λεπτό κόψιμο vs δυνατό πάτημα
-
- Δημοσιεύσεις: 89
- Εγγραφή: Δευ Ιουν 29, 2020 1:11 am
- Όνομα: Θάνος
- Μηχανή:: Lelit pl042 temd pid
- Μύλος:: Eureka mignon specia
- 2ος Μύλος:: Lelit pl043 mmi
- Οι καφέδες μου:: Taresso tigrato, taf (hacienda blend)
Re: λεπτό κόψιμο vs δυνατό πάτημα
99 με 100 έχω εγώ τον tigrato. Δοκίμασε να ανεβάσεις και να δεις εσένα που σου αρέσει περισσότερο.
Re: λεπτό κόψιμο vs δυνατό πάτημα
Το πάτημα εφόσον γίνεται με συνέπεια δεν επηρεάζει τους χρόνους και το αποτέλεσμα.
Η προετοιμασία πριν το πάτημα, η θερμοκρασία και το κόψιμο όμως είναι καταλυτικά.
Η προετοιμασία πριν το πάτημα, η θερμοκρασία και το κόψιμο όμως είναι καταλυτικά.
Re: λεπτό κόψιμο vs δυνατό πάτημα
ευχαριστώ για τις απαντήσεις,
κάπου εκεί έχω καταλήξει στις τελευταίες δοκιμές, σταθερό πάτημα και αλλαγές σε θερμοκρασία και κόψιμο.
Βάζοντας όμως στην LELIT PLUST PID θερμοκρασία κάπου 93 με offset 8 (ας πουμε πως δεν είναι η πιο ακατάλληλη θερμοκρασία)
αλλάζω το κόψιμο:
αρχίζω να το λεπταίνω, φτάνω μέχρι και 40'' από το ΟΝ μέχρι το τέλος της εκχύλισης----> μ'ετριο αποτέλεσμα (πίκρα και λίγο καρβουνο)
αρχίζω να το χοντραίνω, φτάνω στα 25-26" από το ΟΝ μέχρι το τέλος της εκχύλισης---->μέτριο αποτέλεσμα (σώμα ξυνό, με επιγεύσεις πίκρας)
Εντωμεταξύ, έρχομαι εδώ και γράφω γιατί, έχω κάνει τόσες δοκιμές σε όλα αυτά τα κοψίματα και άλλες τόσες δοκιμές σε διαφορετικές θερμοκρασίες!!
Ποτέ δε γεύτηκα κάτι που να "είναι στη σωστή κατεύθυνση" ώστε να πω "ωραία κάπου εδώ κοντά είμαστε
Οι καφέδες που έχω δοκιμάσει είναι μέτριας ποιότητας (illy classic/brazil, AREA51 brazil), αλλά ούτε αυτούς δεν έχω καταφέρει σε μια υποφερτή γεύση!!
ΥΓ: έχω πάρει πια γυμνό portafilter και η εκχύλιση είναι πάρα πολύ καλή, αλφαδιά κέντρο από το 8-10 δευτερόλεπτο
κάπου εκεί έχω καταλήξει στις τελευταίες δοκιμές, σταθερό πάτημα και αλλαγές σε θερμοκρασία και κόψιμο.
Βάζοντας όμως στην LELIT PLUST PID θερμοκρασία κάπου 93 με offset 8 (ας πουμε πως δεν είναι η πιο ακατάλληλη θερμοκρασία)
αλλάζω το κόψιμο:
αρχίζω να το λεπταίνω, φτάνω μέχρι και 40'' από το ΟΝ μέχρι το τέλος της εκχύλισης----> μ'ετριο αποτέλεσμα (πίκρα και λίγο καρβουνο)
αρχίζω να το χοντραίνω, φτάνω στα 25-26" από το ΟΝ μέχρι το τέλος της εκχύλισης---->μέτριο αποτέλεσμα (σώμα ξυνό, με επιγεύσεις πίκρας)
Εντωμεταξύ, έρχομαι εδώ και γράφω γιατί, έχω κάνει τόσες δοκιμές σε όλα αυτά τα κοψίματα και άλλες τόσες δοκιμές σε διαφορετικές θερμοκρασίες!!
Ποτέ δε γεύτηκα κάτι που να "είναι στη σωστή κατεύθυνση" ώστε να πω "ωραία κάπου εδώ κοντά είμαστε
Οι καφέδες που έχω δοκιμάσει είναι μέτριας ποιότητας (illy classic/brazil, AREA51 brazil), αλλά ούτε αυτούς δεν έχω καταφέρει σε μια υποφερτή γεύση!!
ΥΓ: έχω πάρει πια γυμνό portafilter και η εκχύλιση είναι πάρα πολύ καλή, αλφαδιά κέντρο από το 8-10 δευτερόλεπτο