βουναλάκι από εκεί υπάρχει και πρόβλημα channeling με μη σωστή κατανομή από συσσώρευση του καφέ στο κέντρο.
Αυτό όμως είναι και λεπτομέρεια.
Κάπου στην άλεση δεν σου βγαίνει μάλλον.
Δώσε όμως και την προσοχή σου όταν πέφτει ο καφές στο portafilter και κάνει βουναλάκι από εκεί υπάρχει και πρόβλημα channeling με μη σωστή κατανομή από συσσώρευση του καφέ στο κέντρο.
..Για πάντα και μια μέρα.
- AlexFocus
- Δημοσιεύσεις: 240
- Εγγραφή: Παρ Φεβ 04, 2022 9:00 pm
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: La Marzocco LM
- Μύλος:: Niche Zero
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Ερώτηση για DAILY ROUND – BLEND
Με την αλεση νομιζω οτι το εχω βρει και ειμαι αναμεσα σε 20 - 24 για το Niche. Δοκιμασα κατω απο 20 και απλα δεν εσταζε. Στο 26 ετρεχε σαν νερο. Δεν ξερω αν το πατημα μου ή η μεταφορα μου απο το ποτηρακι στο pf ειναι λαθος. Θα ανεβασω αυριο πολυ υλικο απο φοτο και βιδεο ωστε να μιλαμε πιο συγκεκριμενα.
Ford Focus MkII f/l 2008