Καλησπέρα σας
Γενικά στα εσπρεσάκια που φτιάχνω έχω σταθερά τον μύλο μου στο 3. Μέχρι στιγμής τόσο στη μηχανή (αν και η μηχανή δεν είναι τόσο καλή) όσο και στη χειροκίνητη picopresso Σε αυτή τη ρύθμιση παίρνω ικανοποιητικά καφεδάκια. Πριν λίγες μέρες έβαλα στο μύλο έναν νέο μονοποικιλιακό από Kawacom και παρατήρησα ότι ζορίζεται πολύ και περνάει αρκετή ώρα μέχρι να αρχίσει η ροή του καφέ. Άλλαξα την ρύθμιση στο 6-7 αλλά πάλι φαινεται να ψιλοαργεί. Το ίδιο μου κάνει και στην picopresso που τρομπάρω τρομπάρω ιδρώνω ξεφυσάω για να πέσουν 3-4 γραμμάρια. Παίζει να είναι θέμα του ψησιματος; της ποικιλίας; ή κάποιο πρόβλημα με την ποιότητα του καφέ;
Ευχαριστώ
Ρύθμιση μύλου
- After
- Δημοσιεύσεις: 1040
- Εγγραφή: Τετ Νοέμ 24, 2010 9:11 pm
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: Rancilio Epoca st1
- Μύλος:: Mazzer Major
- Οι καφέδες μου:: Hello Africa
- Τοποθεσία: Αθηνα
Re: Ρύθμιση μύλου
Κάθε καφές είναι διαφορετικος
Συνήθως οι light roast υψηλού υψομέτρου θέλουνε πιο λεπτή άλεση, και το αντίθετο
Αυτό γιατί κατά την εκχύλιση δεν βγαίνει τόσο διοξείδιο του άνθρακα που φρενάρει την ροή
Αλλά και πάλι τίποτα δεν είναι απόλυτο
Συνήθως οι light roast υψηλού υψομέτρου θέλουνε πιο λεπτή άλεση, και το αντίθετο
Αυτό γιατί κατά την εκχύλιση δεν βγαίνει τόσο διοξείδιο του άνθρακα που φρενάρει την ροή
Αλλά και πάλι τίποτα δεν είναι απόλυτο
Aν ειχε λαλια ο νεροχυτης.........