Στραβο πάτημα

Ποσότητα καφέ στο portafilter, tamping, θερμοκρασία, χρόνος εκχύλισης και άλλα πολλά.
Nikolas
Δημοσιεύσεις: 57
Εγγραφή: Κυρ Ιαν 03, 2021 1:51 pm

Re: Στραβο πάτημα

Δημοσίευση από Nikolas » Παρ Ιαν 29, 2021 7:52 am

thodoris5321 έγραψε:
Πέμ Ιαν 28, 2021 11:23 pm
Πρέπει να έχει πολλά bar πίεσης η μηχανή σου και γι' αυτό να σου αφήνει σημάδια πάνω στο puck. Επίσης αυτός ίσως είναι και ο λόγος που έχεις καλύτερο αποτέλεσμα αν πιέσεις απαλά τον καφέ στο πάτημα.
Μην κοιτάς την κοπέλα στο καφέ πώς πατάει απαλά, τα άτομα στον μπουφέ συνήθως δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, ξέρουν μία διαδικασία, την ακολουθούν και βγαίνει το αποτέλεσμα. Στις κανονικές μηχανές εσπρέσο κοντά στα 9 bar, το σωστό είναι 15 με 20 κιλά πάτημα για τον καφέ.
Καταλαβα φιλε θοδωρη σε ευχαριστώ πολυ. Δεν νομιζω οτι μπορω να παρω συγκεκριμενες απαντήσεις με τη μηχανη που εχω τουλαχιστον οποτε απλα βαδιζω λιγο στην τύχη

Απάντηση