Εγκαίνια.... αποτυχία
-
- Δημοσιεύσεις: 291
- Εγγραφή: Σάβ Μάιος 28, 2022 11:32 am
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit Pl41 Plust Pid
- Μύλος:: Lagom P64
- Τοποθεσία: Greece
Re: Εγκαίνια.... αποτυχία
Νομιζω οτι ευθυνονται και τα κωνικά για την οξύτητα αν δεν κανω λαθος.. δεν ειναι κατι κακο, και εμενα μου αρεσει ο καφές ετσι.
-
- Δημοσιεύσεις: 291
- Εγγραφή: Σάβ Μάιος 28, 2022 11:32 am
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit Pl41 Plust Pid
- Μύλος:: Lagom P64
- Τοποθεσία: Greece
Re: Εγκαίνια.... αποτυχία
Καλημέρα σε όλους! Λοιπόν χθες έφτιαξα τον καλύτερο καφέ που είχα φτιάξει έως τώρα. Ευχαριστώ τον καθενα σας γιατί απ όλους χρησιμοποίησα κάτι έτσι ώστε να φτάσω σε αυτό το αποτέλεσμα. Έβαλα 18gr καφε , έβγαλα 36gr σε 31" και το pid στους 101ºC (δεδομένου οτι εχει αποκλιση 8-10 βαθμους το boiler απ το group head). Ο καφες δεν ειχε τοση οξυτητα , τοσο οσο δηλαδη και μπορουσες να γευτεις οντως νοτες σοκολατας. Αυτη την συνταγη την πετυχα τυχαια (κατα λαθος δηλαδη).
Η πρώτη προσπαθείς ήταν 18gr in , 30gr out σε χρονο 25" και ειχε οξυτητα. (Εδω θεωρω πως το κοψιμο στον Niche που εκοψα στους 26 , ηταν λιγο πιο finer απ οτι θα επρεπε και για αυτο στην 2η εκχυλιση ανεβασα στους 27 που ηταν και το πιο καλα γευστικό αποτέλεσμα για εμενα)
Μόλις τελειώσω με τις μετακομίσεις σκοπεύω να ανεβάσω βιντεάκια έτσι ώστε να δείξω την διαδικασία πως την κάνω και φυσικα σε τυχόν λάθη που κάνω να με διορθώσετε , έτσι ώστε να βελτιωθεί και το αποτέλεσμα στην κούπα.
*Υγ. δεν ξέρω αν παίζει ρόλο , αλλά το νερό που χρησιμοποιώ είναι το Κωστηλάτας. Έχει πολύ χαμηλή ολική σκληρότητα (95,7).
Η πρώτη προσπαθείς ήταν 18gr in , 30gr out σε χρονο 25" και ειχε οξυτητα. (Εδω θεωρω πως το κοψιμο στον Niche που εκοψα στους 26 , ηταν λιγο πιο finer απ οτι θα επρεπε και για αυτο στην 2η εκχυλιση ανεβασα στους 27 που ηταν και το πιο καλα γευστικό αποτέλεσμα για εμενα)
Μόλις τελειώσω με τις μετακομίσεις σκοπεύω να ανεβάσω βιντεάκια έτσι ώστε να δείξω την διαδικασία πως την κάνω και φυσικα σε τυχόν λάθη που κάνω να με διορθώσετε , έτσι ώστε να βελτιωθεί και το αποτέλεσμα στην κούπα.
*Υγ. δεν ξέρω αν παίζει ρόλο , αλλά το νερό που χρησιμοποιώ είναι το Κωστηλάτας. Έχει πολύ χαμηλή ολική σκληρότητα (95,7).
Re: Εγκαίνια.... αποτυχία
ποιος καφες ηταν Γιωργο; καπου εχασα τη ροη με τα μηνυματα.
-
- Δημοσιεύσεις: 291
- Εγγραφή: Σάβ Μάιος 28, 2022 11:32 am
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit Pl41 Plust Pid
- Μύλος:: Lagom P64
- Τοποθεσία: Greece
Re: Εγκαίνια.... αποτυχία
Είναι ο exclusive blend απο Samba.
Παραθέτω τις πληροφορίες που έχει απ το site για τον καφε:
Είναι 100% Arabica και αποτελείται από τους εξής καφέδες:
-Brazil Carmo Estate Pulped Natural
-Brazil Carmo Estate Natural
-Guatemala Huehuetenango Maya Washed
-Nicaragua Buenos Aires Mombacho Washed
-Costa Rica Central Valley Tico Washed
Cup Profile:
Chocolate,butterscotch toffee, hazelnut . Medium body. Medium acidity . Milk chocolate aftertaste
Παραθέτω τις πληροφορίες που έχει απ το site για τον καφε:
Είναι 100% Arabica και αποτελείται από τους εξής καφέδες:
-Brazil Carmo Estate Pulped Natural
-Brazil Carmo Estate Natural
-Guatemala Huehuetenango Maya Washed
-Nicaragua Buenos Aires Mombacho Washed
-Costa Rica Central Valley Tico Washed
Cup Profile:
Chocolate,butterscotch toffee, hazelnut . Medium body. Medium acidity . Milk chocolate aftertaste
- AlexFocus
- Δημοσιεύσεις: 240
- Εγγραφή: Παρ Φεβ 04, 2022 9:00 pm
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: La Marzocco LM
- Μύλος:: Niche Zero
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Εγκαίνια.... αποτυχία
Μπραβο Γιωργη. Ναι να ανεβασεις βιντεο. Απο βδομαδα ξεκιναω και εγω τις προσπαθειες μου γιατι αυτη η εβδομαδα ηταν γεματη απο δουλειες.
Ford Focus MkII f/l 2008
- laonikos78
- Δημοσιεύσεις: 915
- Εγγραφή: Τετ Ιούλ 29, 2020 9:52 pm
- Όνομα: Λαόνικος
- Μηχανή:: Profitec GO
- Μύλος:: Eureka Atom 65 redsp
- Οι καφέδες μου:: Specialty Κεντρικής & Νότιας Αμερικής
- Τοποθεσία: Κόστα Ρίκα, Έλ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Κολομβία & Υεμένη.
Re: Εγκαίνια.... αποτυχία
Γιώργο λογικά θα ξανά έφτιαξες το ίδιο καφεδάκι από Samba.Giorgos_Sp έγραψε: ↑Πέμ Ιούλ 21, 2022 9:28 amΚαλημέρα σε όλους! Λοιπόν χθες έφτιαξα τον καλύτερο καφέ που είχα φτιάξει έως τώρα. Ευχαριστώ τον καθενα σας γιατί απ όλους χρησιμοποίησα κάτι έτσι ώστε να φτάσω σε αυτό το αποτέλεσμα. Έβαλα 18gr καφε , έβγαλα 36gr σε 31" και το pid στους 101ºC (δεδομένου οτι εχει αποκλιση 8-10 βαθμους το boiler απ το group head). Ο καφες δεν ειχε τοση οξυτητα , τοσο οσο δηλαδη και μπορουσες να γευτεις οντως νοτες σοκολατας. Αυτη την συνταγη την πετυχα τυχαια (κατα λαθος δηλαδη).
Η πρώτη προσπαθείς ήταν 18gr in , 30gr out σε χρονο 25" και ειχε οξυτητα. (Εδω θεωρω πως το κοψιμο στον Niche που εκοψα στους 26 , ηταν λιγο πιο finer απ οτι θα επρεπε και για αυτο στην 2η εκχυλιση ανεβασα στους 27 που ηταν και το πιο καλα γευστικό αποτέλεσμα για εμενα)
Μόλις τελειώσω με τις μετακομίσεις σκοπεύω να ανεβάσω βιντεάκια έτσι ώστε να δείξω την διαδικασία πως την κάνω και φυσικα σε τυχόν λάθη που κάνω να με διορθώσετε , έτσι ώστε να βελτιωθεί και το αποτέλεσμα στην κούπα.
*Υγ. δεν ξέρω αν παίζει ρόλο , αλλά το νερό που χρησιμοποιώ είναι το Κωστηλάτας. Έχει πολύ χαμηλή ολική σκληρότητα (95,7).
Είσαι οκ;
Έχεις επαναληψιμότητας;
..Για πάντα και μια μέρα.
-
- Δημοσιεύσεις: 291
- Εγγραφή: Σάβ Μάιος 28, 2022 11:32 am
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit Pl41 Plust Pid
- Μύλος:: Lagom P64
- Τοποθεσία: Greece
Re: Εγκαίνια.... αποτυχία
Καλημερα Αλεξ , καλημερα Λαονικε!! Εννοειται οτι θα ανεβασω βιντεακια απλα επειδη μεταφερα επιπλα ακομα στο σπιτι και δεν μενω ακομα οποτε οποτε παω εκει φτιαχνω καφεδακια καθως τα μηχανηματα τα εχω στο νεο σπιτι. Αρα δεν φτιαχνω δυστυχως καφε σε καθημερινη βαση. Μολις εγκατασταθω πληρως εννοειται θα ανεβασω τα παντα.
Λαονικε μου εχουν μεινει ακομα καποια γραμμαρια απο Samba και σημερα θα εχω στα χερια μου και το Taresso , οποτε μεσα στο σκ πιστευω θα το ανοιξω. Οσο για το samba ειδα πολυ καλυτερα αποτελεσματα. Ακομα προσπαθω να στρωσω τα μαχαιρια στον Niche, αλλα με θερμοκρασιες το βρηκαμε πιστευω..
Λαονικε μου εχουν μεινει ακομα καποια γραμμαρια απο Samba και σημερα θα εχω στα χερια μου και το Taresso , οποτε μεσα στο σκ πιστευω θα το ανοιξω. Οσο για το samba ειδα πολυ καλυτερα αποτελεσματα. Ακομα προσπαθω να στρωσω τα μαχαιρια στον Niche, αλλα με θερμοκρασιες το βρηκαμε πιστευω..
- laonikos78
- Δημοσιεύσεις: 915
- Εγγραφή: Τετ Ιούλ 29, 2020 9:52 pm
- Όνομα: Λαόνικος
- Μηχανή:: Profitec GO
- Μύλος:: Eureka Atom 65 redsp
- Οι καφέδες μου:: Specialty Κεντρικής & Νότιας Αμερικής
- Τοποθεσία: Κόστα Ρίκα, Έλ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Κολομβία & Υεμένη.
Re: Εγκαίνια.... αποτυχία
Με το καλό να εγκατασταθείς και να απολαμβάνεις τα καφεδάκια σου.
Σε ρώτησα γιατί όλα ήταν όπως έπρεπε στην εκχύλιση που μας περιέγραψες και το προφίλ του καφέ είναι αυτό που πήρες από αυτή την εκχύλιση γι'αυτο και αναρωτήθηκα πως πήγαν οι υπόλοιπες.
Σε ρώτησα γιατί όλα ήταν όπως έπρεπε στην εκχύλιση που μας περιέγραψες και το προφίλ του καφέ είναι αυτό που πήρες από αυτή την εκχύλιση γι'αυτο και αναρωτήθηκα πως πήγαν οι υπόλοιπες.
..Για πάντα και μια μέρα.
-
- Δημοσιεύσεις: 291
- Εγγραφή: Σάβ Μάιος 28, 2022 11:32 am
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit Pl41 Plust Pid
- Μύλος:: Lagom P64
- Τοποθεσία: Greece
Re: Εγκαίνια.... αποτυχία
Εκανα μολις 2 εκχυλισεις εκεινη την ημερα. Απλα για καποιον λογο ο μυλος ηθελε πιο 1 νουμερο πιο coarser. Ισως θελει καθαρισμα , δεν ξερω.. Μολις το εκανα 1 coarser , βγηκε το αποτελεσμα αυτο και δικαιωθηκα!
-
- Δημοσιεύσεις: 291
- Εγγραφή: Σάβ Μάιος 28, 2022 11:32 am
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit Pl41 Plust Pid
- Μύλος:: Lagom P64
- Τοποθεσία: Greece
Re: Εγκαίνια.... αποτυχία
Καλημέρα σε όλους και καλό ΣΚ.!! Δοκιμή νέου καφέ Taresso Daterra Sunrise. Χθες έκανα εκχυλίσεις μαντάρα με τον Niche. Σήμερα τον καλίμπραρα καλύτερα και έκανα 4 εκχυλίσεις. Προσπαθούσα παράλληλα να βρω την κατάλληλη ρύθμιση του Niche και να βγάλω και ένα γευστικό αποτέλεσμα. Ταχυκαρδίες με έχουν πιάσει από χθες χαχαχα
Λοιπόν:
1η εκχύλιση 18gr In , 40gr Out σε 17’’ (Niche ρύθμιση 32)
2η εκχύλιση 18gr In , 40.7gr Out σε 28’’ (Niche ρύθμιση 30)
3η εκχύλιση 18gr In , 36gr Out σε 40’’ (Niche ρύθμιση 29)
4η εκχύλιση 18gr In , 37gr Out σε 31’’ (Niche ρύθμιση 30)
Γευστικά απ όλους καλύτερος ήταν ο 4ος. Πολύ ωραίος καφές.
Σκοπεύω να ανεβάσω βιντεάκια μόλις με το καλό μπω μέσα στο σπίτι , έτσι ώστε να μεταφέρω όλο τον εξοπλισμό.
Θα χρειαστώ και μικρότερο ποτήρι εσπρέσο γιατί δεν μπορώ να βγάλω καλές λήψεις , γιατί μένει μικρό κενό μεταξύ κλείστρου και κούπας γιατί έχω και τη ζυγαριά από κάτω.
Λοιπόν:
1η εκχύλιση 18gr In , 40gr Out σε 17’’ (Niche ρύθμιση 32)
2η εκχύλιση 18gr In , 40.7gr Out σε 28’’ (Niche ρύθμιση 30)
3η εκχύλιση 18gr In , 36gr Out σε 40’’ (Niche ρύθμιση 29)
4η εκχύλιση 18gr In , 37gr Out σε 31’’ (Niche ρύθμιση 30)
Γευστικά απ όλους καλύτερος ήταν ο 4ος. Πολύ ωραίος καφές.
Σκοπεύω να ανεβάσω βιντεάκια μόλις με το καλό μπω μέσα στο σπίτι , έτσι ώστε να μεταφέρω όλο τον εξοπλισμό.
Θα χρειαστώ και μικρότερο ποτήρι εσπρέσο γιατί δεν μπορώ να βγάλω καλές λήψεις , γιατί μένει μικρό κενό μεταξύ κλείστρου και κούπας γιατί έχω και τη ζυγαριά από κάτω.