Ερώτηση για DAILY ROUND – BLEND

Costas.Ch
Δημοσιεύσεις: 42
Εγγραφή: Κυρ Ιαν 19, 2020 10:25 am
Όνομα: Κώστας
Μηχανή:: Gaggia Baby Twin
Μύλος:: Mahlkoenig Vario

Re: Ερώτηση για DAILY ROUND – BLEND

Δημοσίευση από Costas.Ch » Τρί Μάιος 04, 2021 10:39 am

S.F. έγραψε:
Πέμ Φεβ 18, 2021 5:24 pm
Καποια προταση για φρεντο θα ηθελα με οσο δυνατον λιγοτερη οξυτητα και δυνατη επιγευση
Θεωρητικά, αφού ο καφές έχει μέτριο ψήσιμο, θέλει και λιγότερη εργασία. Είναι γνωστό πως όσο πιο έντονο γίνεται το καβούρδισμα τόσο λιγότερη εργασία θέλει ο καφές για να βγει. Δοκίμασε μία εκχύλιση με 18 γραμμάρια καφέ, 90-91 βαθμούς θερμοκρασία νερού, 24-28 δευτερόλεπτα εκχύλισης (βέβαια μπορείς να πειραματιστείς και να δεις τι βγαίνει και στα 30 ή 30+), 34-36 γραμμάρια καφέ στο ποτήρι. Επίσης κάνε δοκιμές με την ποσότητα καφέ σε διάφορα καλαθάκια π.χ 18γρ καφέ σε 18γρ καλαθάκι, 18γρ καφέ σε 20γρ καλαθάκι, 16γρ καφέ σε 18 γρ καλαθάκι κτλ... Μην σε τρομάζει αν δεις λίγο νερό μετά το τέλος της εκχύλισης στο puck του καφέ. Αν ο καφές σου βγάζει ξινίλες τότε ανέβασε λίγο θερμοκρασία. Αν σου πικρίζει κατέβασε λίγο θερμοκρασία. Γενικότερα τα μέτρια ψησίματα μπορούν να παίξουν σε θερμοκρασίες από 88 έως και 92 βαθμούς ανάλογα με την επεξεργασία που έχει περάσει το κάθε χαρμάνι. Δεν τον έχω δοκιμάσει ακόμα αλλά είναι ο επόμενος καφές που θα δοκιμάσω πολύ προσεχώς.

Απάντηση