Το γράφω στην κατηγορία τεχνικές παρασκευής για 3 λόγους.
Έχει σχέση με τον εσπρέσσο και την παρασκευή του
Για να το δει περισσότερος κόσμος από το γενικά περί καφέδων
Για να μπορώ να το μοιραστώ και έξω από το φόρουμ
Καλησπέρα σε όποιον/α το διαβάζει αυτό, ψάχνω για feedback σε μια προσπάθεια που κάνω να μαζέψω και να οργανώσω όσο το δυνατόν γίνεται αξιόπιστη και δωρεάν πληροφορία γύρω από τον καφέ.
Αν κάποιος θέλει να ρίξει μια ματιά το link είναι : https://github.com/antsinar/barista_knowledge
Η ιδέα είναι η εξής. Έψαχνα ιντερνετικά σεμινάρια για τον καφέ και σχεδόν όλα παρείχαν γνώσεις που είναι ευρέως διαθέσιμες στο ιντερνετ. Έτσι αποφάσισα να μαζέψω αυτές τις πληροφορίες και να τις οργανώσω ώστε το κοινό που θέλει να μάθει πράγματα για το πως δουλεύει ο καφές να μη έχει το οικονομικό βάρος πάνω από το κεφάλι του. Σκοπός δεν είναι να αντικατασταθούν τα δια ζώσης σεμινάρια, μιας και αυτά προσφέρουν και πρακτική εξάσκηση που τη θεωρώ απαραίτητη.
Η δομή είναι η εξής.
Πρώτη σελίδα Οδηγοί με όλα τα link που θα χρειαστεί να διαβάσει κάποιος για να κατανοήσει τον καφέ ή ό,τι άλλο πιάνει η ενότητα.
Γραπτοί οδηγοί θα είναι τα ίδια κείμενα, χωρίς τα links με δικά μου περιεκτικά κείμενα.
Θα υπάρξει ενδεχομένως στο μέλλον στο youtube σε μορφή podcast (καθαρά ακουστικό δηλαδή) μεταφορά αυτών των κειμένων για να έχουν μεγαλύτερη απήχηση.
Οι οδηγοί λόγω της φύσης του github είναι open source, μπορεί δηλαδή ο καθένας να συνεισφέρει.
Δεν έχω να κερδίσω τίποτα από όλο αυτό, μιας και το κάνω απλά για να μην αγοράζει ο κόσμος γνώση που υπάρχει δωρεάν.
Οποιοδήποτε feedback είναι καλοδεχούμενο. Οι οδηγοί είναι υπό κατασκευή, δηλαδή καθημερινά θα προστίθενται πράγματα.
Αυτά από μένα καλή σας μέρα.
feedback σε project για τον εσπρέσο και τον καφέ
- johnsin
- Δημοσιεύσεις: 764
- Εγγραφή: Τρί Απρ 28, 2020 11:29 am
- Όνομα: Ιωάννης
- Μηχανή:: Lelit pl41em Anna
- Μύλος:: Cunill Tranquilo
- 2ος Μύλος:: Mignon Specialita
- Οι καφέδες μου:: Mokka,Cup 10,Taf,Round Cup,Tareso
- Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρητης
Re: feedback σε project για τον εσπρέσο και τον καφέ
Πολύ ωραία κίνηση .... καλή συνέχεια στην προσπάθεια σου.