Παρασκευη καφε με μετριας ποιοτητας μηχανη
Παρασκευη καφε με μετριας ποιοτητας μηχανη
Καλησπερα ομαδα. Μολις παρελαβα την μηχανη μου η οποια ειναι μια οικιακης χρησεως Pyrex SB-380.
Εχω παραγγειλει και ζυγαρια ακριβειας και δοσομετρικο ποτηρακι.παρατηρησα οτι το καλαθακι ειναι pressurized και μικρο,δηλαδη με το ζορι χωραει 17,18 gr καφε.η βοηθεια που θα ηθελα απο εσας καθως εχω ψαξει πολυ στο φορουμ αλλα δεν εχω κατατοπιστει πληρως, ειναι εαν σε pressurized καλαθακι πιεζω τον καφε οπως σε non-p με στανταρ δυναμη και τροπο και εαν με αυτη τη μηχανη που πηρα εν τελη μπορω να βγαλω εναν ποιοτικο καφέ ή εχω δωσει τσαμπα λεφτα.
Εχω πειραματιστει καποιες φορες σε αυτη τη μηχανη χωρις ομως καποιο αποτελεσμα ως προς το χρονο και την ποσότητα καφε,αλλα δεν ξερω αν σε τετοιου ειδους μηχανη παιζει ρολο το κοψιμο το πατημα και η ποσοστητα καφε. Ευχαριστω πολυ. Συγνωμη Εαν υπαρχει ηδη τετοιο θεμα και δεν το βρηκα. Καλη χρονια σε ολους
Εχω παραγγειλει και ζυγαρια ακριβειας και δοσομετρικο ποτηρακι.παρατηρησα οτι το καλαθακι ειναι pressurized και μικρο,δηλαδη με το ζορι χωραει 17,18 gr καφε.η βοηθεια που θα ηθελα απο εσας καθως εχω ψαξει πολυ στο φορουμ αλλα δεν εχω κατατοπιστει πληρως, ειναι εαν σε pressurized καλαθακι πιεζω τον καφε οπως σε non-p με στανταρ δυναμη και τροπο και εαν με αυτη τη μηχανη που πηρα εν τελη μπορω να βγαλω εναν ποιοτικο καφέ ή εχω δωσει τσαμπα λεφτα.
Εχω πειραματιστει καποιες φορες σε αυτη τη μηχανη χωρις ομως καποιο αποτελεσμα ως προς το χρονο και την ποσότητα καφε,αλλα δεν ξερω αν σε τετοιου ειδους μηχανη παιζει ρολο το κοψιμο το πατημα και η ποσοστητα καφε. Ευχαριστω πολυ. Συγνωμη Εαν υπαρχει ηδη τετοιο θεμα και δεν το βρηκα. Καλη χρονια σε ολους
- Earendil
- Δημοσιεύσεις: 212
- Εγγραφή: Σάβ Δεκ 15, 2018 6:01 pm
- Όνομα: Dimitris
- Μηχανή:: ECM Classika PID II
- Μύλος:: Eureka M. Specialita
- Οι καφέδες μου:: Kenya AA Ndumberi | Colombia El Cedral
Re: Παρασκευη καφε με μετριας ποιοτητας μηχανη
Καλώς ήρθες φίλε.
Το pressurized καλαθάκι δημιουργεί τεχνητή πίεση, ώστε να βγάζει ένα αποτέλεσμα που θα μοιάζει με κρέμα. Αυτή η διαδικασία ωστόσο καταργεί επί της ουσίας τη διαδικασία της παρασκευής του εσπρέσσο. Υπό αυτή την έννοια το κόψιμο, δε θα παίξει μεγάλο ρόλο, θεωρώ. Μύλο αντιλαμβάνομαι πως δεν έχεις, σωστά;
Κάνε ένα καλό πάτημα, βάλε 16γρ (υποθέτω έτοιμο κομμένο από SM θα πάρεις) και δες πως είναι η γεύση.
Το pressurized καλαθάκι δημιουργεί τεχνητή πίεση, ώστε να βγάζει ένα αποτέλεσμα που θα μοιάζει με κρέμα. Αυτή η διαδικασία ωστόσο καταργεί επί της ουσίας τη διαδικασία της παρασκευής του εσπρέσσο. Υπό αυτή την έννοια το κόψιμο, δε θα παίξει μεγάλο ρόλο, θεωρώ. Μύλο αντιλαμβάνομαι πως δεν έχεις, σωστά;
Κάνε ένα καλό πάτημα, βάλε 16γρ (υποθέτω έτοιμο κομμένο από SM θα πάρεις) και δες πως είναι η γεύση.
- johnsin
- Δημοσιεύσεις: 764
- Εγγραφή: Τρί Απρ 28, 2020 11:29 am
- Όνομα: Ιωάννης
- Μηχανή:: Lelit pl41em Anna
- Μύλος:: Cunill Tranquilo
- 2ος Μύλος:: Mignon Specialita
- Οι καφέδες μου:: Mokka,Cup 10,Taf,Round Cup,Tareso
- Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρητης
Re: Παρασκευη καφε με μετριας ποιοτητας μηχανη
Όχι δεν θα πάρεις ποιοτικό καφέ είναι μια μηχανή της σειράς για οικιακή χρήση.
Re: Παρασκευη καφε με μετριας ποιοτητας μηχανη
Γεια σου φιλε σε ευχαριστω πολυ που απαντησες. Σκοπευω να παρω μυλο αλλα αν η μηχανη δεν εχει δυνατοτητες για καλο καφε μαλλον πρεπει να παρω τα πραγματα απο την αρχη και να αλλαξω μηχανη. Καφε περνω απο καφεκοπτειο συνηθως. Να φανταστω ούτε το καλαθακι μπορω να αλλαξω και να παρω non pressurized σωστα;Earendil έγραψε: ↑Κυρ Ιαν 03, 2021 2:19 pmΚαλώς ήρθες φίλε.
Το pressurized καλαθάκι δημιουργεί τεχνητή πίεση, ώστε να βγάζει ένα αποτέλεσμα που θα μοιάζει με κρέμα. Αυτή η διαδικασία ωστόσο καταργεί επί της ουσίας τη διαδικασία της παρασκευής του εσπρέσσο. Υπό αυτή την έννοια το κόψιμο, δε θα παίξει μεγάλο ρόλο, θεωρώ. Μύλο αντιλαμβάνομαι πως δεν έχεις, σωστά;
Κάνε ένα καλό πάτημα, βάλε 16γρ (υποθέτω έτοιμο κομμένο από SM θα πάρεις) και δες πως είναι η γεύση.
Σε ενα καλο πάτημα 15 κιλων παντως σε εναν λεπτοκομμενο καφε μου εδωσε απειροελαχιστο καφε σε 30 σεκοντ(εχει επιλογη για μονο και διπλο αυτοματη)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nikolas την Κυρ Ιαν 03, 2021 2:40 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Earendil
- Δημοσιεύσεις: 212
- Εγγραφή: Σάβ Δεκ 15, 2018 6:01 pm
- Όνομα: Dimitris
- Μηχανή:: ECM Classika PID II
- Μύλος:: Eureka M. Specialita
- Οι καφέδες μου:: Kenya AA Ndumberi | Colombia El Cedral
Re: Παρασκευη καφε με μετριας ποιοτητας μηχανη
Το βλέπω πολύ δύσκολο η συγκεκριμένη μάρκα να βγάζει επιπλέον non pressurized καλαθάκια.
Αναφορικά με το σχόλιο περί αλλαγής μηχανής, προφανώς θα συμφωνήσω πως πρέπει να την αλλάξεις. Ωστόσο κράτησε στο μυαλό σου πως εφόσον αποφασισεις να ασχοληθείς σοβαρά, θα πρέπει να δεις την αγορά της μηχανής απαραίτητα σε συνδυασμό με ενα μύλο.
Μπορεί να πάρεις μία εξαιρετική μηχανή και να μη δεις ποτέ να σου αποδίδει τις πραγματικές τις δυνατότητες και επομένως τα χρήματα που θα δαπανήσεις να πάνε στράφι. Γιατί θα συμβαίνει αυτό;
Γιατί ο καφές που θα βάζεις θα είναι κομμένος στην τύχη από το καφεκοπτείο ή θα είναι από το SM που είναι εξ ορισμού χοντροκομμένος.
Γιατί θα είναι στην τύχη το κόψιμο του καφεκοπτείου;
1) Γιατί κάθε μηχανή θέλει διαφορετικό κόψιμο. Επομένως αν για τη δική του μηχανή το κόβει πχ στο 2, στη δική σου μπορεί να πρέπει να το κόψει στο 4.
2) Γιατί κάθε καφές θέλει διαφορετικό κόψιμο. Άρα αν ο "καφές Α" θέλει κόψιμο 4 (για τη δική σου μελλοντική μηχανή πάντα), o "Καφές Β", θα θέλει 4,5.
3) Πρόσθεσε σε αυτό το ότι ο ίδιος καφές μεταβάλλεται μέσα στις μέρες. Επομένως μπορεί τη Δευτέρα να είσαι ΟΚ με το κόψιμο στο 4, αλλά την Πέμπτη να πρέπει να κάνεις μία μικροπροσαρμογή και να τον κόψεις στπ 4,2 για να έχεις σωστό αποτέλεσμα.
Όπως αντιλαμβάνεσαι, χρειάζεται αρκετός πειραματισμός και υπομονή και τότε πραγματικά θα σου φανεί χρήσιμη η ζυγαρια που αγόρασες. Χωρίς μύλο ωστόσο, δε σου συνιστώ να επενδύσεις πολλά λεφτά σε μηχανή.
Αναφορικά με το σχόλιο περί αλλαγής μηχανής, προφανώς θα συμφωνήσω πως πρέπει να την αλλάξεις. Ωστόσο κράτησε στο μυαλό σου πως εφόσον αποφασισεις να ασχοληθείς σοβαρά, θα πρέπει να δεις την αγορά της μηχανής απαραίτητα σε συνδυασμό με ενα μύλο.
Μπορεί να πάρεις μία εξαιρετική μηχανή και να μη δεις ποτέ να σου αποδίδει τις πραγματικές τις δυνατότητες και επομένως τα χρήματα που θα δαπανήσεις να πάνε στράφι. Γιατί θα συμβαίνει αυτό;
Γιατί ο καφές που θα βάζεις θα είναι κομμένος στην τύχη από το καφεκοπτείο ή θα είναι από το SM που είναι εξ ορισμού χοντροκομμένος.
Γιατί θα είναι στην τύχη το κόψιμο του καφεκοπτείου;
1) Γιατί κάθε μηχανή θέλει διαφορετικό κόψιμο. Επομένως αν για τη δική του μηχανή το κόβει πχ στο 2, στη δική σου μπορεί να πρέπει να το κόψει στο 4.
2) Γιατί κάθε καφές θέλει διαφορετικό κόψιμο. Άρα αν ο "καφές Α" θέλει κόψιμο 4 (για τη δική σου μελλοντική μηχανή πάντα), o "Καφές Β", θα θέλει 4,5.
3) Πρόσθεσε σε αυτό το ότι ο ίδιος καφές μεταβάλλεται μέσα στις μέρες. Επομένως μπορεί τη Δευτέρα να είσαι ΟΚ με το κόψιμο στο 4, αλλά την Πέμπτη να πρέπει να κάνεις μία μικροπροσαρμογή και να τον κόψεις στπ 4,2 για να έχεις σωστό αποτέλεσμα.
Όπως αντιλαμβάνεσαι, χρειάζεται αρκετός πειραματισμός και υπομονή και τότε πραγματικά θα σου φανεί χρήσιμη η ζυγαρια που αγόρασες. Χωρίς μύλο ωστόσο, δε σου συνιστώ να επενδύσεις πολλά λεφτά σε μηχανή.
Re: Παρασκευη καφε με μετριας ποιοτητας μηχανη
Μαλιστα πολυ ωραια.θα δω τι μπορω να κανω με αυτη και στη συνεχεια θα κανω μια ερευνα αγορας σωστη για όλο το πακετο. Σε ευχαριστώ πολυ με κατατοπισες αρκεταEarendil έγραψε: ↑Δευ Ιαν 04, 2021 3:51 amΤο βλέπω πολύ δύσκολο η συγκεκριμένη μάρκα να βγάζει επιπλέον non pressurized καλαθάκια.
Αναφορικά με το σχόλιο περί αλλαγής μηχανής, προφανώς θα συμφωνήσω πως πρέπει να την αλλάξεις. Ωστόσο κράτησε στο μυαλό σου πως εφόσον αποφασισεις να ασχοληθείς σοβαρά, θα πρέπει να δεις την αγορά της μηχανής απαραίτητα σε συνδυασμό με ενα μύλο.
Μπορεί να πάρεις μία εξαιρετική μηχανή και να μη δεις ποτέ να σου αποδίδει τις πραγματικές τις δυνατότητες και επομένως τα χρήματα που θα δαπανήσεις να πάνε στράφι. Γιατί θα συμβαίνει αυτό;
Γιατί ο καφές που θα βάζεις θα είναι κομμένος στην τύχη από το καφεκοπτείο ή θα είναι από το SM που είναι εξ ορισμού χοντροκομμένος.
Γιατί θα είναι στην τύχη το κόψιμο του καφεκοπτείου;
1) Γιατί κάθε μηχανή θέλει διαφορετικό κόψιμο. Επομένως αν για τη δική του μηχανή το κόβει πχ στο 2, στη δική σου μπορεί να πρέπει να το κόψει στο 4.
2) Γιατί κάθε καφές θέλει διαφορετικό κόψιμο. Άρα αν ο "καφές Α" θέλει κόψιμο 4 (για τη δική σου μελλοντική μηχανή πάντα), o "Καφές Β", θα θέλει 4,5.
3) Πρόσθεσε σε αυτό το ότι ο ίδιος καφές μεταβάλλεται μέσα στις μέρες. Επομένως μπορεί τη Δευτέρα να είσαι ΟΚ με το κόψιμο στο 4, αλλά την Πέμπτη να πρέπει να κάνεις μία μικροπροσαρμογή και να τον κόψεις στπ 4,2 για να έχεις σωστό αποτέλεσμα.
Όπως αντιλαμβάνεσαι, χρειάζεται αρκετός πειραματισμός και υπομονή και τότε πραγματικά θα σου φανεί χρήσιμη η ζυγαρια που αγόρασες. Χωρίς μύλο ωστόσο, δε σου συνιστώ να επενδύσεις πολλά λεφτά σε μηχανή.
Re: Παρασκευη καφε με μετριας ποιοτητας μηχανη
Παιδια καλημερα και πάλι. Πηρα non pressurized καλαθακι το οποίο (αν και το φοβομουν) ταίριαξε τελικα και φαινεται οτι δουλευει κανονικα. Βεβαια δεν κανει για καφε σουπερμάρκετ.
Θα Παω αυριο να παρω αλεσμενο καφε απο ταφ. Υπάρχει καποια γνωμη τι να παρω για τις πρωτες δοκιμες.;;
Και 2ον λεω να προχωρησω σε αυτη την αγορα Graef CM 702 για μυλο. Διαβασα καλες κριτικες.τον εχει δουλεψει καποιος;. Ευχαριστω πολυ και παλι για οποιον το διαβασε και οποιον απαντήσει
Θα Παω αυριο να παρω αλεσμενο καφε απο ταφ. Υπάρχει καποια γνωμη τι να παρω για τις πρωτες δοκιμες.;;
Και 2ον λεω να προχωρησω σε αυτη την αγορα Graef CM 702 για μυλο. Διαβασα καλες κριτικες.τον εχει δουλεψει καποιος;. Ευχαριστω πολυ και παλι για οποιον το διαβασε και οποιον απαντήσει
- Earendil
- Δημοσιεύσεις: 212
- Εγγραφή: Σάβ Δεκ 15, 2018 6:01 pm
- Όνομα: Dimitris
- Μηχανή:: ECM Classika PID II
- Μύλος:: Eureka M. Specialita
- Οι καφέδες μου:: Kenya AA Ndumberi | Colombia El Cedral
Re: Παρασκευη καφε με μετριας ποιοτητας μηχανη
Δεδομένου ότι δεν έχει μύλο, θα σου έλεγα να μην πας σε κάποιον ακριβό.Nikolas έγραψε: ↑Τετ Ιαν 06, 2021 9:06 amΠαιδια καλημερα και πάλι. Πηρα non pressurized καλαθακι το οποίο (αν και το φοβομουν) ταίριαξε τελικα και φαινεται οτι δουλευει κανονικα. Βεβαια δεν κανει για καφε σουπερμάρκετ.
Θα Παω αυριο να παρω αλεσμενο καφε απο ταφ. Υπάρχει καποια γνωμη τι να παρω για τις πρωτες δοκιμες.;;
Και 2ον λεω να προχωρησω σε αυτη την αγορα Graef CM 702 για μυλο. Διαβασα καλες κριτικες.τον εχει δουλεψει καποιος;. Ευχαριστω πολυ και παλι για οποιον το διαβασε και οποιον απαντήσει
Γενικότερα ο Sweet Blue, ίσως σου ταιριάξει καλύτερα.
Re: Παρασκευη καφε με μετριας ποιοτητας μηχανη
Σε ευχαριστώ πολυ. Σημερα μαλλον θα παραλαβω τον μυλο μου οποτε δεν αγορασα και καφε και θα παρω σημερα ή αυριο.Earendil έγραψε: ↑Πέμ Ιαν 07, 2021 1:52 amΔεδομένου ότι δεν έχει μύλο, θα σου έλεγα να μην πας σε κάποιον ακριβό.Nikolas έγραψε: ↑Τετ Ιαν 06, 2021 9:06 amΠαιδια καλημερα και πάλι. Πηρα non pressurized καλαθακι το οποίο (αν και το φοβομουν) ταίριαξε τελικα και φαινεται οτι δουλευει κανονικα. Βεβαια δεν κανει για καφε σουπερμάρκετ.
Θα Παω αυριο να παρω αλεσμενο καφε απο ταφ. Υπάρχει καποια γνωμη τι να παρω για τις πρωτες δοκιμες.;;
Και 2ον λεω να προχωρησω σε αυτη την αγορα Graef CM 702 για μυλο. Διαβασα καλες κριτικες.τον εχει δουλεψει καποιος;. Ευχαριστω πολυ και παλι για οποιον το διαβασε και οποιον απαντήσει
Γενικότερα ο Sweet Blue, ίσως σου ταιριάξει καλύτερα.