Espresso σε μπρικι;
Espresso σε μπρικι;
Γειά σε όλους!
Θα κάνω μια ερώτηση που μάλλον θα είναι παράξενη για πολλούς. Στο θέμα του espresso είμαι εντελώς αρχαρια και θέλω να ρωτήσω αν μπορούμε να φτιάξουμε espresso στο καμινετο που φτιάχνουμε και τον Ελληνικό. Αν όχι, γιατί; Δεν θα βγει καλός ή δεν θα βγει καν;
Θα κάνω μια ερώτηση που μάλλον θα είναι παράξενη για πολλούς. Στο θέμα του espresso είμαι εντελώς αρχαρια και θέλω να ρωτήσω αν μπορούμε να φτιάξουμε espresso στο καμινετο που φτιάχνουμε και τον Ελληνικό. Αν όχι, γιατί; Δεν θα βγει καλός ή δεν θα βγει καν;
- DgSensei
- Δημοσιεύσεις: 313
- Εγγραφή: Κυρ Μάιος 12, 2019 4:46 pm
- Μηχανή:: Gaggia Classic PID
- Μύλος:: Eureka Mignon Crono
Re: Espresso σε μπρικι;
Καλησπέρα,
από τη wikipedia: Espresso (/ɛˈsprɛsoʊ/ (audio speaker iconlisten), Italian: [eˈsprɛsso]) is a coffee-brewing method of Italian origin,[1] in which a small amount of nearly boiling water (about 90 °C or 190 °F) is forced under 9–10 bars (900–1,000 kPa; 130–150 psi) of pressure through finely-ground coffee beans.
Ελπίζω αυτό να απαντάει στην ερώτηση σου. Αν βάλεις λοιπόν ένα καφέ κομμένο για espresso να τον ψήσεις στο μπρίκι θα πιεις ένα ζουμί που θα έχει γεύση καφέ (δε ξέρω τι γεύση βέβαια) αλλά αυτό δε θα λέγεται espresso. Πιθανότατα, δε θα πίνεται καν. Αν έχεις τόση περιέργεια να δεις το αποτέλεσμα πήγαινε σε ένα καφεκοπτείο, ζήτα 100γρ εσπρέσσο και καλή τύχη.
από τη wikipedia: Espresso (/ɛˈsprɛsoʊ/ (audio speaker iconlisten), Italian: [eˈsprɛsso]) is a coffee-brewing method of Italian origin,[1] in which a small amount of nearly boiling water (about 90 °C or 190 °F) is forced under 9–10 bars (900–1,000 kPa; 130–150 psi) of pressure through finely-ground coffee beans.
Ελπίζω αυτό να απαντάει στην ερώτηση σου. Αν βάλεις λοιπόν ένα καφέ κομμένο για espresso να τον ψήσεις στο μπρίκι θα πιεις ένα ζουμί που θα έχει γεύση καφέ (δε ξέρω τι γεύση βέβαια) αλλά αυτό δε θα λέγεται espresso. Πιθανότατα, δε θα πίνεται καν. Αν έχεις τόση περιέργεια να δεις το αποτέλεσμα πήγαινε σε ένα καφεκοπτείο, ζήτα 100γρ εσπρέσσο και καλή τύχη.
-
- Δημοσιεύσεις: 72
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 29, 2022 9:10 am
- Όνομα: αργυρης
- Μηχανή:: ecm puristika
- 2η Μηχανή:: delonghi dedici
- Μύλος:: eureka mignon zero
- Οι καφέδες μου:: covim pasalaqua blucaffe paradiso
- Τοποθεσία: Βουλα
Re: Espresso σε μπρικι;
Ξερω ατομα που βαζουν εσπρεσο στην μηχανη του γαλλικου.....
και δεν την αλλαζουν
Εσπρεσο με την εννοια του εσπρεσο δεν ειναι,αλλα ο καθενας πινει οτι θελει
Τα μοκα ποτ τα βρισκουμε σε σπιτια στην ιταλια.....κεντρο νοτια....Πανω απο ρωμη πλεον παιζουν μηχανες εσπρεσο.
και δεν την αλλαζουν
Εσπρεσο με την εννοια του εσπρεσο δεν ειναι,αλλα ο καθενας πινει οτι θελει
Τα μοκα ποτ τα βρισκουμε σε σπιτια στην ιταλια.....κεντρο νοτια....Πανω απο ρωμη πλεον παιζουν μηχανες εσπρεσο.
- DgSensei
- Δημοσιεύσεις: 313
- Εγγραφή: Κυρ Μάιος 12, 2019 4:46 pm
- Μηχανή:: Gaggia Classic PID
- Μύλος:: Eureka Mignon Crono
Re: Espresso σε μπρικι;
Ναι δεν αντιλέγω. Φυσικά ο καθένας μπορεί να πίνει ότι θέλει αλλά η mokkafan ρώτησε αν μπορεί να φτιάξει espresso στο μπρίκι.
-
- Δημοσιεύσεις: 18
- Εγγραφή: Τετ Δεκ 22, 2021 1:54 pm
- Όνομα: Αντώνης
- Μηχανή:: Lelit Mara pid
- 2η Μηχανή:: Αστα να πάνε
- Μύλος:: Delοnghi Dedica
- Επικοινωνία:
Re: Espresso σε μπρικι;
Αυτό το μπρικάκι που εφηύρε ο Bialetti to 1933 το βάζουμε σε καμινέτο
https://en.wikipedia.org/wiki/Moka_pot
https://en.wikipedia.org/wiki/Moka_pot
- dasimo
- Δημοσιεύσεις: 198
- Εγγραφή: Κυρ Οκτ 25, 2020 6:13 pm
- Όνομα: Dimitris
- Μηχανή:: Bezzera BZ10
- 2η Μηχανή:: Gaggia Baby,Aerpress
- Μύλος:: Eurika Mignon
- 2ος Μύλος:: Gaggia MDF
- Οι καφέδες μου:: Mokka, TAF, Sapid, Cup10, Kudu
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Espresso σε μπρικι;
Espresso δεν θα βγεί, θα βγεί όμως καταπληκτικός καφες ? Ναι θα βγεί σε βαθμό που τόσο καλό καφέ δύσκολα αγοράζεις έξω . Επίσης παρόμοιο αποτέλεσμα θα πάρεις (ισως και καλύτερο) με aeropress και το ειδικό φίλτρο για espresso.
-
- Δημοσιεύσεις: 16
- Εγγραφή: Τρί Ιαν 18, 2022 1:11 am
Re: Espresso σε μπρικι;
Στο μπρίκι μπορείς να κάνεις μόνο ελληνικό καφέ με διαφορετικό γευστικό προφίλ, υφή κλπ από τον espresso. Καφές κομμένος για espresso δε θα βγάλει καθόλου καλό αποτέλεσμα στο μπρίκι. Μπορείς να πειραματιστείς με καλύτερο καφέ κομμένο για ελληνικό εναντί του supermarket...