Εγκαίνια.... αποτυχία
-
- Δημοσιεύσεις: 96
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 20, 2021 1:11 am
- Μηχανή:: Gaggia New Baby06
- 2η Μηχανή:: Caffe Verganano
- Μύλος:: Mazzer Super Jolly
Re: Εγκαίνια.... αποτυχία
Ναι απλά ο pid είναι ίδιος....
τώρα δεν ξέρω και τι γίνεται και με τα θερμαντικά στοιχεία κ τα μποιλερ...
τώρα δεν ξέρω και τι γίνεται και με τα θερμαντικά στοιχεία κ τα μποιλερ...
-
- Δημοσιεύσεις: 96
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 20, 2021 1:11 am
- Μηχανή:: Gaggia New Baby06
- 2η Μηχανή:: Caffe Verganano
- Μύλος:: Mazzer Super Jolly
Re: Εγκαίνια.... αποτυχία
Ο τρόπος όμως λογικά θα είναι ο ίδιος πιστεύω.
Off topic αλλά έχει μετρήσει κάνεις σας την θερμοκρασία εξόδου του νερού? Με θερμόμετρο/θερμοστοιχειο κτλπ?
Off topic αλλά έχει μετρήσει κάνεις σας την θερμοκρασία εξόδου του νερού? Με θερμόμετρο/θερμοστοιχειο κτλπ?
-
- Δημοσιεύσεις: 291
- Εγγραφή: Σάβ Μάιος 28, 2022 11:32 am
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit Pl41 Plust Pid
- Μύλος:: Lagom P64
- Τοποθεσία: Greece
Re: Εγκαίνια.... αποτυχία
Παιδιά σήμερα έβαλα 18 , έβγαλα 31,5 , μείωσα κατά 1 βαθμό (97 βαθμούς) και μείωσα τον χρόνο σε 25-26”. Βγήκε καλύτερος ο καφές , ένιωθα κάτι πάλι. Ίσως ο καφές να έχει οξύτητα και τελικά να μην τόσο γλυκός , που θα μου αρεσε.
Αν μπορείτε να μου προτείνετε καφέδες , εύκολους σε παραγωγή και να βγάζουν γλυκάδα , θα ήμουν ευγνώμων!
Σας ευχαριστώ πραγματικά για τις απαντήσεις.
Πάντως στο βιντεάκι με το pid , όντως έχω δει και εγώ ότι είχε απόκλιση 8-10 βαθμών. Έχει 300αρι boiler
Αν μπορείτε να μου προτείνετε καφέδες , εύκολους σε παραγωγή και να βγάζουν γλυκάδα , θα ήμουν ευγνώμων!
Σας ευχαριστώ πραγματικά για τις απαντήσεις.
Πάντως στο βιντεάκι με το pid , όντως έχω δει και εγώ ότι είχε απόκλιση 8-10 βαθμών. Έχει 300αρι boiler
-
- Δημοσιεύσεις: 291
- Εγγραφή: Σάβ Μάιος 28, 2022 11:32 am
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit Pl41 Plust Pid
- Μύλος:: Lagom P64
- Τοποθεσία: Greece
Re: Εγκαίνια.... αποτυχία
Αυτό όντως θα ήταν κάτι πολύ χρήσιμο. Εγώ χρησιμοποίησα τα settings του Mr_Overdose και το μόνο που κάνω είναι αν θέλω να αλλάξω την θερμοκρασία , πατάω το PrG και την ρυθμίζω. Τώρα το χαμηλότερο που έπαιξα είναι 97-98, γιατί σε ένα thread για τον συγκεκριμένο καφέ ένα μέλος που τον χρησιμοποιεί αρκετά στη συνταγή του έγραφε temp 90-91..
- laonikos78
- Δημοσιεύσεις: 915
- Εγγραφή: Τετ Ιούλ 29, 2020 9:52 pm
- Όνομα: Λαόνικος
- Μηχανή:: Profitec GO
- Μύλος:: Eureka Atom 65 redsp
- Οι καφέδες μου:: Specialty Κεντρικής & Νότιας Αμερικής
- Τοποθεσία: Κόστα Ρίκα, Έλ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Κολομβία & Υεμένη.
Re: Εγκαίνια.... αποτυχία
Τα κωνικά μαχαιριά τονίζουν τις οξύτητες αν πας σε κάτι γλυκό κάνε επιλογή κατά την γνώμη μου σε Βραζιλία (καθαρή Βραζιλία) η επιλογή σε catuai ποικιλία με natural επεξεργασία και όχι light roasted.Giorgos_Sp έγραψε: ↑Κυρ Ιούλ 17, 2022 9:38 pmΠαιδιά σήμερα έβαλα 18 , έβγαλα 31,5 , μείωσα κατά 1 βαθμό (97 βαθμούς) και μείωσα τον χρόνο σε 25-26”. Βγήκε καλύτερος ο καφές , ένιωθα κάτι πάλι. Ίσως ο καφές να έχει οξύτητα και τελικά να μην τόσο γλυκός , που θα μου αρεσε.
Αν μπορείτε να μου προτείνετε καφέδες , εύκολους σε παραγωγή και να βγάζουν γλυκάδα , θα ήμουν ευγνώμων!
Σας ευχαριστώ πραγματικά για τις απαντήσεις.
Πάντως στο βιντεάκι με το pid , όντως έχω δει και εγώ ότι είχε απόκλιση 8-10 βαθμών. Έχει 300αρι boiler
Μην λειτουργείς εγκεφαλικά στερεοτυπικά με αυτό που είχες στο μυαλό σου σαν καφέ, δηλαδή αυτά που έπινες.
Αυτή τη στιγμή ζεις σε έναν άλλο κόσμο!
..Για πάντα και μια μέρα.
-
- Δημοσιεύσεις: 291
- Εγγραφή: Σάβ Μάιος 28, 2022 11:32 am
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit Pl41 Plust Pid
- Μύλος:: Lagom P64
- Τοποθεσία: Greece
Re: Εγκαίνια.... αποτυχία
Όχι φίλε ούτε καν. Όντως εδώ φτιάχνουμε άλλα πράγματα. Ίσως παίξω με πιο γλυκούς καφέδες , ή χαμηλότερη οξύτητα. Βέβαια σήμερα τον καφέ τον ήπια μια χαρά! Φίλε Λαονικε αν έχεις κάποιο συγκεκριμένο , θα με βοηθούσε αρκετά! Θα ψαχτώ όσο μπορώ.laonikos78 έγραψε: ↑Κυρ Ιούλ 17, 2022 9:56 pmΤα κωνικά μαχαιριά τονίζουν τις οξύτητες αν πας σε κάτι γλυκό κάνε επιλογή κατά την γνώμη μου σε Βραζιλία (καθαρή Βραζιλία) η επιλογή σε catuai ποικιλία με natural επεξεργασία και όχι light roasted.
Μην λειτουργείς εγκεφαλικά στερεοτυπικά με αυτό που είχες στο μυαλό σου σαν καφέ, δηλαδή αυτά που έπινες.
Αυτή τη στιγμή ζεις σε έναν άλλο κόσμο!
Πάντως , όπως ανάφερε και ο Αλεξ, θα προσπαθήσω μέσα στις επόμενες μέρες να ανεβάσω βιντεακι με όλα όσα κανω. Ζύγισμα , puck prep και extraction.
- laonikos78
- Δημοσιεύσεις: 915
- Εγγραφή: Τετ Ιούλ 29, 2020 9:52 pm
- Όνομα: Λαόνικος
- Μηχανή:: Profitec GO
- Μύλος:: Eureka Atom 65 redsp
- Οι καφέδες μου:: Specialty Κεντρικής & Νότιας Αμερικής
- Τοποθεσία: Κόστα Ρίκα, Έλ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Κολομβία & Υεμένη.
Re: Εγκαίνια.... αποτυχία
Μαζί με εσένα ψάχνω και ο ίδιος διαφορες γεύσεις αλλά στην περίπτωση μου πίνω ότι καφεδάκι να'ναι αρκεί να έχει προσωπικότητα ένας στους εκατό δηλαδή και συνεχίζω το ψάξιμο.
Στην περίπτωση σου οι Βραζιλίες μάλλον θα σου κάνουν καλό.
Μετά Catuai natural από όπου να'ναι και αν τον έχουν ψήσει medium ακόμα καλύτερα για εσένα!
Μην περιμένεις όμως ότι και εκεί το προφίλ μπορεί να μην έχει μέσα μια ήπια οξύτητα.
Στην περίπτωση σου οι Βραζιλίες μάλλον θα σου κάνουν καλό.
Μετά Catuai natural από όπου να'ναι και αν τον έχουν ψήσει medium ακόμα καλύτερα για εσένα!
Μην περιμένεις όμως ότι και εκεί το προφίλ μπορεί να μην έχει μέσα μια ήπια οξύτητα.
..Για πάντα και μια μέρα.
-
- Δημοσιεύσεις: 291
- Εγγραφή: Σάβ Μάιος 28, 2022 11:32 am
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit Pl41 Plust Pid
- Μύλος:: Lagom P64
- Τοποθεσία: Greece
Re: Εγκαίνια.... αποτυχία
Γενικα γευστικα πρεπει να ξεκαθαρισω λιγο στο μυαλο μου και στον ουρανισκο μου την οξυτητα απ την ηπια πικρίλα.. Ίσως αυτο με μπερδεψε στον exclusive blend. Επειδη πιστευα θα γευτω κατι πιο γλυκό. Θα ανεβασω μεσα στην εβδομαδα βιντεάκι
-
- Δημοσιεύσεις: 26
- Εγγραφή: Κυρ Σεπ 05, 2021 6:40 pm
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: Lelit PL41TEM
- Μύλος:: 1ZPRESSO JX-PRO
Re: Εγκαίνια.... αποτυχία
Πίνοντας τον καφέ χωρίς ζάχαρη (όπως πρέπει, δηλαδή, αφού η ζάχαρη καλύπτει τη γεύση) το "γλυκό" θέλει φαντασία.
Πικρό-ξεροψημενο / οξύ - ξυνό παίζουν συνήθως.
Για μένα το "γλυκό" στον σκέτο καφέ πάει προς το "περισσότερο ξεροψημενο παρά όξινο". Θέλει εκπαίδευση ο ουρανίσκος.
Απ' ότι έχω καταλάβει, τα παρακάτω χαρακτηρίζουν το πικρό/ξεροψημενο:
Νότες σοκολάτας, ξηροί καρποί, γήινες γεύσεις, νότες κακάο κλπ
Ενώ τα παρακάτω χαρακτηρίζουν τις οξύτητες:
Φρουτώδεις γεύσεις, νότες εσπεριδοειδών κλπ
Πικρό-ξεροψημενο / οξύ - ξυνό παίζουν συνήθως.
Για μένα το "γλυκό" στον σκέτο καφέ πάει προς το "περισσότερο ξεροψημενο παρά όξινο". Θέλει εκπαίδευση ο ουρανίσκος.
Απ' ότι έχω καταλάβει, τα παρακάτω χαρακτηρίζουν το πικρό/ξεροψημενο:
Νότες σοκολάτας, ξηροί καρποί, γήινες γεύσεις, νότες κακάο κλπ
Ενώ τα παρακάτω χαρακτηρίζουν τις οξύτητες:
Φρουτώδεις γεύσεις, νότες εσπεριδοειδών κλπ