https://youtu.be/kOSbOZY_tN0
Συνοπτικά
Εκχυλιση 1:3 σε χρόνο 12-18"
Αν εκχυλισετε σε χρόνο 20" και πάνω δεν θα πετύχει η συνταγή, στοχευστε γύρω στα 15-17"
Λειτουργεί καλύτερα σε ελαφρά ψησίματα με οξινους καφέδες
Μην περιμένετε να αλλάξετε τον τρόπο που εκχυλιζετε, είναι ένα διαφορετικό αποτέλεσμα, που πάντως εμένα με εντυπωσίασε σαν άρωμα, σαφήνεια, τραγανή οξύτητα
Σίγουρα δεν θα αντικαταστήσει τον κλασικό τρόπο που πίνω εσπρέσσο, βρήκα πάντως ένα τρόπο να μην πετάω την εκχύλιση όταν παίρνω καινούργιο καφέ και το κόψιμο είναι πολύ χοντρό
Υ.γ. προσοχή, καλύτερα με spout η εκχύλιση διότι θα πετάγετε καφές παντού
Υ.Γ.2 Μην δώσετε σημασία στο βίντεο που λέει για 6bar πίεση, έτσι κι αλλιώς δεν τα φτάνει ούτε αυτά διότι η εκχύλιση είναι πολύ γρήγορη, το puck δεν φέρνει αντίσταση έτσι ώστε να ανέβει η πίεση
Δοκιμάστε




