Σελίδα 30 από 43

Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Ιαν 14, 2016 10:00 pm
από Edesso
Οι αναφορες προυποθετουν υπαρξη μυλου, σωστη τεχνικη, φρεσκο καφε και unpressurised καλαθακι, αλλιως δεν μπορουμε να σε βοηθησουμε :c034:

Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.

Δημοσιεύτηκε: Παρ Ιαν 15, 2016 3:38 pm
από lazostat
Ευχαριστω φιλε. :OOPS:

Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.

Δημοσιεύτηκε: Δευ Μαρ 28, 2016 1:00 am
από tyxodioktis
Καλησπέρα

ερώτηση...
τα ml του καφέ τα μετράμε μαζί με την κρέμα η χωρίς? Ιδιαίτερα σε μερικούς καφέδες με πολύ κρέμα έχει μεγάλη διαφορά.

Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.

Δημοσιεύτηκε: Δευ Μαρ 28, 2016 8:49 am
από harryv
Μαζί.

Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.

Δημοσιεύτηκε: Δευ Μαρ 28, 2016 10:22 am
από Luckees
Αντρέα μέτρα gr να βρεις την υγειά σου.

Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.

Δημοσιεύτηκε: Δευ Μαρ 28, 2016 12:03 pm
από tyxodioktis
Luckees έγραψε:Αντρέα μέτρα gr να βρεις την υγειά σου.
θα το δοκιμάσω και αυτό...απλά ενώ έχω ένα χρόνο την μηχανή, έχω και μύλο, παράγγειλα και Pid τώρα, δεν έχω καταφέρει να πετύχω σταθερή ποιότητα. Μια μερα φιλώ το χέρι μου που τα κατάφερα και μια μέρα χάλι μαύρο.
δεν εχω σταθεροποιήσει παραμέτρους ακόμα, αλλάζω συχνά καφέδες κτλ...

Ερώτηση να μετράω γραμμάρια? Να βάλω την ζυγαριά κάτω από το ποτηράκι ( υπερβολικός ε? ) η απλά να μετρήσω τα σωστά γραμάρια παραγόμενου ροφήματος και να τα κάνω αναγωγή στα ml οπότε για κάθε είδους καφέ απλά να αλλάζω ανάλογα τα ml?
πωπω νομιζω οτι υπερβάλλουμε λίγο πάντως...

Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.

Δημοσιεύτηκε: Δευ Μαρ 28, 2016 12:58 pm
από an19gi75
Για να κάνεις το ml γραμμάρια, πρέπει να ξέρεις την πυκνότητα και αφού μιλάμε με το καϊμάκι θα μπλέξεις, γιατί θες τη μέση πυκνότητα. Βάλε καλύτερα τη ζυγαριά με το ποτηράκι από κάτω από το portafilter, και μέτρα απευθείας τα γραμμάρια, σε σχέση με τα γραμμάρια καφέ που βάζεις, ώστε να βγει το ratio που θες για στόχο.

Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.

Δημοσιεύτηκε: Δευ Μαρ 28, 2016 1:10 pm
από an19gi75

Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.

Δημοσιεύτηκε: Δευ Μαρ 28, 2016 1:43 pm
από Luckees
Γιατί βρίσκεις υπερβολικό να ζυγίζεις το ρόφημα; Αν ζυγίζεις τους κόκκους πριν, καλό θα ήταν να ζυγίζεις και το τελικό αποτέλεσμα. Για να μην πω και ενδιάμεσα για να δεις αν έχεις μεγάλη παρακράτηση. Το καλό με τη ζυγαριά ειδικά για ένα αρχάριο, όπως κ εγώ, είναι ότι αποτελεί μια σταθερά στην πληθώρα μεταβλητών μέσα στη συνταγή. Τουλάχιστον θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι δεν κάνεις κάποιο λάθος και θα ασχοληθείς με τα υπόλοιπα βήματα που είναι πολύ δύσκολο να κρατήσεις ίδια σε μια ρουτίνα (διαφορετική συμπεριφορά του καφέ στο πέρασμα του χρόνου, κατανομή, πάτημα, θερμοκρασία νερού κλπ).

Re: Διπλός και μονός espresso, γενικές παράμετροι.

Δημοσιεύτηκε: Τρί Μαρ 29, 2016 12:17 am
από tyxodioktis
Παναθεμα σας, να ξερα το χώσιμο που θα ετρωγα για να πιω εναν σοβαρό εσπρέσσο...