Θεμα στην αρχη της εκχυλισης.

Ποσότητα καφέ στο portafilter, tamping, θερμοκρασία, χρόνος εκχύλισης και άλλα πολλά.
Απάντηση
robustaras
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Σάβ Αύγ 08, 2020 5:13 am

Θεμα στην αρχη της εκχυλισης.

Δημοσίευση από robustaras » Τετ Σεπ 09, 2020 3:56 pm

Kαλησπερα στην ομαδα για αλλη μια φορα.Το παρον μου κυριως προβλημα ειναι πως στην αρχη καθε εκχυλησης η καφετιερα ''φτυνει'' μια ποσοτητα μαυρου σε πολυ γρηγορο χρονικο διαστημα πριν αρχισει η σιγανη ροη της κρεμας.Αυτο το μαυρο που θυμιζει καφε φιλτρου ειναι περιπου το 1/4-1/5 των συνολικων ml οποτε ειναι εμφανες πως κατι δεν παει καλα.Η καφετιερα μου ειναι μια non branded με non pressurized portafilter και η αλεση γινεται με αξεσουαρ-λεπιδακι για καφε σε multi-blender.Ξερω πως δεν ειναι ο σωστος τροπος για να κοψεις καφε αλλα αυτο εχω προς το παρον,απλα θα ηθελα τα φωτα σας σχετικα με το αμα ειναι θεμα κοπης η κατι αλλο που αγνοω και κανει μπαμ.Ευχαριστω.

stasta
Δημοσιεύσεις: 67
Εγγραφή: Κυρ Ιουν 18, 2017 11:50 am
Όνομα: Σταύρος
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Θεμα στην αρχη της εκχυλισης.

Δημοσίευση από stasta » Τετ Σεπ 09, 2020 4:40 pm

Δεν θέλει πολλά λόγια.Δεν φτιάχνεις εσπρέσσο,δεν πίνεις εσπρέσσο.
Με τον εξοπλισμό που έχεις,το καταλαβαίνεις πιστεύω ότι πρέπει να κάνεις και τους ανάλογους συμβιβασμούς

robustaras
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Σάβ Αύγ 08, 2020 5:13 am

Re: Θεμα στην αρχη της εκχυλισης.

Δημοσίευση από robustaras » Τετ Σεπ 09, 2020 6:44 pm

stasta έγραψε:
Τετ Σεπ 09, 2020 4:40 pm
Δεν θέλει πολλά λόγια.Δεν φτιάχνεις εσπρέσσο,δεν πίνεις εσπρέσσο.
Με τον εξοπλισμό που έχεις,το καταλαβαίνεις πιστεύω ότι πρέπει να κάνεις και τους ανάλογους συμβιβασμούς
Θα μπορουσες μηπως να γινεις πιο συγκεκριμενος?

stasta
Δημοσιεύσεις: 67
Εγγραφή: Κυρ Ιουν 18, 2017 11:50 am
Όνομα: Σταύρος
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Θεμα στην αρχη της εκχυλισης.

Δημοσίευση από stasta » Τετ Σεπ 09, 2020 6:51 pm

Η μηχανή σου λογικά έχει μικρό καλαθάκι,δεν έχει μπόιλερ,πίεση μπορεί να βγάζει και 15 bar πάνω στην εκχύλιση,ο μύλος σου δεν είναι μύλος...Ο καφές σου δεν είναι εσπρέσσο.
Οπότε αναγκαστικά πρέπει να συμβιβαστείς ότι θα πίνεις αυτό το ρόφημα

Άβαταρ μέλους
tzaki26
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: Παρ Σεπ 04, 2020 10:51 pm
Μηχανή:: Arielli KM-501B

Re: Θεμα στην αρχη της εκχυλισης.

Δημοσίευση από tzaki26 » Πέμ Σεπ 10, 2020 1:50 am

ποσα γραμμαρια καφε βαζεις στο καλαθακι??

Άβαταρ μέλους
agpol07
Δημοσιεύσεις: 258
Εγγραφή: Πέμ Σεπ 05, 2019 12:05 am
Όνομα: Άγγελος
Μηχανή:: Lelit PL41TEM Pid
2η Μηχανή:: Bialetti Brikka
Μύλος:: Niche Zero

Re: Θεμα στην αρχη της εκχυλισης.

Δημοσίευση από agpol07 » Παρ Σεπ 11, 2020 12:30 pm

Τι να τα κάνεις τα γραμμάρια ρε συ;;
Εδώ σου λέει ότι "η αλεση γινεται με αξεσουαρ-λεπιδακι για καφε σε multi-blender" :f010:

Άβαταρ μέλους
Luckees
Δημοσιεύσεις: 1477
Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
Όνομα: Αποστόλης
Μηχανή:: Rocket R58
2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
Μύλος:: Sette 270Wi
2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
Τοποθεσία: Μελίσσια

Re: Θεμα στην αρχη της εκχυλισης.

Δημοσίευση από Luckees » Παρ Σεπ 11, 2020 5:38 pm

agpol07 έγραψε:
Παρ Σεπ 11, 2020 12:30 pm
Τι να τα κάνεις τα γραμμάρια ρε συ;;
Εδώ σου λέει ότι "η αλεση γινεται με αξεσουαρ-λεπιδακι για καφε σε multi-blender" :f010:
:lol: :lol:

Άβαταρ μέλους
tzaki26
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: Παρ Σεπ 04, 2020 10:51 pm
Μηχανή:: Arielli KM-501B

Re: Θεμα στην αρχη της εκχυλισης.

Δημοσίευση από tzaki26 » Σάβ Σεπ 12, 2020 2:25 pm

agpol07 έγραψε:
Παρ Σεπ 11, 2020 12:30 pm
η αλεση γινεται με αξεσουαρ-λεπιδακι για καφε σε multi-blender :f010:
Ενταξει δεν ειναι δα και το σημαντικοτερο προβλημα..ναι αν τα εχεις ρυθμισει ολα αποτελει σημαντικο προβλημα, αλλα αν βαζει 6 γραμμαρια καφε για διπλη δοση η αν τον κοβει πολυ χοντρο τον καφε εστω και με το ματι το προβλημα ειναι εκει. Και εγω εχω κοψει καφε ετσι και η εκχυλιση ηταν σχετικα καλη.

Απάντηση