Σελίδα 1 από 1

Απορία για Gaggia classic

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Νοέμ 21, 2019 8:57 pm
από Demian1979
Καλησπέρα σας, τόσο καιρό που χρησιμοποιώ τη μηχανή (gaggia classic 2014)έφτιαχνα μόνο εσπρέσο και φρέντο εσπρέσο και σήμερα για πρώτη φορά έκανα καπουτσίνο (μου το ζήτησε η γυναίκα μου) και μετά πήγα να κάνω έναν εσπρέσο για μένα. Πάμε στο κυρίως θέμα τώρα, αφού τελείωσα με το καπουτσίνο (εννοείται πως πρώτα έγινε ο καφές και μετά το αφρόγαλα) πάτησα το κουμπί του ατμού ούτως ώστε να γυρίσει η μηχανή σε κανονικό mode εκχύλισης καφέ και αφού την άφησα να ξανά πιάσει την απαιτούμενη θερμοκρασία πάτησα το κουμπί της εκχύλισης, αλλά η μηχανή δεν έβγαζε νερό (η αντλία λειτουργούσε κανονικά). Την άφησα κρύωσε τελείως και μετά έκανα κανονικά τα πάντα εξαρχής για να κάνω τον εσπρέσο και όλα ήταν Οκ, οπότε είπα να ξανά δοκιμάσω το ίδιο σενάριο με αυτό που σας περιέγραψα στην αρχή για να δω τι παίζει και είχαμε πάλι τα ίδια (μετά τη λειτουργία για το αφρόγαλα δεν έτρεχε το νερό για να κάνει τη παρασκευή του εσπρέσο). Μήπως θα μπορούσε να με βοηθήσει κάποιος με το τι συμβαίνει ? Γιατί το πιο πιθανό είναι να κάνω εγώ κάτι λάθος επειδή δεν έχω καταλάβει κάτι καλά.

Re: Απορία για Gaggia classic

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Νοέμ 21, 2019 9:19 pm
από ptakis
Αφού χρησιμοποιήσεις τη λειτουργία ατμού, θα κλείνεις τον διακόπτη του ατμού και πριν ξεκινήσεις νέα εκχύλιση καφέ θα τρέχεις νερό από το γκρουπ, μέχρι να σταματήσει να βγάζει ατμό και να τρέχει σκέτο νερό. Έτσι ουσιαστικά θα κατεβάσεις γρήγορα την θερμοκρασία στο μποιλερ και θα το γεμίσεις και με όσο νερό κατανάλωσε η λειτουργία ατμού.
Γενικά καλύτερα φτιάχνε πρώτα όσους καφέδες σκοπεύεις να κάνεις και μετά γύρνα στον ατμό για αφρογαλα. Στο τέλος ξαναγυρνας στην λειτουργία εκχύλισης, τρέχεις νερό από το γκρουπ (για να ξαναγεμίσει το μποιλερ) και απενεργοποιεις τη μηχανή.

Re: Απορία για Gaggia classic

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Νοέμ 21, 2019 9:42 pm
από Demian1979
Ok, κατανοητό και λογικό. Το θέμα είναι πως αυτό έκανα (έκλεισα το διακόπτη του ατμού )και πάτησα το κουμπί της εκχύλισης για να βγάλει τον ατμό και ενώ περίμενα να βγάλει ατμό άκουγα την αντλία να δουλεύει και δεν έβγαζε ούτε ατμό, ούτε νερό και φοβήθηκα μη πάθει ζημιά η αντλία και το έκλεισα. Οπότε είπα να ρωτήσω εσάς που είστε παλιοσειρές :respekt:

Re: Απορία για Gaggia classic

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Νοέμ 21, 2019 10:56 pm
από Gespresso
Ο πιο δόκιμος, ας πούμε, τρόπος να γεμίσεις ξανά το μποιλερ με νερό, είναι να αφήσεις το περιστροφικο κουμπί για το αφρογαλα τέρμα ανοικτό και να πατήσεις το κουμπί της αντλίας. Έτσι, θα βγει όλος ο ατμός από το wand κ θα αρχίσει να βγαίνει και νερό. Μόλις η ροή γίνει σταθερή σε νερό, κλείνεις την αντλία κ το περιστροφικο διακόπτη.

Re: Απορία για Gaggia classic

Δημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 22, 2019 3:39 pm
από Demian1979
Ok,Θα το δοκιμάσω μόλις δέσω το boiler γιατί τα έχω λύσει όλα για να τα καθαρίσω :a058: ,οπότε θα σε ενημερώσω.
Ευχαριστώ πολύ.

Re: Απορία για Gaggia classic

Δημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 22, 2019 7:08 pm
από Demian1979
Όλα Οκ,είχατε δίκιο, σας ευχαριστώ για τη βοήθεια σχετικά με αυτό που σας ρώτησα. Εννοείται πως για να σας ευχαριστώ σημαίνει πως όλα πήγαν καλά με το λύσιμο της μηχανής αν και φοβόμουν γιατί ήταν η πρώτη φορά που το επιχείρησα αλλά τέλος καλό όλα καλά. Τώρα απολαμβάνω μια απίστευτη ΚΑΦΕΔΑΑΑΑΑΑΡΑΑΑΑΑ !!! :a013: :a013: :a013: