Σελίδα 31 από 44

Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.

Δημοσιεύτηκε: Παρ Ιούλ 15, 2016 9:49 am
από rider6182
Μιά ερώτηση παιδιά γιατί κόλλησα. Πήρα χθες μονό καλαθάκι για την gaggia clasic. Βάζω 7,5 γρ. και πατάω με το τάμπερ. Με πολύ μικρή δύναμη συνάντησα με το τάμπερ το σίδερο στο καλαθάκι στην αναδίπλωση που κάνει. Αποτέλεσμα; Καφές νερουλός με ελάχιστη από την γεύση του. Εσείς πως λύνετε το πρόβλημα αυτό;

Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.

Δημοσιεύτηκε: Παρ Ιούλ 15, 2016 10:02 am
από Artisti
Δεν πάτησες τίποτα το ταμπερ βρηκε στο καμπυλο τμήμα κατω.
Θελει μικρότερο ταμπερ μετά.

Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.

Δημοσιεύτηκε: Παρ Ιούλ 15, 2016 10:47 am
από rider6182
Ναι ξέρω τι πάτησα. Την αναδίπλωση που λέω εγώ εσύ την λες καμπύλο τμήμα. Οκ αυτό ήθελα να ξέρω. Θέλει μικρότερο τάμπερ μετά. Έχω ένα μικρότερο. Το τάμπερ της Σάεκο. Θα δοκιμάσω το απόγευμα που θέλω τον μονό καφέ. Μάλλον θα θέλει και τακτοποίηση με το δάκτυλο του καφέ που έχει κολλήσει πιο πάνω. Ελπίζω με το μικρότερο τάμπερ να μην ξαναβρώ σίδερο...Ευχαριστώ για την απάντηση. Φτιάχνεις εσύ μονό σε παρόμοιο καλαθάκι; Τι διαάμετρο έχει το μικρότερο ξέρεις;

Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Ιούλ 16, 2016 12:09 am
από rider6182
Υπάρχει κάποιος κάτοχος gaggia που να φτιάχνει μονό καφέ με μονό καλαθάκι να μου πει τις ιδιαιτερότητες της διαδικασίας;

Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Ιουν 15, 2017 5:10 pm
από koravos71
Καλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση μιας και παρατήρησα το εξής : έχω μια απλή φθηνή μηαχνη όχι κάτι ιδιαίτερο όταν χρησιμοποιώ τη μονή δόση για τον εσπρέσσο μου ο καφές βγαίνει οπτικά άθλιος και γευστικά ετσι και έτσι. Όταν χρησιμοποιώ το καλαθάκι για τον διπλό βγαίνει κάτι εντελώς διαφορετικό (προς το καλύτερο) λες και χρησιμοποιώ άλλη μηχανη και δεν καταλαβαίνω γτ. Έχει κανείς κάποια ιδέα τι κάνω λάθος στο μονό?

Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.

Δημοσιεύτηκε: Τετ Σεπ 27, 2017 8:31 am
από lio14
Καλημέρα, ρε παιδιά πολλές φορές έχω αρμύρα στη γεύση. Πού οφείλεται;
Πάντα μονοποικιλιακους πίνω και καμιά φορά και blendακια.

Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.

Δημοσιεύτηκε: Τετ Σεπ 27, 2017 8:46 am
από Artisti
Στο νερό ή δεν είναι καθαρό το ντεπόζιτο.

Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.

Δημοσιεύτηκε: Τετ Σεπ 27, 2017 8:48 am
από Rallakias
Οταν ο καφές είναι υπερβολικά φρέσκος , μπορεί να δώσει στο στόμα μια αίσθηση αλμύρας.
Βεβαιώσου οτι έχει κάνει degass ο καφές που αγοράζεις πριν τον εκχυλίσεις - κοινώς να έχει περάσει καμια βδομάδα απο το roasting.

Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.

Δημοσιεύτηκε: Τετ Σεπ 27, 2017 9:10 am
από sfakvag
lio14 έγραψε:Καλημέρα, ρε παιδιά πολλές φορές έχω αρμύρα στη γεύση. Πού οφείλεται;
Πάντα μονοποικιλιακους πίνω και καμιά φορά και blendακια.
Το καλοκαίρι είχα το ίδιο θέμα και έκοψα πιο λεπτά. Η αλμύρα χάθηκε :a016: (ίσως μπορεί να γίνει μόνο με αύξηση λίγο της θερμοκρασίας εκχύλισης, αλλά στη δικιά μου μηχανή δεν μπορούσα να παίξω με αυτό :a026: ).

Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.

Δημοσιεύτηκε: Τετ Σεπ 27, 2017 10:49 am
από lio14
Thanks boys...
Παίζει να είναι και το νερό, αφού ο σημερινός καφές που μου έκανε την αλμύρα, κοντεύει μήνας που ψήθηκε και ήταν το τελευταίο φλιτζάνι οπότε και είχε σίγουρα degassαρει...