Ποσότητα καφέ στο portafilter, tamping, θερμοκρασία, χρόνος εκχύλισης και άλλα πολλά.
-
Jousis
- Δημοσιεύσεις: 259
- Εγγραφή: Πέμ Δεκ 29, 2016 3:46 am
- Μηχανή:: nespresso
- 2η Μηχανή:: lelit mara x
- Μύλος:: niche zero
Δημοσίευση
από Jousis » Τρί Ιαν 19, 2021 2:28 pm
S.F. έγραψε: ↑Τρί Ιαν 19, 2021 2:09 pm
ναι εννοειται την αφηνω να ζεσταθει καλα σε οσα βιντεο εχω δει η θερμοκρασια πεφτει αρκετα, το μονο που μπορεις να κανεις αρχισεις εκχυλιση πριν κλεισει ο θερμοστατης
Προσοχή, πέφτει η θερμοκρασία στο σημείο μέτρησης γιατί μπαίνει νέο νερό και έχει τέτοιο σχεδιασμό (είναι κοντά ο σένσορας).
Δεν σημαίνει οτι το νερό που βγαίνει είναι -10 στο τέλος της εκχύλισης.
Δες εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=D94HWxkaS28
-
S.F.
- Δημοσιεύσεις: 103
- Εγγραφή: Παρ Ιαν 08, 2021 9:18 pm
- Όνομα: πανος
- Μηχανή:: lelit PL41 Tem PID
- 2η Μηχανή:: Gaggia Pure
- Μύλος:: Mignon Specialita
- 2ος Μύλος:: ascaso i2
- Οι καφέδες μου:: φρεσκια μπαγιατιλα!
Δημοσίευση
από S.F. » Τρί Ιαν 19, 2021 3:10 pm
Jousis έγραψε: ↑Τρί Ιαν 19, 2021 2:28 pm
S.F. έγραψε: ↑Τρί Ιαν 19, 2021 2:09 pm
ναι εννοειται την αφηνω να ζεσταθει καλα σε οσα βιντεο εχω δει η θερμοκρασια πεφτει αρκετα, το μονο που μπορεις να κανεις αρχισεις εκχυλιση πριν κλεισει ο θερμοστατης
Προσοχή, πέφτει η θερμοκρασία στο σημείο μέτρησης γιατί μπαίνει νέο νερό και έχει τέτοιο σχεδιασμό (είναι κοντά ο σένσορας).
Δεν σημαίνει οτι το νερό που βγαίνει είναι -10 στο τέλος της εκχύλισης.
Δες εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=D94HWxkaS28
καλη πληροφορια δεν το γνωριζα
-
johnsin
- Δημοσιεύσεις: 764
- Εγγραφή: Τρί Απρ 28, 2020 11:29 am
- Όνομα: Ιωάννης
- Μηχανή:: Lelit pl41em Anna
- Μύλος:: Cunill Tranquilo
- 2ος Μύλος:: Mignon Specialita
- Οι καφέδες μου:: Mokka,Cup 10,Taf,Round Cup,Tareso
- Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρητης
Δημοσίευση
από johnsin » Τρί Ιαν 19, 2021 3:23 pm
Στην pl41tem το offset το βάζουν 8 βαθμούς που είναι η διαφορά boiler head για την δικιά σου δεν ξέρω.
-
Jousis
- Δημοσιεύσεις: 259
- Εγγραφή: Πέμ Δεκ 29, 2016 3:46 am
- Μηχανή:: nespresso
- 2η Μηχανή:: lelit mara x
- Μύλος:: niche zero
Δημοσίευση
από Jousis » Τρί Ιαν 19, 2021 3:46 pm
8 είναι πάρα πολύ, δεν ξέρω πως προέκυψε αλλά το είχα δει κι εγώ πολλές φορές.
Εμένα στην plust ήταν 4, ο τύπος στο βίντεο δείχνει -3, -4.
-
S.F.
- Δημοσιεύσεις: 103
- Εγγραφή: Παρ Ιαν 08, 2021 9:18 pm
- Όνομα: πανος
- Μηχανή:: lelit PL41 Tem PID
- 2η Μηχανή:: Gaggia Pure
- Μύλος:: Mignon Specialita
- 2ος Μύλος:: ascaso i2
- Οι καφέδες μου:: φρεσκια μπαγιατιλα!
Δημοσίευση
από S.F. » Δευ Φεβ 15, 2021 6:12 pm
τελικα το θεμα ηταν μια κακη συνηθεια που ειχα να χτυπαω λιγο το γκρουπ αριστερα δεξια να απλωσει το βουναλακι πριν πατησω..και προφανως δημιουργουσε chaneling
χρησιμοποιησα το NSEW που δειχνει το βιντεο και οι ξινιλες εξαφανιστηκαν!
https://www.youtube.com/watch?v=p8vKiD6R4Os
-
Costas.Ch
- Δημοσιεύσεις: 47
- Εγγραφή: Κυρ Ιαν 19, 2020 10:25 am
- Όνομα: Κώστας
- Μηχανή:: Gaggia Baby Twin
- Μύλος:: Mahlkoenig Vario
Δημοσίευση
από Costas.Ch » Παρ Φεβ 19, 2021 6:55 pm
Εγώ θα σου έλεγα να προσαρμόσεις την γεύση του καφέ στα γούστα σου και όχι με βάση το τι πίνεις από έξω. 70ml εκχύλιση είναι too much! Είναι πολλά πράγματα που δεν προσέχουν έξω. Επειδή έχω την εντύπωση πως σου αρέσουν τα πιο σκούρα χαρμάνια, ο Hausbrandt Gourmet δεν είναι dark, επειδή τον προτιμώ περιστασιακά μαζί με το Αcademia. Όχι τίποτα το πολύ εντυπωσιακό αλλά τους θεωρώ από τους καλύτερους εμπορικούς καφέδες με βάση τα γούστα μου. Εκτός από τον illy, θα σου πρότεινα τον New York, Izzo που είναι dark roast.
-
S.F.
- Δημοσιεύσεις: 103
- Εγγραφή: Παρ Ιαν 08, 2021 9:18 pm
- Όνομα: πανος
- Μηχανή:: lelit PL41 Tem PID
- 2η Μηχανή:: Gaggia Pure
- Μύλος:: Mignon Specialita
- 2ος Μύλος:: ascaso i2
- Οι καφέδες μου:: φρεσκια μπαγιατιλα!
Δημοσίευση
από S.F. » Παρ Φεβ 19, 2021 8:03 pm
ολα τα καφε βγαζουν κοντα στα 70 ml γιατι πρεπει να γεμισουν το ποτηρι, αλλα η απορια μου ειναι πως γινεται να βγαινει καλος καφες οταν ο αλλος απο 14 γρ βγαζει 70 ml
-
Costas.Ch
- Δημοσιεύσεις: 47
- Εγγραφή: Κυρ Ιαν 19, 2020 10:25 am
- Όνομα: Κώστας
- Μηχανή:: Gaggia Baby Twin
- Μύλος:: Mahlkoenig Vario
Δημοσίευση
από Costas.Ch » Σάβ Φεβ 20, 2021 10:27 am
Το καλό είναι καθαρά αντικειμενικό θέμα. Εμένα δεν μου αρέσει. Επειδή όπως λες πρέπει να γεμίσουν το ποτήρι, τις περισσότερες φορές αισθάνομαι λες και πίνω νεροζούμι όταν χρειάζεται να πάρω απ έξω. Σπάνια θα πάρω απ έξω και θα πω τον πέτυχαν τον καφέ. Αλλά και πάλι δεν έχει να λέει τίποτα αυτό, αφού πολλοί που παίρνουν θέλουν απλά έναν καφέ να πιουν. Δεν τους ενδιαφέρει.