Ευχαριστω για τις απαντησεις.
Μαλλον ο καφες πηρε υγρασια στο ψυγειο ενω παραλληλα ξεπερασε το. 1 μηνα.
Μετρησα τη θερμοκρασια πιο εγκυρα βαζοντας θςρμοκετρο πολυμετεου στο shower και πηραεχει 98βαθμους αρα δεν εινια αυτο το προβλημα...
Πλεον καφες μονο στο ντουλαπι...
Βοηθεια με Gaggia Baby-μεταβλητα αποτελεσματα
- madrivermadonus
- Δημοσιεύσεις: 216
- Εγγραφή: Δευ Αύγ 08, 2011 4:55 pm
- Όνομα: Κώστας
- Μηχανή:: Gaggia baby black
- 2η Μηχανή:: Krups xp4020 non pre
- Μύλος:: Ascaso i2 mini
- Οι καφέδες μου:: San Pedro
-
- Δημοσιεύσεις: 164
- Εγγραφή: Πέμ Ιουν 18, 2020 10:13 pm
- Όνομα: Θοδωρής
- Μηχανή:: Flair58 &BambinoPlus
- 2η Μηχανή:: LavazzaBlue
- Μύλος:: J-Max & ZP6 special
- 2ος Μύλος:: Sette30 & Aergrind
Re: Βοηθεια με Gaggia Baby-μεταβλητα αποτελεσματα
Πραγματικά δεν ξέρω πόσο επηρεάζει τον καφέ, το μόνο που ξέρω είναι ότι όντως μπορεί να κρατήσει περισσότερο ο καφές στην κατάψυξη.
Ξέχνα τα θερμόμετρα, κάνε δοκιμές και αργά ή γρήγορα θα καταλάβεις τι φταίει.
Ξέχνα τα θερμόμετρα, κάνε δοκιμές και αργά ή γρήγορα θα καταλάβεις τι φταίει.
Re: Βοηθεια με Gaggia Baby-μεταβλητα αποτελεσματα
Ενα κόλπο που προσωπικά κάνω για να εχω ανεβασμένη θερμοκρασία επειδή έχω θερμομπλόκ και οχι boiler είναι να τρέξω με τυφλό την αντλία μέχρι να σταματήσει το μπλοκ να ζεσταινει. Αυτο το καταλαβαίνεις ειτε αν εχεις κάποιο ρελέ που ακούγεται είτε με βατόμετρο οπου πέφτει η κατανάλωση πχ απο τα 1600W στα 60W.madrivermadonus έγραψε: ↑Τρί Ιούλ 06, 2021 7:44 pmΚαι πάλι ξινίλα....
Έκατσα και μέτρησα θερμοκρασίες καθώς υποπτεύομαι οτι ίσως να έχω χαμηλή.
μετρώντας με ψηφιακό θερμόμετρο στο φλυτζάνι μόλις βγαίνει απο το shower είχα τα εξής αποτελέσματα:
Στα 5΄ 74oC
Στα 10' 75oC
Στα 20' 84oC
Σύμφωνα και με τη συνταγή θέλω εκχείλιση στους 93 oC αλλα ξέρω οτι όπως μετράω δεν είναι απόλυτο το αποτέλεσμα.
Κάνω λοιπόν εκχείλιση και πάλι βγαίνει ξινός ο καφές με ελάχιστη κρέμα. Τι μπορεί να φταίει;
-Η φύλαξη του καφέ στο ψυγείο;
-Η καφετιέρα έχει πρόβλημα και δεν ανεβάζει 93oC ; (πραγματικούς εννοώ)
-Ο μύλος δεν αλέθει σωστα;
Καμιά ιδέα;
Εκει το νερό έχει πιάσει τη θερμοκρασία που ορίζει το PID δλδ μάλλον 91-93 και έχεις ζεστάνει το group head πιο αποτελεσματικά.
Μετα επιτόπου ξεκινάς εκχύλιση.
Σχετικά με την κατάψυξη, αφήνουμε τον καφέ να αποψυχθεί κλειστός στο σακούλι του μέχρι να πιάσει θερμοκρασία. Εκει δεν θα ερθει σε επαφή με την εξωτερική υγρασία, οπότε δεν θα βραχεί εσωτερικά.
Αν το σακούλι ειναι 500αρι, καλό θα είναι να υπάρχει κάποιο δοχείο κενού 250αρι, μεταφορά 250 στο δοχείο και τα υπόλοιπα 250 πίσω στην κατάψυξη.