χρονος εκχυλησης και σωμα καφε

Ποσότητα καφέ στο portafilter, tamping, θερμοκρασία, χρόνος εκχύλισης και άλλα πολλά.
Απάντηση
MysteryTrain
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: Τετ Αύγ 22, 2018 1:11 pm

χρονος εκχυλησης και σωμα καφε

Δημοσίευση από MysteryTrain » Σάβ Ιούλ 11, 2020 5:41 pm

Καλησπερα σας,

γιατι οταν κανω καφε με αναλογια 1:2.5 και σε χρονο 25-30s ο καφες ειναι πολυ δυνατος ; καθε γουλια εχει πολυ εντονη γευση και το καιμακι ειναι πολυ σκουρο.

μηχανη lelit pl41tem και ascaso i1.

αυτο ειναι πολυ εντονο οταν ο καφες ειναι blend.

δοκιμασα και λιγοτερα γραμμαρια αλλα δεν ειδα διαφορα. δηλαδη απο 17g στα 14g.

14g καφες, στο φλυτζανι 35g, WDT method.

Άβαταρ μέλους
PublicDomain
Δημοσιεύσεις: 821
Εγγραφή: Τρί Ιαν 17, 2017 8:27 pm
Μηχανή:: Bezzera Unica PID
2η Μηχανή:: Lelit pl41 em
Μύλος:: Niche Zero
2ος Μύλος:: Lelit PL043MMI
Οι καφέδες μου:: caffeistas, hasbean, lasramblas
Τοποθεσία: www.e-spresso.gr

Re: χρονος εκχυλησης και σωμα καφε

Δημοσίευση από PublicDomain » Σάβ Ιούλ 11, 2020 7:55 pm

εννοείς ότι έχει πικρίλα ?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
www.e-spresso.gr

Άβαταρ μέλους
brexei
Δημοσιεύσεις: 435
Εγγραφή: Παρ Νοέμ 23, 2018 10:46 am
Όνομα: Αδάμ
Μηχανή:: Lelit PL41em
2η Μηχανή:: V60 ceramic
Μύλος:: Mahlkoenig Vario
Οι καφέδες μου:: Δοκιμάζω...
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Re: χρονος εκχυλησης και σωμα καφε

Δημοσίευση από brexei » Σάβ Ιούλ 11, 2020 10:09 pm

Μπορεί να είσαι λίγο ψηλά σε θερμοκρασία.

Εγω πάντως αυτο το παρατηρώ σε λιγο μεγαλύτερους χρονους εκχύλισης, καπου στα 35+ sec

MysteryTrain
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: Τετ Αύγ 22, 2018 1:11 pm

Re: χρονος εκχυλησης και σωμα καφε

Δημοσίευση από MysteryTrain » Σάβ Ιούλ 11, 2020 11:35 pm

περισσότερο θα έλεγα ότι έχει πολύ οξύτητα ο καφές.

Άβαταρ μέλους
PublicDomain
Δημοσιεύσεις: 821
Εγγραφή: Τρί Ιαν 17, 2017 8:27 pm
Μηχανή:: Bezzera Unica PID
2η Μηχανή:: Lelit pl41 em
Μύλος:: Niche Zero
2ος Μύλος:: Lelit PL043MMI
Οι καφέδες μου:: caffeistas, hasbean, lasramblas
Τοποθεσία: www.e-spresso.gr

Re: χρονος εκχυλησης και σωμα καφε

Δημοσίευση από PublicDomain » Κυρ Ιούλ 12, 2020 12:17 am

ωραία οπότε το πας γύρω στο 1:1,8 περίπου στα 30'' έως 1:2 στα 35'' και βλέπεις πως εξελίσσεται η κατάσταση...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
www.e-spresso.gr

Απάντηση