Ενα χρονο μετα, και ειμαστε παλι στην αρχη
- johnsin
- Δημοσιεύσεις: 764
- Εγγραφή: Τρί Απρ 28, 2020 11:29 am
- Όνομα: Ιωάννης
- Μηχανή:: Lelit pl41em Anna
- Μύλος:: Cunill Tranquilo
- 2ος Μύλος:: Mignon Specialita
- Οι καφέδες μου:: Mokka,Cup 10,Taf,Round Cup,Tareso
- Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρητης
Re: Ενα χρονο μετα, και ειμαστε παλι στην αρχη
Αυτό είναι ανάλογα τον καφέ, εγώ χρησιμοποιώ τον buondi premium αντέχει μέχρι 50 γρ. από 16,5 γρ. που βιάζω. Γενικά όταν ο καφές εχει καλό σώμα δεν διαλύεται με τον πάγο. Αυτό δεν ισχύει στους spesialty που συνήθως είναι 1:2
-
- Δημοσιεύσεις: 85
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 08, 2020 9:53 am
- Όνομα: Manos
- Μηχανή:: Lelit Elizabeth
- Μύλος:: Baratza sette 270wi
- Οι καφέδες μου:: Jacobs prof,hacienda blend,cup 10
- Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Re: Ενα χρονο μετα, και ειμαστε παλι στην αρχη
Δεν γίνεται τα 16,5 να γίνουν 18 γρ και να πάρεις 60 γρ ρόφημα? Γτ εγώ αυτό προσπαθώ να κάνω αλλά γίνεται πολύ πικρός
- vsiorikis
- Δημοσιεύσεις: 93
- Εγγραφή: Κυρ Απρ 12, 2020 2:59 am
- Όνομα: Vassilis
- Μηχανή:: Gaggia Baby Dosata
- Μύλος:: Eureka Specialitá
- Οι καφέδες μου:: Round Cup Villa Caldas
- Επικοινωνία:
Re: Ενα χρονο μετα, και ειμαστε παλι στην αρχη
Είναι πολλά τα 60γρ. για τα 16 γρ. αλεσμενου καφέ. Υπερεκχειλιζεις τον καφέ γι αυτό παίρνεις πικριλα. Έχεις συνηθίσει τα νεροπλυματα από τις καφετέριες που βγάζουν ποσότητα; Γιατί κυνηγάς τόσο μεγάλες αναλογίες και με 40γρ. φτιάχνεις εξαιρετικό φρέντο. Αλλιώς φτιάξε 2 δίπλα εσπρέσο και πετυχαίνεις την έξοδο που θέλεις
I'm not questioning your powers of observation. I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is!
- geathana
- Δημοσιεύσεις: 142
- Εγγραφή: Τρί Σεπ 01, 2020 11:44 am
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: ECM Technika V
- 2η Μηχανή:: Hario V60
- Μύλος:: Woodsman TAlΩς
- 2ος Μύλος:: Comandante C40
- Οι καφέδες μου:: Round cup, Samba, Mokka, Area 51
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Ενα χρονο μετα, και ειμαστε παλι στην αρχη
Μπορείς να τεστάρεις τον καφέ σου. Μπορεί και να πάρεις 50γρ χωρίς πικρίλα, αλλά 60 με τίποτα.
- agpol07
- Δημοσιεύσεις: 256
- Εγγραφή: Πέμ Σεπ 05, 2019 12:05 am
- Όνομα: Άγγελος
- Μηχανή:: Lelit PL41TEM Pid
- 2η Μηχανή:: Bialetti Brikka
- Μύλος:: Niche Zero
Re: Ενα χρονο μετα, και ειμαστε παλι στην αρχη
Ή βγάλε 40 γρ ρόφημα και πρόσθεσε νερό.
Μην τραβάς την εκχύλιση ως τα 60 γρ και χαλάς την γεύση του ροφήματος..
Ή στην τελική, όπως λέει και ο φίλος πιο πριν, φτιάξε 2 δόσεις 16 γρ--> 30 γρ και θα έχεις 60 γρ ρόφημα να πίνεις όλη μέρα. Αλλά επειδή το έχω δοκιμάσει, εγώ προσωπικά δεν την πάλεψα με τόση δόση καφέ.
Μην τραβάς την εκχύλιση ως τα 60 γρ και χαλάς την γεύση του ροφήματος..
Ή στην τελική, όπως λέει και ο φίλος πιο πριν, φτιάξε 2 δόσεις 16 γρ--> 30 γρ και θα έχεις 60 γρ ρόφημα να πίνεις όλη μέρα. Αλλά επειδή το έχω δοκιμάσει, εγώ προσωπικά δεν την πάλεψα με τόση δόση καφέ.
-
- Δημοσιεύσεις: 85
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 08, 2020 9:53 am
- Όνομα: Manos
- Μηχανή:: Lelit Elizabeth
- Μύλος:: Baratza sette 270wi
- Οι καφέδες μου:: Jacobs prof,hacienda blend,cup 10
- Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Re: Ενα χρονο μετα, και ειμαστε παλι στην αρχη
Θα ξεκινησω παλι τις δοκιμες να δω τι θα καταφερω. Μεχρι ποσα γραμμαρια καφε χωραει χωρις προβλημα το μαμα καλαθακι ?agpol07 έγραψε: ↑Κυρ Δεκ 27, 2020 6:19 pmΉ βγάλε 40 γρ ρόφημα και πρόσθεσε νερό.
Μην τραβάς την εκχύλιση ως τα 60 γρ και χαλάς την γεύση του ροφήματος..
Ή στην τελική, όπως λέει και ο φίλος πιο πριν, φτιάξε 2 δόσεις 16 γρ--> 30 γρ και θα έχεις 60 γρ ρόφημα να πίνεις όλη μέρα. Αλλά επειδή το έχω δοκιμάσει, εγώ προσωπικά δεν την πάλεψα με τόση δόση καφέ.
-
- Δημοσιεύσεις: 85
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 08, 2020 9:53 am
- Όνομα: Manos
- Μηχανή:: Lelit Elizabeth
- Μύλος:: Baratza sette 270wi
- Οι καφέδες μου:: Jacobs prof,hacienda blend,cup 10
- Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Re: Ενα χρονο μετα, και ειμαστε παλι στην αρχη
Επισης δοκιμασα 18 γρ καφε και εβγαλα 45 γρ ροφημα σε 25 δευτερα. Αρκετα ωραιος αλλα εξακολουθει να εχει μια δοση πικριλας.
Εκανα δοκιμες στους 92,90 και 89 βαθμους και παλι πικριζε. Παιζει να φταιει οτι
χρησιμοποιω παραπανω γραμμαρια απο αυτα που χρειαζονται ? Επισης σκεφτομαι οτι αν κοψω πιο χοντρα ωστε να ψηνεται λιγοτερο ο καφες θα
παρω τα 45 γρ σε λιγοτερο απο 22-23 δευτερολεπτα. Ποια ειναι η γνωμη σας?
Εκανα δοκιμες στους 92,90 και 89 βαθμους και παλι πικριζε. Παιζει να φταιει οτι
χρησιμοποιω παραπανω γραμμαρια απο αυτα που χρειαζονται ? Επισης σκεφτομαι οτι αν κοψω πιο χοντρα ωστε να ψηνεται λιγοτερο ο καφες θα
παρω τα 45 γρ σε λιγοτερο απο 22-23 δευτερολεπτα. Ποια ειναι η γνωμη σας?
- petros182
- Δημοσιεύσεις: 56
- Εγγραφή: Δευ Ιαν 26, 2015 12:41 am
- Όνομα: Πέτρος
- Μηχανή:: ECM Classika Pid
- 2η Μηχανή:: DIY Roaster 250g
- Μύλος:: Compak K5 Platinum
- 2ος Μύλος:: Delonghi KG79 mod
- Οι καφέδες μου:: Specialty ή Home Roast!
- Τοποθεσία: Φλώρινα
Re: Ενα χρονο μετα, και ειμαστε παλι στην αρχη
Τι καφέ χρησιμοποιείς ? Οι κόκκοι είναι αρκετά σκούροι ? Έχουν λαδάκι πάνω?
Το ψήσιμο παίζει τεράστιο ρόλο!
Το ψήσιμο παίζει τεράστιο ρόλο!
-
- Δημοσιεύσεις: 85
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 08, 2020 9:53 am
- Όνομα: Manos
- Μηχανή:: Lelit Elizabeth
- Μύλος:: Baratza sette 270wi
- Οι καφέδες μου:: Jacobs prof,hacienda blend,cup 10
- Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Re: Ενα χρονο μετα, και ειμαστε παλι στην αρχη
Jacobs professional χρησιμοποιω,αρκετα σκουρος θα ελεγα.Και νιωθω μια πολυ ελαφρυα λιπαροτητα οταν πιανω τους κοκκους.
Στα χερια μου ηρθε ακριβως ενα μηνα μετα την ημερομηνια ψησιματος.