Για να το αποφύγω αυτό, αφήνω το πρώτο νερό να τρέξει πριν κάνω εκχύλιση.
Pucks και Channelling και IMS screen
-
- Δημοσιεύσεις: 36
- Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 29, 2020 11:14 pm
- Όνομα: Σπύρος
- Μηχανή:: Lelit PL41EM
- 2η Μηχανή:: Chemex 6 cup
- Μύλος:: Eureka Mignon Crono
- 2ος Μύλος:: Hario handmill slim
- Οι καφέδες μου:: Onyx
- Τοποθεσία: Orlando, Fl
Re: Pucks και Channelling και IMS screen
Έχεις δίκιο
βλέπω εδώ: https://youtu.be/wbGXNyVith0?t=63
η πίεση ανεβαίνει σταδιακά και σταματά στα 9 bar.
Σε αντίθεση η δικιά μου εκτοξεύεται στα 13 και κατεβαίνει μετά στα 9 και σταθεροποιείται.
Δεν ξέρω τι φταίει για αυτό.
-
- Δημοσιεύσεις: 47
- Εγγραφή: Κυρ Ιαν 19, 2020 10:25 am
- Όνομα: Κώστας
- Μηχανή:: Gaggia Baby Twin
- Μύλος:: Mahlkoenig Vario
Re: Pucks και Channelling και IMS screen
13 bar είναι πάρα πολύ. Κάτι μπορεί να παίζει με την βαλβίδα ελέγχου πίεσης. Αλλά και πάλι άμα είναι ρυθμισμένη στα 9 bar δεν θα έπρεπε να το κάνει αυτό να ανεβαίνει στα 13 και να πέφτει στα 9.
-
- Δημοσιεύσεις: 36
- Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 29, 2020 11:14 pm
- Όνομα: Σπύρος
- Μηχανή:: Lelit PL41EM
- 2η Μηχανή:: Chemex 6 cup
- Μύλος:: Eureka Mignon Crono
- 2ος Μύλος:: Hario handmill slim
- Οι καφέδες μου:: Onyx
- Τοποθεσία: Orlando, Fl
Re: Pucks και Channelling και IMS screen
Ρώτησα την Lelit αν είναι φυσιολογικό και περιμένω απάντηση!13 bar είναι πάρα πολύ. Κάτι μπορεί να παίζει με την βαλβίδα ελέγχου πίεσης. Αλλά και πάλι άμα είναι ρυθμισμένη στα 9 bar δεν θα έπρεπε να το κάνει αυτό να ανεβαίνει στα 13 και να πέφτει στα 9.
Re: Pucks και Channelling και IMS screen
Βλέποντας απλά μια φωτογραφία, έχω την εντύπωση ότι βάζεις πολύ καφέ στο καλαθάκι. Οπότε κράτα μια επιφύλαξη για αυτά που γράφω.
Μείωσε λίγο την ποσότητα του καφέ ή ρύθμισε το leveler σου να πιέζει περισσότερο τον καφέ ή άλεσε τους κόκκους μία σκάλα πιο fine.
Προσωπικά θα ξεκινούσα από μία μείωση της δόσης κατα 0,5 γραμμάρια και θα προχωρούσα ανάλογα με το αποτέλεσμα σε bar και puck.
Φυσικά το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει - αν αλλάξεις κάποια παράμετρο και το puck βγαίνει οπτικά καλύτερο, αλλά το φλυτζάνι είναι χειρότερο, τότε προφανώς το τελευταίο που θα πρέπει να σε απασχολεί είναι οι τρύπες.
Μείωσε λίγο την ποσότητα του καφέ ή ρύθμισε το leveler σου να πιέζει περισσότερο τον καφέ ή άλεσε τους κόκκους μία σκάλα πιο fine.
Προσωπικά θα ξεκινούσα από μία μείωση της δόσης κατα 0,5 γραμμάρια και θα προχωρούσα ανάλογα με το αποτέλεσμα σε bar και puck.
Φυσικά το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει - αν αλλάξεις κάποια παράμετρο και το puck βγαίνει οπτικά καλύτερο, αλλά το φλυτζάνι είναι χειρότερο, τότε προφανώς το τελευταίο που θα πρέπει να σε απασχολεί είναι οι τρύπες.
-
- Δημοσιεύσεις: 36
- Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 29, 2020 11:14 pm
- Όνομα: Σπύρος
- Μηχανή:: Lelit PL41EM
- 2η Μηχανή:: Chemex 6 cup
- Μύλος:: Eureka Mignon Crono
- 2ος Μύλος:: Hario handmill slim
- Οι καφέδες μου:: Onyx
- Τοποθεσία: Orlando, Fl
Re: Pucks και Channelling και IMS screen
Λένε από την στιγμή που στο τυφλό πάει σταθερά 10 Bar, λειτουργεί κανονικά.
-
- Δημοσιεύσεις: 48
- Εγγραφή: Κυρ Σεπ 13, 2020 5:38 pm
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- Μύλος:: Eureka Mignon
Re: Pucks και Channelling και IMS screen
Συμφωνώ με τον ONYX, και μένα το ίδιο μου φαίνεται, σαν να βαζεις μεγάλη δόση για το καλαθάκι.. @SPYROS91 μπορείς να δοκιμάσεις το τεστ με το κερμα ώστε να δεις μήπως εφάπτεται το puck με την shower screen και να μειώνεις σταδιακά 0.5 γρ μέχρι να βρεις το μαξ.ONYX έγραψε: ↑Τετ Μαρ 24, 2021 8:25 pmΒλέποντας απλά μια φωτογραφία, έχω την εντύπωση ότι βάζεις πολύ καφέ στο καλαθάκι. Οπότε κράτα μια επιφύλαξη για αυτά που γράφω.
Μείωσε λίγο την ποσότητα του καφέ ή ρύθμισε το leveler σου να πιέζει περισσότερο τον καφέ ή άλεσε τους κόκκους μία σκάλα πιο fine.
Προσωπικά θα ξεκινούσα από μία μείωση της δόσης κατα 0,5 γραμμάρια και θα προχωρούσα ανάλογα με το αποτέλεσμα σε bar και puck.
Φυσικά το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει - αν αλλάξεις κάποια παράμετρο και το puck βγαίνει οπτικά καλύτερο, αλλά το φλυτζάνι είναι χειρότερο, τότε προφανώς το τελευταίο που θα πρέπει να σε απασχολεί είναι οι τρύπες.