Κόψιμο εσπρεσσο για μπρίκα

Ποσότητα καφέ στο portafilter, tamping, θερμοκρασία, χρόνος εκχύλισης και άλλα πολλά.
Απάντηση
tziminhio
Δημοσιεύσεις: 120
Εγγραφή: Κυρ Ιουν 02, 2013 3:54 pm
Όνομα: Θανάσης
Μηχανή:: Lelit PL41 Tem
Μύλος:: Eureka Mignon Inst.
Τοποθεσία: Αθήνα

Κόψιμο εσπρεσσο για μπρίκα

Δημοσίευση από tziminhio » Πέμ Αύγ 29, 2019 3:21 pm

Παιδιά πόσο ζητάτε να κόψουν τον καφέ που είναι για μπρίκα?

Άβαταρ μέλους
todoornot
Δημοσιεύσεις: 337
Εγγραφή: Παρ Ιαν 27, 2017 10:58 pm
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Flair Pro 2
Μύλος:: DF64, SSP cast burrs
2ος Μύλος:: Aergrind
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Κόψιμο εσπρεσσο για μπρίκα

Δημοσίευση από todoornot » Πέμ Αύγ 29, 2019 4:42 pm

Εξαρτάται από τον συγκεκριμένο καφέ και από τον συγκεκριμένο μύλο. Κι επειδή και τα δύο τα ξέρουν "αυτοί", δεν έχεις καλύτερη επιλογή από το να τους ρωτήσεις. Γενικά πάντως, δεν είναι τόσο ευαίσθητο το μπρίκι ως μέθοδος στο κόψιμο όπως είναι ο κανονικός εσπρέσσο, οπότε δεν θέλει την ίδια ακρίβεια - λίγο πιο χοντρά από εσπρέσσο ή στο πιο χοντρό του εύρους του εσπρέσσο.

Απάντηση