Ένα tip από συνφορουμίτη, που βρήκα να λειτουργεί.
viewtopic.php?f=5&t=8423&p=111882#p111253
Tip για προετοιμασία puck όταν κόβουμε single dosing
- AlexFocus
- Δημοσιεύσεις: 240
- Εγγραφή: Παρ Φεβ 04, 2022 9:00 pm
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: La Marzocco LM
- Μύλος:: Niche Zero
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Tip για προετοιμασία puck όταν κόβουμε single dosing
Πολυ ενδιαφερουσα η εν λογω τεχνικη. Θα εφαρμοστει συντομως.
Ford Focus MkII f/l 2008
- PaNoSS
- Δημοσιεύσεις: 506
- Εγγραφή: Κυρ Δεκ 26, 2010 9:48 pm
- Όνομα: Παναγιώτης
- Μηχανή:: Rocket R58v2
- 2η Μηχανή:: Gaggia Baby Twin PID
- Μύλος:: OE Pharos v2.0
- 2ος Μύλος:: Ascaso iSteel i2mini
- Οι καφέδες μου:: Mokka, Redd, Nomad, Square Mile
- Τοποθεσία: Πάτρα
Re: Tip για προετοιμασία puck όταν κόβουμε single dosing
Για αυτό οι περισσότεροι μύλοι single dose έρχονται με μικρό δοχείο για να ζυγίζεις κ να κόβεις εκεί, κ όχι κατευθείαν στο πορταφιλτερ..
Σωστή πρακτική ακούγεται...
Θα την δοκιμάσω κ εγώ τώρα που θα έρθει single dose μύλος.
Σωστή πρακτική ακούγεται...
Θα την δοκιμάσω κ εγώ τώρα που θα έρθει single dose μύλος.
- AlexFocus
- Δημοσιεύσεις: 240
- Εγγραφή: Παρ Φεβ 04, 2022 9:00 pm
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: La Marzocco LM
- Μύλος:: Niche Zero
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Tip για προετοιμασία puck όταν κόβουμε single dosing
Οντως ο διαβοητος Niche ερχεται με το γνωστο ποτηρακι. Επειδη καποια στιγμη ειχε τεθει το ερωτημα εαν ειναι καλυτερα να αλεθουμε κατευθειαν στο πορταφιλτερ ή στο ποτηρακι η εν λογω τεχνικη μας υπαγορευει να αλεθουμε στο ποτηρακι και να ανακατευουμε αλα φραπε ωστε να γινει γεννναια μιξη. Τα γραφω σωστα;
Ford Focus MkII f/l 2008
- After
- Δημοσιεύσεις: 1040
- Εγγραφή: Τετ Νοέμ 24, 2010 9:11 pm
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: Rancilio Epoca st1
- Μύλος:: Mazzer Major
- Οι καφέδες μου:: Hello Africa
- Τοποθεσία: Αθηνα
Re: Tip για προετοιμασία puck όταν κόβουμε single dosing
Χαίρομαι που βοηθάω κόσμο, σκοπός είναι να ανταλλάξουμε γνώσεις έτσι ώστε να ευχαριστιόμαστε καλύτερα καφεδάκια
Η ανακάλυψη μου ήταν σχεδόν τυχαία
Είχα πάρει έναν μεταχειρισμένο mazzer major, για αντικατάσταση του Ascaso i2 που είχα τότε
Με τον που τον έβαλα επάνω είχα ΤΡΕΛΌ channeling, σχεδόν από την μια μεριά του καλαθακιου δεν έβγαινε καφές και από την άλλη έτρεχε νερό
Υπόψιν πως ήδη έκανα άλεση σε dosing cup αλλά μετά το πέταγα κατευθείαν στο καλαθάκι
Σε κάποια φάση παρατήρησα πως όταν η άλεση ήταν προς το τέλος, γινόταν πιο χοντρή και μάλιστα έκανε και μια στρώση από τσαφ, οπότε εκεί μου ήρθε η ιδέα του ανακατεματος που με το καλημέρα μου έδωσε μια οπτικά τέλεια εκχυλιση
Με την Pavoni μια φορά ξεχασα, επειδή χτύπησε το τηλέφωνο, να κάνω ανάδευση, και από το channeling πήγε στον νεροχύτη η εκχύλιση
Η ανακάλυψη μου ήταν σχεδόν τυχαία
Είχα πάρει έναν μεταχειρισμένο mazzer major, για αντικατάσταση του Ascaso i2 που είχα τότε
Με τον που τον έβαλα επάνω είχα ΤΡΕΛΌ channeling, σχεδόν από την μια μεριά του καλαθακιου δεν έβγαινε καφές και από την άλλη έτρεχε νερό
Υπόψιν πως ήδη έκανα άλεση σε dosing cup αλλά μετά το πέταγα κατευθείαν στο καλαθάκι
Σε κάποια φάση παρατήρησα πως όταν η άλεση ήταν προς το τέλος, γινόταν πιο χοντρή και μάλιστα έκανε και μια στρώση από τσαφ, οπότε εκεί μου ήρθε η ιδέα του ανακατεματος που με το καλημέρα μου έδωσε μια οπτικά τέλεια εκχυλιση
Με την Pavoni μια φορά ξεχασα, επειδή χτύπησε το τηλέφωνο, να κάνω ανάδευση, και από το channeling πήγε στον νεροχύτη η εκχύλιση
Aν ειχε λαλια ο νεροχυτης.........