To αναφέρω στο topic με την περιγραφή του naked ότι οι πόροι του καλαθιού που ήρθε μ' αυτό είναι μεγαλύτεροι. Φαίνεται ότι έχει διπλάσια ροή όταν γεμίζει με καθαρό νερό, αλλά στεγνό κεικ πήρα και όταν έβαλα το gaggia καλαθάκι στο naked. H φωτογράφιση έγινε με αυτό. Αλλά μπορεί και απλά να έτυχε, δεν ξέρω.Alex_Under έγραψε:Χρησιμοποιείς το ίδιο filter basket ή άλλο από το naked?
Θέλω να πω μήπως το φίλτρο του γυμνού έχει πιο ελεύθερη ροή από το παλιό σου?
Γέμισέ τα με νερό και δες με τι ταχύτητα αδειάζει το καθένα.
Νερό στο pf μετά τον καφέ.
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Νερό στο pf μετά τον καφέ.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Νερό στο pf μετά τον καφέ.
Δύο απογευματινοί καφέδες που τους έκανα κάπως βαριεστημένα, έδωσαν κεικ με πολύ υγρασία, και πολύ κακό φλυτζάνι, άρα μάλλον, όπως αναφέρει παραπάνω ο Alex, υπάρχει σχέση αποτελέσματος και υγρασίας στο κέικ.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
Re: Νερό στο pf μετά τον καφέ.
Αυτό σαν γενικός κανόνας ισχύει, αλλά όσο καλύτερη η μηχανή τόσο πιο "κέικ" αποτέλεσμα θα δώσει με ένα καλό extraction. Σε αντίθεση με μια Krups που με ένα υποτυπώδες καλό extraction "κέικ" θα βγάλει δύσκολα.Christos έγραψε: υπάρχει σχέση αποτελέσματος και υγρασίας στο κέικ.
- Alex_Under
- Δημοσιεύσεις: 784
- Εγγραφή: Σάβ Φεβ 13, 2010 10:27 pm
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: Rancilio Silvia
- Μύλος:: Rancilio Rocky
- Οι καφέδες μου:: Οτιδήποτε από Αφρική με medium roast
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: Νερό στο pf μετά τον καφέ.
Με το ίσιο τάμπερ πλέον πετυχαίνω συμπαγή και στεγνά κέκια....
Be a coffee-drinking individual. Espresso yourself!
Re: Νερό στο pf μετά τον καφέ.
Rancilio γαρ!!!!!Alex_Under έγραψε:Με το ίσιο τάμπερ πλέον πετυχαίνω συμπαγή και στεγνά κέκια....
- Alex_Under
- Δημοσιεύσεις: 784
- Εγγραφή: Σάβ Φεβ 13, 2010 10:27 pm
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: Rancilio Silvia
- Μύλος:: Rancilio Rocky
- Οι καφέδες μου:: Οτιδήποτε από Αφρική με medium roast
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: Νερό στο pf μετά τον καφέ.
Μην το λες. Με το μαμίσιο, πλαστικό, κοίλο τάμπερ, είχα λιμνούλα στην μέση.Seathess έγραψε:Rancilio γαρ!!!!!Alex_Under έγραψε:Με το ίσιο τάμπερ πλέον πετυχαίνω συμπαγή και στεγνά κέκια....
Be a coffee-drinking individual. Espresso yourself!
Re: Νερό στο pf μετά τον καφέ.
Δυο άμεσες αλλαγές που χρήζει η Silvia είναι:
1.Το μαμίσιο tamper με ένα καλύτερης ποιότητας-Reg Barber κτλ.
2.Το μαμίσιο διπλό basket με αυτό της La Marzoco!
Ιδιαίτερα το 1 πρέπει να το κάνεις με την αγορά της μηχανής!!
1.Το μαμίσιο tamper με ένα καλύτερης ποιότητας-Reg Barber κτλ.
2.Το μαμίσιο διπλό basket με αυτό της La Marzoco!
Ιδιαίτερα το 1 πρέπει να το κάνεις με την αγορά της μηχανής!!
- Alex_Under
- Δημοσιεύσεις: 784
- Εγγραφή: Σάβ Φεβ 13, 2010 10:27 pm
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: Rancilio Silvia
- Μύλος:: Rancilio Rocky
- Οι καφέδες μου:: Οτιδήποτε από Αφρική με medium roast
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: Νερό στο pf μετά τον καφέ.
It's been done!Seathess έγραψε:Δυο άμεσες αλλαγές που χρήζει η Silvia είναι:
1.Το μαμίσιο tamper με ένα καλύτερης ποιότητας-Reg Barber κτλ.
2.Το μαμίσιο διπλό basket με αυτό της La Marzoco!
Ιδιαίτερα το 1 πρέπει να το κάνεις με την αγορά της μηχανής!!
viewtopic.php?f=2&t=30&start=20#p391
Be a coffee-drinking individual. Espresso yourself!
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Νερό στο pf μετά τον καφέ.
Από τις παρατηρήσεις μου, έχει να κάνει κυρίως με το πόσο γεμίζεις το PF. Εάν έχω την ελάχιστη αλλά επιτρεπτή απόσταση από την shower screen, το κείκ βγαίνει στεγνό χωρίς να έχει νερό στο πάνω μέρος του.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
- Δημοσιεύσεις: 28
- Εγγραφή: Κυρ Ιαν 31, 2021 9:49 am
- Όνομα: Χρήστος
- Μηχανή:: Lelit PL62 (Mara) X
- 2η Μηχανή:: Moka Pot
- Μύλος:: Baratza sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: -
- Οι καφέδες μου:: Taf, Taresso,
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Νερό στο pf μετά τον καφέ.
Καλησπέρα σας,
Αν και το θυμήθηκα 11 χρόνια μετά....
Εχω μια gaggia baby class και αντιμετωπίζω το ιδιο πρόβλημα. Σε ενα διπλο basket βαζω 18 γραμμάρια καφε και κουμπωνω καλά το pf (βλέπω πάντα το αποτύπωμα της βιδας στο πάνω μέρος του cake) και πάντα, ακόμα και όταν ξεκουμπωνω το κλείστρο κάποια ωρα μετά την εκχύλιση , έχει κρατημένο λιγο νερό. Το cake βγαίνει μονοκομματο αλλά λερώνει τριγύρω.
Εχω την εντύπωση οτι η τρίοδη ειναι που δημιουργεί το πρόβλημα γιατί και το shower γενικότερα σταζει.
Εχω ισιο ταμπερ και πάντα ασκω αρκετή πίεση. Επίσης η ποσότητα καφε είναι αρκετή για το συγκεκριμένο basket.
Μπορεί κάποιος που ξέρει καλύτερα από μενα να μου πει αν ο ισχυρισμός μου, περι προβλήματος τρίοδης, μπορεί να ισχύει;
Σας ευχαριστώ
Αν και το θυμήθηκα 11 χρόνια μετά....
Εχω μια gaggia baby class και αντιμετωπίζω το ιδιο πρόβλημα. Σε ενα διπλο basket βαζω 18 γραμμάρια καφε και κουμπωνω καλά το pf (βλέπω πάντα το αποτύπωμα της βιδας στο πάνω μέρος του cake) και πάντα, ακόμα και όταν ξεκουμπωνω το κλείστρο κάποια ωρα μετά την εκχύλιση , έχει κρατημένο λιγο νερό. Το cake βγαίνει μονοκομματο αλλά λερώνει τριγύρω.
Εχω την εντύπωση οτι η τρίοδη ειναι που δημιουργεί το πρόβλημα γιατί και το shower γενικότερα σταζει.
Εχω ισιο ταμπερ και πάντα ασκω αρκετή πίεση. Επίσης η ποσότητα καφε είναι αρκετή για το συγκεκριμένο basket.
Μπορεί κάποιος που ξέρει καλύτερα από μενα να μου πει αν ο ισχυρισμός μου, περι προβλήματος τρίοδης, μπορεί να ισχύει;
Σας ευχαριστώ