Pucks και Channelling και IMS screen

Ποσότητα καφέ στο portafilter, tamping, θερμοκρασία, χρόνος εκχύλισης και άλλα πολλά.
spyros91
Δημοσιεύσεις: 36
Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 29, 2020 11:14 pm
Όνομα: Σπύρος
Μηχανή:: Lelit PL41EM
2η Μηχανή:: Chemex 6 cup
Μύλος:: Eureka Mignon Crono
2ος Μύλος:: Hario handmill slim
Οι καφέδες μου:: Onyx
Τοποθεσία: Orlando, Fl

Re: Pucks και Channelling και IMS screen

Δημοσίευση από spyros91 » Τετ Μαρ 24, 2021 3:07 pm

Costas.Ch έγραψε:
Τετ Μαρ 24, 2021 2:55 pm
Επίσης στην αρχή μήπως το νερό βγαίνει πολύ καυτό;
Για να το αποφύγω αυτό, αφήνω το πρώτο νερό να τρέξει πριν κάνω εκχύλιση.

spyros91
Δημοσιεύσεις: 36
Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 29, 2020 11:14 pm
Όνομα: Σπύρος
Μηχανή:: Lelit PL41EM
2η Μηχανή:: Chemex 6 cup
Μύλος:: Eureka Mignon Crono
2ος Μύλος:: Hario handmill slim
Οι καφέδες μου:: Onyx
Τοποθεσία: Orlando, Fl

Re: Pucks και Channelling και IMS screen

Δημοσίευση από spyros91 » Τετ Μαρ 24, 2021 3:09 pm

Costas.Ch έγραψε:
Τετ Μαρ 24, 2021 10:09 am
Φαίνεται να είναι πρόβλημα καλής διανομής μέσα στο καλάθι.
Πέρα από αυτό χρησιμοποιώ και WDT και leveller πριν πιέσω τον καφέ

spyros91
Δημοσιεύσεις: 36
Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 29, 2020 11:14 pm
Όνομα: Σπύρος
Μηχανή:: Lelit PL41EM
2η Μηχανή:: Chemex 6 cup
Μύλος:: Eureka Mignon Crono
2ος Μύλος:: Hario handmill slim
Οι καφέδες μου:: Onyx
Τοποθεσία: Orlando, Fl

Re: Pucks και Channelling και IMS screen

Δημοσίευση από spyros91 » Τετ Μαρ 24, 2021 3:11 pm

gespress έγραψε:
Τρί Μαρ 23, 2021 11:48 pm
Δοκίμασες μήπως να βουρτσίσεις τη ντουζιέρα λίγο πριν τη χρήση; Το κάνω συχνά πυκνά στη δική μου και φαίνεται να βελτιώνει τη ροή.
Με βούρτσα όχι, δεν το έχω ακούσει ποτέ, αλλά το καθαρίζω με πετσέτα.

spyros91
Δημοσιεύσεις: 36
Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 29, 2020 11:14 pm
Όνομα: Σπύρος
Μηχανή:: Lelit PL41EM
2η Μηχανή:: Chemex 6 cup
Μύλος:: Eureka Mignon Crono
2ος Μύλος:: Hario handmill slim
Οι καφέδες μου:: Onyx
Τοποθεσία: Orlando, Fl

Re: Pucks και Channelling και IMS screen

Δημοσίευση από spyros91 » Τετ Μαρ 24, 2021 3:21 pm

Rallakias έγραψε:
Τετ Μαρ 24, 2021 7:17 am
Σπύρο η ροή του νερού απο τη σιτα ειναι ομοιόμορφα κατανεμημένη ,αλλά η ποσότητα του νερού ειναι πολύ μεγάλη και επιθετική , ειδικά στο ενα βίντεο που ξεκινάει η ροή μαζί με λίγο ατμό.
Έχεις δίκιο
βλέπω εδώ: https://youtu.be/wbGXNyVith0?t=63
η πίεση ανεβαίνει σταδιακά και σταματά στα 9 bar.
Σε αντίθεση η δικιά μου εκτοξεύεται στα 13 και κατεβαίνει μετά στα 9 και σταθεροποιείται.
Δεν ξέρω τι φταίει για αυτό.

Costas.Ch
Δημοσιεύσεις: 47
Εγγραφή: Κυρ Ιαν 19, 2020 10:25 am
Όνομα: Κώστας
Μηχανή:: Gaggia Baby Twin
Μύλος:: Mahlkoenig Vario

Re: Pucks και Channelling και IMS screen

Δημοσίευση από Costas.Ch » Τετ Μαρ 24, 2021 4:18 pm

spyros91 έγραψε:
Τετ Μαρ 24, 2021 3:21 pm
Σε αντίθεση η δικιά μου εκτοξεύεται στα 13 και κατεβαίνει μετά στα 9 και σταθεροποιείται.
Δεν ξέρω τι φταίει για αυτό.
13 bar είναι πάρα πολύ. Κάτι μπορεί να παίζει με την βαλβίδα ελέγχου πίεσης. Αλλά και πάλι άμα είναι ρυθμισμένη στα 9 bar δεν θα έπρεπε να το κάνει αυτό να ανεβαίνει στα 13 και να πέφτει στα 9.

spyros91
Δημοσιεύσεις: 36
Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 29, 2020 11:14 pm
Όνομα: Σπύρος
Μηχανή:: Lelit PL41EM
2η Μηχανή:: Chemex 6 cup
Μύλος:: Eureka Mignon Crono
2ος Μύλος:: Hario handmill slim
Οι καφέδες μου:: Onyx
Τοποθεσία: Orlando, Fl

Re: Pucks και Channelling και IMS screen

Δημοσίευση από spyros91 » Τετ Μαρ 24, 2021 5:24 pm

13 bar είναι πάρα πολύ. Κάτι μπορεί να παίζει με την βαλβίδα ελέγχου πίεσης. Αλλά και πάλι άμα είναι ρυθμισμένη στα 9 bar δεν θα έπρεπε να το κάνει αυτό να ανεβαίνει στα 13 και να πέφτει στα 9.
Ρώτησα την Lelit αν είναι φυσιολογικό και περιμένω απάντηση!

ONYX
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 24, 2019 10:36 pm

Re: Pucks και Channelling και IMS screen

Δημοσίευση από ONYX » Τετ Μαρ 24, 2021 8:25 pm

Βλέποντας απλά μια φωτογραφία, έχω την εντύπωση ότι βάζεις πολύ καφέ στο καλαθάκι. Οπότε κράτα μια επιφύλαξη για αυτά που γράφω.
Μείωσε λίγο την ποσότητα του καφέ ή ρύθμισε το leveler σου να πιέζει περισσότερο τον καφέ ή άλεσε τους κόκκους μία σκάλα πιο fine.
Προσωπικά θα ξεκινούσα από μία μείωση της δόσης κατα 0,5 γραμμάρια και θα προχωρούσα ανάλογα με το αποτέλεσμα σε bar και puck.
Φυσικά το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει - αν αλλάξεις κάποια παράμετρο και το puck βγαίνει οπτικά καλύτερο, αλλά το φλυτζάνι είναι χειρότερο, τότε προφανώς το τελευταίο που θα πρέπει να σε απασχολεί είναι οι τρύπες.

spyros91
Δημοσιεύσεις: 36
Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 29, 2020 11:14 pm
Όνομα: Σπύρος
Μηχανή:: Lelit PL41EM
2η Μηχανή:: Chemex 6 cup
Μύλος:: Eureka Mignon Crono
2ος Μύλος:: Hario handmill slim
Οι καφέδες μου:: Onyx
Τοποθεσία: Orlando, Fl

Re: Pucks και Channelling και IMS screen

Δημοσίευση από spyros91 » Πέμ Απρ 01, 2021 2:15 am

spyros91 έγραψε:
Τετ Μαρ 24, 2021 5:24 pm
13 bar είναι πάρα πολύ. Κάτι μπορεί να παίζει με την βαλβίδα ελέγχου πίεσης. Αλλά και πάλι άμα είναι ρυθμισμένη στα 9 bar δεν θα έπρεπε να το κάνει αυτό να ανεβαίνει στα 13 και να πέφτει στα 9.
Ρώτησα την Lelit αν είναι φυσιολογικό και περιμένω απάντηση!
Λένε από την στιγμή που στο τυφλό πάει σταθερά 10 Bar, λειτουργεί κανονικά.

master1992g
Δημοσιεύσεις: 48
Εγγραφή: Κυρ Σεπ 13, 2020 5:38 pm
Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
Μύλος:: Eureka Mignon

Re: Pucks και Channelling και IMS screen

Δημοσίευση από master1992g » Πέμ Απρ 01, 2021 4:49 pm

ONYX έγραψε:
Τετ Μαρ 24, 2021 8:25 pm
Βλέποντας απλά μια φωτογραφία, έχω την εντύπωση ότι βάζεις πολύ καφέ στο καλαθάκι. Οπότε κράτα μια επιφύλαξη για αυτά που γράφω.
Μείωσε λίγο την ποσότητα του καφέ ή ρύθμισε το leveler σου να πιέζει περισσότερο τον καφέ ή άλεσε τους κόκκους μία σκάλα πιο fine.
Προσωπικά θα ξεκινούσα από μία μείωση της δόσης κατα 0,5 γραμμάρια και θα προχωρούσα ανάλογα με το αποτέλεσμα σε bar και puck.
Φυσικά το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει - αν αλλάξεις κάποια παράμετρο και το puck βγαίνει οπτικά καλύτερο, αλλά το φλυτζάνι είναι χειρότερο, τότε προφανώς το τελευταίο που θα πρέπει να σε απασχολεί είναι οι τρύπες.
Συμφωνώ με τον ONYX, και μένα το ίδιο μου φαίνεται, σαν να βαζεις μεγάλη δόση για το καλαθάκι.. @SPYROS91 μπορείς να δοκιμάσεις το τεστ με το κερμα ώστε να δεις μήπως εφάπτεται το puck με την shower screen και να μειώνεις σταδιακά 0.5 γρ μέχρι να βρεις το μαξ.

Απάντηση