Σελίδα 2 από 3

Re: Μια επαγγελματική μηχανή συγχωρεί λάθη;

Δημοσιεύτηκε: Δευ Οκτ 12, 2020 2:36 pm
από Jousis
Ο καφές που πήρα/δοκίμασα, όντως ήταν εύκολος μονοποικ.
Δεν ήταν χαρμάνι καφετέριας, είχε χαρακτήρα, αλλά κι εμένα σπίτι μου βγήκε εύκολα.

Η σταθερότητα στην θερμοκρασία όλου του γκρουπ είναι κάτι που δεν είχα σκεφτεί και όντως παίζει ρόλο.
Πχ, ο 1ος μου εσπρέσσο αν ξεχάσω να κάνω 1+ φλασάρισμα είναι ξινός.

Επίσης δεν σκέφτηκα και την διαφορά στον μύλο, που προφανώς παίζει κάποιον ρόλο.

Re: Μια επαγγελματική μηχανή συγχωρεί λάθη;

Δημοσιεύτηκε: Τρί Οκτ 13, 2020 12:56 pm
από xenos
Jousis έγραψε:
Δευ Οκτ 12, 2020 2:36 pm
Η σταθερότητα στην θερμοκρασία όλου του γκρουπ είναι κάτι που δεν είχα σκεφτεί και όντως παίζει ρόλο.
Πχ, ο 1ος μου εσπρέσσο αν ξεχάσω να κάνω 1+ φλασάρισμα είναι ξινός.
Πόση ώρα φλασσάρεις και πόσο πριν; :a014:

Re: Μια επαγγελματική μηχανή συγχωρεί λάθη;

Δημοσιεύτηκε: Τετ Οκτ 14, 2020 1:00 am
από Jousis
Δεν υπολογιζω και πολυ, ανοιγω την μηχανη για Χ λεπτα να ζεσταθει και πριν ξεκινησω, (αφου εχει ζεσταθει) ριχνω ενα φλασαρισμα για 3-4" πριν αλεσω τον 1ο.

Απο τοτε που το κανω δεν εχω αποτυχιες στον 1ο καφε (αν ξερω την συνταγη).

Re: Μια επαγγελματική μηχανή συγχωρεί λάθη;

Δημοσιεύτηκε: Τετ Οκτ 14, 2020 5:16 pm
από nick_reth
evaskal έγραψε:
Κυρ Οκτ 11, 2020 11:47 am
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Βασίλη. Η επαγγελματική μηχανή βοηθάει... αλλά μέχρι εκεί. Το όποιο σώσιμο το κάνει ο καφές. Το τελευταίο διάστημα δουλεύω με ένα χαρμάνι καφέ το ποίο οτι και να του κάνεις το αποτέλεσμα πάντα πίνεται και μάλιστα ευχάριστα κι ικανοποιητικά. Είτε με κατανομή, είτε χωρίς κατανομή, leveling, chaneling, με απλό καλάθι, με ακριβείας καλάθι, οτι και να κάνεις ο καφές βγαίνει ωραίος. Ακόμα και σε μηχανή των 80ευρώ που τον δοκίμασα μια χαρά ήταν. αυτό αν το έκανα σε κάποιο μονοπικοιλιακό των γνωστών εταιριών, το αποτέλεσμα δεν θα πινόταν. Εννοείται βέβαια οτι οταν η εκχύλιση γίνει "άψογα" είναι ακόμα καλύτερος. Το συμπέρασμα μου όμως είναι οτι την δουλειά στην περίπτωση μου την κάνει ο καφές κι όχι η μηχανή.
Καλησπέρα Βαγγέλη. Δεν μας λες και εμάς το χαρμάνι που δουλεύεις να το δοκιμάσουμε;

Re: Μια επαγγελματική μηχανή συγχωρεί λάθη;

Δημοσιεύτηκε: Παρ Οκτ 16, 2020 1:27 pm
από evaskal
Assado mastery

Re: Μια επαγγελματική μηχανή συγχωρεί λάθη;

Δημοσιεύτηκε: Παρ Ιουν 11, 2021 9:48 am
από Κωστας πε
evaskal έγραψε:
Παρ Οκτ 16, 2020 1:27 pm
Assado mastery
Καλημέρα φίλε μου! Και εγώ πέρναγα χτες και ρώτησα για τον assado (δεν έχω ξανά πάρει από εκεί) . Θα πάρω μόλις μου φύγει αυτός που έχω. Είσαι ευχαριστημένος γενικά από τι ψήσιμο του;

Re: Μια επαγγελματική μηχανή συγχωρεί λάθη;

Δημοσιεύτηκε: Παρ Ιουν 11, 2021 1:41 pm
από thlap
evaskal έγραψε:
Κυρ Οκτ 11, 2020 11:47 am
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Βασίλη. Η επαγγελματική μηχανή βοηθάει... αλλά μέχρι εκεί. Το όποιο σώσιμο το κάνει ο καφές. Το τελευταίο διάστημα δουλεύω με ένα χαρμάνι καφέ το ποίο οτι και να του κάνεις το αποτέλεσμα πάντα πίνεται και μάλιστα ευχάριστα κι ικανοποιητικά. Είτε με κατανομή, είτε χωρίς κατανομή, leveling, chaneling, με απλό καλάθι, με ακριβείας καλάθι, οτι και να κάνεις ο καφές βγαίνει ωραίος. Ακόμα και σε μηχανή των 80ευρώ που τον δοκίμασα μια χαρά ήταν. αυτό αν το έκανα σε κάποιο μονοπικοιλιακό των γνωστών εταιριών, το αποτέλεσμα δεν θα πινόταν. Εννοείται βέβαια οτι οταν η εκχύλιση γίνει "άψογα" είναι ακόμα καλύτερος. Το συμπέρασμα μου όμως είναι οτι την δουλειά στην περίπτωση μου την κάνει ο καφές κι όχι η μηχανή.
πες και σ'εμάς τους νουμπάδες το χαρμανι αυτό :respekt: :respekt:

Re: Μια επαγγελματική μηχανή συγχωρεί λάθη;

Δημοσιεύτηκε: Τρί Ιουν 15, 2021 6:57 pm
από evaskal
Το χαρμάνι αναφέρεται στο παραπάνω post.

Re: Μια επαγγελματική μηχανή συγχωρεί λάθη;

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Οκτ 17, 2021 8:53 pm
από S.F.
παρομοια εμπειρια, παταει η κοπελα 2 δοσεις, βουνο ο καφες, ουτε χτυπημα ουτε τιποτα παταει κατευθειαν με το ταμπερ και κουμπωνει στη μηχανη
και..?ο καφες πολυ καλος! τελικα για να πιουμε καφε της προκοπης θελουμε το λιγοτερο 5.000

Re: Μια επαγγελματική μηχανή συγχωρεί λάθη;

Δημοσιεύτηκε: Δευ Οκτ 18, 2021 12:58 am
από After
Οι καφέδες που δουλεύουν σε αυτά τα μαγαζιά είναι εύκολοι λόγω ποικιλίας(Βραζιλίας 800 μέτρων το πολύ) και ψησίματος

Είναι πολύ εύκολο να τον εκχυλίσεις διότι βγάζουν εύκολα ότι έχουν, και λόγω ψησίματος συγχωρούν λάθη, δηλαδή πρέπει να κάνει χοντρή βλακεία για να έχεις channeling(που κάνουν βέβαια 😭🤣)

Έχει τύχει να πάρω και εγώ φρέσκα "εύκολα" χαρμάνια στο σπίτι και είτε έκανα εκχύλιση 20" είτε 35", ο καφές ήταν παραπάνω από καλος

Στην Ιταλία που σπούδαζα έβλεπα στο ίδιο μαγαζί κάθε μπαριστα να έχει τελείως διαφορετική μέθοδο "ότι να'ναι", μέχρι και πατήματα 45 μοιρών είδα 🤣, αλλά ο καφές έβγαινε πάντα καλός από το εκροεα διότι με το ψήσιμο που είχε, και με καλαμάκι να τον εκχυλιζες πάλι καλός θα ήταν 😂