Νερό
-
- Δημοσιεύσεις: 47
- Εγγραφή: Κυρ Ιαν 19, 2020 10:25 am
- Όνομα: Κώστας
- Μηχανή:: Gaggia Baby Twin
- Μύλος:: Mahlkoenig Vario
Νερό
Καλησπέρα.
Για ένα εμφιαλωμένο νερό θέλω να ρωτήσω αν η χημική του σύσταση είναι κατάλληλη για καφέ.
pH (25°C): 8.0
Αγωγιμότητα: 240 μS/cm
Ολική σκληρότητα: 109 mg/l CaCo2
Στερεό υπόλειμμα: (260°C): 140 mg/l
Ca+2: 42 mg/l | Mg+2: 1,02 mg/l | Na+: 1.8 mg/l | K+: 0.26 mg/l | NH4: <0,025mg/l | CI: <5 mg/l | HCO2: 149 mg/l | SO4-2: <5 mg/l | NO3:2,4 mg/l
NO2: <0,01 mg/l
Ξέρω πως μάλλον θα υπάρχουν θέματα που αφορούν το νερό, αλλά ρωτάω έτσι και αλλιώς.
Για ένα εμφιαλωμένο νερό θέλω να ρωτήσω αν η χημική του σύσταση είναι κατάλληλη για καφέ.
pH (25°C): 8.0
Αγωγιμότητα: 240 μS/cm
Ολική σκληρότητα: 109 mg/l CaCo2
Στερεό υπόλειμμα: (260°C): 140 mg/l
Ca+2: 42 mg/l | Mg+2: 1,02 mg/l | Na+: 1.8 mg/l | K+: 0.26 mg/l | NH4: <0,025mg/l | CI: <5 mg/l | HCO2: 149 mg/l | SO4-2: <5 mg/l | NO3:2,4 mg/l
NO2: <0,01 mg/l
Ξέρω πως μάλλον θα υπάρχουν θέματα που αφορούν το νερό, αλλά ρωτάω έτσι και αλλιώς.
- johnsin
- Δημοσιεύσεις: 764
- Εγγραφή: Τρί Απρ 28, 2020 11:29 am
- Όνομα: Ιωάννης
- Μηχανή:: Lelit pl41em Anna
- Μύλος:: Cunill Tranquilo
- 2ος Μύλος:: Mignon Specialita
- Οι καφέδες μου:: Mokka,Cup 10,Taf,Round Cup,Tareso
- Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρητης
Re: Νερό
Μιά χαρά είναι η σκληρότητα του, βάζεις και ένα φίλτρο ρητίνης και είσαι οκ
- Earendil
- Δημοσιεύσεις: 212
- Εγγραφή: Σάβ Δεκ 15, 2018 6:01 pm
- Όνομα: Dimitris
- Μηχανή:: ECM Classika PID II
- Μύλος:: Eureka M. Specialita
- Οι καφέδες μου:: Kenya AA Ndumberi | Colombia El Cedral
Re: Νερό
Καλησπέρα φίλε. Έχω και τα δύο, οπότε μπορώ να πω τα ακόλουθα:
Το φίλτρο ρητίνης μπαίνει μέσα στο δοχείο νερού της μηχανής. Κουμπώνει στο σωληνάκι που τραβάει νερό και στέλνει στο boiler. Με αυτό πετυχαίνεις τη μείωση των αλάτων που περνάνε από τη μηχανή. Επομένως καλύτερη συντήρηση και πιο αραιή αφαλάτωση.
Η κανάτα της Brita παίζει τον ρόλο φίλτρου νερού. Εγώ την έχω για να πίνω νερό ανεξάρτητα από το ότι τη χρησιμοποιώ και για καφέ. Με αυτήν πετυχαίνεις κυρίως την απομάκρυνση οσμών που έχει το νερό της βρύσης (κυρίως το χλώριο) και όχι τόσο απομάκρυνση αλάτων.
Το φίλτρο ρητίνης μπαίνει μέσα στο δοχείο νερού της μηχανής. Κουμπώνει στο σωληνάκι που τραβάει νερό και στέλνει στο boiler. Με αυτό πετυχαίνεις τη μείωση των αλάτων που περνάνε από τη μηχανή. Επομένως καλύτερη συντήρηση και πιο αραιή αφαλάτωση.
Η κανάτα της Brita παίζει τον ρόλο φίλτρου νερού. Εγώ την έχω για να πίνω νερό ανεξάρτητα από το ότι τη χρησιμοποιώ και για καφέ. Με αυτήν πετυχαίνεις κυρίως την απομάκρυνση οσμών που έχει το νερό της βρύσης (κυρίως το χλώριο) και όχι τόσο απομάκρυνση αλάτων.
- dasimo
- Δημοσιεύσεις: 198
- Εγγραφή: Κυρ Οκτ 25, 2020 6:13 pm
- Όνομα: Dimitris
- Μηχανή:: Bezzera BZ10
- 2η Μηχανή:: Gaggia Baby,Aerpress
- Μύλος:: Eurika Mignon
- 2ος Μύλος:: Gaggia MDF
- Οι καφέδες μου:: Mokka, TAF, Sapid, Cup10, Kudu
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Νερό
πάντως εγω με τα φίλτρα αυτά είχα....
αγευστο καφε, εντερικές διαταραχές που εφυγαν μολις το έβγαλα. Μου κίνησε λοιπον το θέμα τη περιέργεια. Πρωτον , επικοινωνησα με φίλο γιατρό και μου είπε οτι τα νερα με πολύ χαμηλή αγωγιμότητα δημιουργούν συνθήκες όσμωσης στο σώμα μας, αμα ηταν καλό αυτο το νερό μου είπε θα πιναμε απιονισμένο....αλλα αν πιουμε πολύ απιονισμένο μαλλον θα..πεθάνουμε. Δετερον, στερείς απο τον εαυτό σου τα πολυτιμότερα μέταλλα και ιχνοστοιχεία που έρχονται βασικα απο το νερο. Τρίτον , αγόρασα ένα εργαλείο που μετράει την σκληρότητα του νερού. Εβαλα ενα φιλτρο ολο το βραδυ σε ενα κουβα νερού. Το νερό πρίν μετρούσε 150mg (βρυσης), το πρωί είχε πέσει στα 60mg. την λύση την βρήκα με δύο νερα που διατηρούν εξαιρετική ισσοροπία μεταξύ αλάτων και γεύσης. Οταν πηγαίνω στον Σκλαβενίτη αγοράζω το Σαμαριά με 120 mg σκληρότητα, οταν πηγαίνω στον Βασιλόπουλο αγοράζω το Θεώνη που είναι και καταπληκτικό γευστικά επίσης στα 120 mg.
Ειμαι έτσι 6 μήνες, δεν έχω ουτε μια σταγόνα άλατος πουθενα (και πίστεψτε με στο inox της Bezzera φαίνεται και η παραμικρή σταγόνα) και έχω επιτέλους γευστικότατο καφέ γιατι με τα φίλτρα ο καφές ηταν γλυκός σαν πετιμέζι.
αγευστο καφε, εντερικές διαταραχές που εφυγαν μολις το έβγαλα. Μου κίνησε λοιπον το θέμα τη περιέργεια. Πρωτον , επικοινωνησα με φίλο γιατρό και μου είπε οτι τα νερα με πολύ χαμηλή αγωγιμότητα δημιουργούν συνθήκες όσμωσης στο σώμα μας, αμα ηταν καλό αυτο το νερό μου είπε θα πιναμε απιονισμένο....αλλα αν πιουμε πολύ απιονισμένο μαλλον θα..πεθάνουμε. Δετερον, στερείς απο τον εαυτό σου τα πολυτιμότερα μέταλλα και ιχνοστοιχεία που έρχονται βασικα απο το νερο. Τρίτον , αγόρασα ένα εργαλείο που μετράει την σκληρότητα του νερού. Εβαλα ενα φιλτρο ολο το βραδυ σε ενα κουβα νερού. Το νερό πρίν μετρούσε 150mg (βρυσης), το πρωί είχε πέσει στα 60mg. την λύση την βρήκα με δύο νερα που διατηρούν εξαιρετική ισσοροπία μεταξύ αλάτων και γεύσης. Οταν πηγαίνω στον Σκλαβενίτη αγοράζω το Σαμαριά με 120 mg σκληρότητα, οταν πηγαίνω στον Βασιλόπουλο αγοράζω το Θεώνη που είναι και καταπληκτικό γευστικά επίσης στα 120 mg.
Ειμαι έτσι 6 μήνες, δεν έχω ουτε μια σταγόνα άλατος πουθενα (και πίστεψτε με στο inox της Bezzera φαίνεται και η παραμικρή σταγόνα) και έχω επιτέλους γευστικότατο καφέ γιατι με τα φίλτρα ο καφές ηταν γλυκός σαν πετιμέζι.
- PublicDomain
- Δημοσιεύσεις: 821
- Εγγραφή: Τρί Ιαν 17, 2017 8:27 pm
- Μηχανή:: Bezzera Unica PID
- 2η Μηχανή:: Lelit pl41 em
- Μύλος:: Niche Zero
- 2ος Μύλος:: Lelit PL043MMI
- Οι καφέδες μου:: caffeistas, hasbean, lasramblas
- Τοποθεσία: www.e-spresso.gr
Re: Νερό
σου είπε ότι το πρόβλημα θα υπάρχει και στα 40ml ενός εσπρέσο;dasimo έγραψε: ↑Παρ Φεβ 19, 2021 10:04 amπάντως εγω με τα φίλτρα αυτά είχα....
αγευστο καφε, εντερικές διαταραχές που εφυγαν μολις το έβγαλα. Μου κίνησε λοιπον το θέμα τη περιέργεια. Πρωτον , επικοινωνησα με φίλο γιατρό και μου είπε οτι τα νερα με πολύ χαμηλή αγωγιμότητα δημιουργούν συνθήκες όσμωσης στο σώμα μας, αμα ηταν καλό αυτο το νερό μου είπε θα πιναμε απιονισμένο....αλλα αν πιουμε πολύ απιονισμένο μαλλον θα..πεθάνουμε. Δετερον, στερείς απο τον εαυτό σου τα πολυτιμότερα μέταλλα και ιχνοστοιχεία που έρχονται βασικα απο το νερο. Τρίτον , αγόρασα ένα εργαλείο που μετράει την σκληρότητα του νερού. Εβαλα ενα φιλτρο ολο το βραδυ σε ενα κουβα νερού. Το νερό πρίν μετρούσε 150mg (βρυσης), το πρωί είχε πέσει στα 60mg. την λύση την βρήκα με δύο νερα που διατηρούν εξαιρετική ισσοροπία μεταξύ αλάτων και γεύσης. Οταν πηγαίνω στον Σκλαβενίτη αγοράζω το Σαμαριά με 120 mg σκληρότητα, οταν πηγαίνω στον Βασιλόπουλο αγοράζω το Θεώνη που είναι και καταπληκτικό γευστικά επίσης στα 120 mg.
Ειμαι έτσι 6 μήνες, δεν έχω ουτε μια σταγόνα άλατος πουθενα (και πίστεψτε με στο inox της Bezzera φαίνεται και η παραμικρή σταγόνα) και έχω επιτέλους γευστικότατο καφέ γιατι με τα φίλτρα ο καφές ηταν γλυκός σαν πετιμέζι.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
www.e-spresso.gr
www.e-spresso.gr
- dasimo
- Δημοσιεύσεις: 198
- Εγγραφή: Κυρ Οκτ 25, 2020 6:13 pm
- Όνομα: Dimitris
- Μηχανή:: Bezzera BZ10
- 2η Μηχανή:: Gaggia Baby,Aerpress
- Μύλος:: Eurika Mignon
- 2ος Μύλος:: Gaggia MDF
- Οι καφέδες μου:: Mokka, TAF, Sapid, Cup10, Kudu
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Νερό
Καλά προφανώς όχι....αλλα αν πίνεις καμια 10αριά κατι γινεται!
-
- Δημοσιεύσεις: 47
- Εγγραφή: Κυρ Ιαν 19, 2020 10:25 am
- Όνομα: Κώστας
- Μηχανή:: Gaggia Baby Twin
- Μύλος:: Mahlkoenig Vario
Re: Νερό
Πάντως εγώ με το Θεώνη που ξεκίνησα την ερώτησή μου, γιατί για το Θεώνη πρόκειται η ερώτησή μου, το δοκίμασα και βλέπω μια μικρή διαφορά στην γεύση του καφέ (προς το καλύτερο). Όχι τελείως διαφορετικό αποτέλεσμα, αλλά μια μικρή διαφορά την βλέπω.
- Earendil
- Δημοσιεύσεις: 212
- Εγγραφή: Σάβ Δεκ 15, 2018 6:01 pm
- Όνομα: Dimitris
- Μηχανή:: ECM Classika PID II
- Μύλος:: Eureka M. Specialita
- Οι καφέδες μου:: Kenya AA Ndumberi | Colombia El Cedral
Re: Νερό
Εγώ πάλι δεν το εμπιστεύομαι το εμφιαλωμένο. Ίσως είμαι περίεργος, τι να πω. Για κανένα χρόνο έπινα εμφιαλωμένο, όμως κατέληξα πως αποτελεί τη χειρότερη επιλογή.
Όχι επειδή τον ίδιο το νερό έχει κάτι βλαβερό. Όμως οι συνθήκες αποθήκευσης, μεταφοράς και συσκευασίας είναι κατά τη γνώμη μου ακατάλληλες για ένα αγαθό όπως το νερό.
Συσκευάζεται σε διάφανα πλαστικά μπουκάλια που μένουν με τις ώρες σε εξωτερικούς χώρους σε παλέτες, σε ήλιο και υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι, τυλιγμένα με ταινίες που αυξάνουν τη θερμοκρασία ακόμα περισσότερο. Ειδικός δεν είμαι, όμως αισθάνομαι πως οι συνθήκες αυτές ευνοούν την ανάπτυξη μικροβίων. Επίσης όλο αυτό το πλαστικό είναι τρομερά βλαβερό για το περιβάλλον. Κλείνοντας, η τιμή του όσο και να μη μας φαίνεται είναι εξωπραγματική σε σχέση με το νερό βρύσης, χωρίς να προσφέρει κάτι το τόσο ανώτερο.
Επομένως προτιμώ φιλτραρισμένο νερό βρύσης (ή και σκέτο νερό βρύσης) και φίλτρο ρητίνης για τα άλατα. Sorry αν έσκισα τη συζήτηση, αλλά ήθελα να τα πω
Όχι επειδή τον ίδιο το νερό έχει κάτι βλαβερό. Όμως οι συνθήκες αποθήκευσης, μεταφοράς και συσκευασίας είναι κατά τη γνώμη μου ακατάλληλες για ένα αγαθό όπως το νερό.
Συσκευάζεται σε διάφανα πλαστικά μπουκάλια που μένουν με τις ώρες σε εξωτερικούς χώρους σε παλέτες, σε ήλιο και υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι, τυλιγμένα με ταινίες που αυξάνουν τη θερμοκρασία ακόμα περισσότερο. Ειδικός δεν είμαι, όμως αισθάνομαι πως οι συνθήκες αυτές ευνοούν την ανάπτυξη μικροβίων. Επίσης όλο αυτό το πλαστικό είναι τρομερά βλαβερό για το περιβάλλον. Κλείνοντας, η τιμή του όσο και να μη μας φαίνεται είναι εξωπραγματική σε σχέση με το νερό βρύσης, χωρίς να προσφέρει κάτι το τόσο ανώτερο.
Επομένως προτιμώ φιλτραρισμένο νερό βρύσης (ή και σκέτο νερό βρύσης) και φίλτρο ρητίνης για τα άλατα. Sorry αν έσκισα τη συζήτηση, αλλά ήθελα να τα πω