Quick Mill Anita - Όχι αρκετά ζεστός καφές.
-
- Δημοσιεύσεις: 46
- Εγγραφή: Δευ Φεβ 25, 2019 5:01 pm
- Όνομα: Τακης
- Μηχανή:: Quick Mill Anita EVO
- Μύλος:: Rancilio Rocky SD
- Τοποθεσία: Αθήνα-Διόνυσος
Re: Quick Mill Anita - Όχι αρκετά ζεστός καφές.
Καλημέρα έκανα δοκιμή με ζυγαριά εκει παίζω 16-18 gr αυτό που κανω είναι αυτό που βλέπω στα YouTube ένα καλο cooling flush και μετα κανω τον καφέ μου.
Τωρα η γεύση δεν είναι όπως τον καφέ που έκανα στην αρχή στίφος και πολύ πικρός τωρα δεν είναι στίφος αλλα συνεχίζει να είναι πικρός. Προσπάθησα με μικρότερη ποσότητα αλλα δεν εγινε κατι έντονο το ιδιο αποτέλεσμα κακό και με πιο χοντροκομμένο ή ψιλοκομμένο, μικρές διαφορες έκανα στο κόψιμο . Αν δεν τον πατήσω πολύ δεν ανεβάζει πίεση στο όργανο βγαίνει γρηγορά και το αποτέλεσμα είναι κακό. Παλιά ειχα καφετιέρες μονού μπόιλερ που ηταν εύκολες, καλές εποχές νόμιζα πως ήμουν εξπερτ και κορόιδευα αυτούς στα μαγαζιά που έκαναν χαλιά καφέ.
Αυτό που με τρελαίνει πως με ένα καφέ στην προηγουμένη μηχανή έπαιρνα το καλύτερο αποτέλεσμα εδώ παιρνω τόσο κακό.
Σκέψου πως θεώρησα τόσο καλο τον καφέ που πήρα 6 κιλά.
Τωρα πάντα μέσο ιντερνετ ψωνίζω τα πάντα, αλλα επειδή δεν βιάζομαι σκεφτικά να περάσω από εκει, η Λυκοβρυση είναι κοντά μου και η Αγιά Παρασκευή παίζεται μήπως εχω και κάποια γνώμη από κοντά.
Για τον μύλο ειδα πολλές αναλύσεις και τον θεώρησα καλο, σαν τεχνικός που είμαι, από τον τρόπο που κόβει και την ταχύτητα, αργός δεν καίει τον καφέ. Παράλληλα μαχαίρια και όχι κωνικά.
Ευχαριστώ πάντα για τις γνώμες σας και την βοήθεια.
Μολις έφτειαξα καφέ και αρχίζω να πιστεύω πως το πρόβλημα μου είναι ο καφές.
Τωρα η γεύση δεν είναι όπως τον καφέ που έκανα στην αρχή στίφος και πολύ πικρός τωρα δεν είναι στίφος αλλα συνεχίζει να είναι πικρός. Προσπάθησα με μικρότερη ποσότητα αλλα δεν εγινε κατι έντονο το ιδιο αποτέλεσμα κακό και με πιο χοντροκομμένο ή ψιλοκομμένο, μικρές διαφορες έκανα στο κόψιμο . Αν δεν τον πατήσω πολύ δεν ανεβάζει πίεση στο όργανο βγαίνει γρηγορά και το αποτέλεσμα είναι κακό. Παλιά ειχα καφετιέρες μονού μπόιλερ που ηταν εύκολες, καλές εποχές νόμιζα πως ήμουν εξπερτ και κορόιδευα αυτούς στα μαγαζιά που έκαναν χαλιά καφέ.
Αυτό που με τρελαίνει πως με ένα καφέ στην προηγουμένη μηχανή έπαιρνα το καλύτερο αποτέλεσμα εδώ παιρνω τόσο κακό.
Σκέψου πως θεώρησα τόσο καλο τον καφέ που πήρα 6 κιλά.
Τωρα πάντα μέσο ιντερνετ ψωνίζω τα πάντα, αλλα επειδή δεν βιάζομαι σκεφτικά να περάσω από εκει, η Λυκοβρυση είναι κοντά μου και η Αγιά Παρασκευή παίζεται μήπως εχω και κάποια γνώμη από κοντά.
Για τον μύλο ειδα πολλές αναλύσεις και τον θεώρησα καλο, σαν τεχνικός που είμαι, από τον τρόπο που κόβει και την ταχύτητα, αργός δεν καίει τον καφέ. Παράλληλα μαχαίρια και όχι κωνικά.
Ευχαριστώ πάντα για τις γνώμες σας και την βοήθεια.
Μολις έφτειαξα καφέ και αρχίζω να πιστεύω πως το πρόβλημα μου είναι ο καφές.
-
- Δημοσιεύσεις: 46
- Εγγραφή: Δευ Φεβ 25, 2019 5:01 pm
- Όνομα: Τακης
- Μηχανή:: Quick Mill Anita EVO
- Μύλος:: Rancilio Rocky SD
- Τοποθεσία: Αθήνα-Διόνυσος
Re: Quick Mill Anita - Όχι αρκετά ζεστός καφές.
Ένα απίθανο βίντεο πολύ αναλυτικό.
https://www.youtube.com/watch?v=pVrdQ5s0pNY
https://www.youtube.com/watch?v=pVrdQ5s0pNY
-
- Δημοσιεύσεις: 539
- Εγγραφή: Πέμ Οκτ 18, 2018 12:55 pm
- Όνομα: Αναστασια
- Μηχανή:: Silvia V3 mod
- 2η Μηχανή:: La Pavoni Pro
- Μύλος:: Compak k10
- 2ος Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: φρέσκοι και λάιτ
- Τοποθεσία: Τήνος
Re: Quick Mill Anita - Όχι αρκετά ζεστός καφές.
Αν ο καφές τρέχει γρήγορα τότε δοκίμασε ακόμα πιο ψιλό κόψιμο. Δοκίμασε 16γραμμαρια καφέ με 36 γραμμάρια ροφήματος και να βγαίνει μέσα σε 25-30 δευτερόλεπτα.
- cosini
- Δημοσιεύσεις: 400
- Εγγραφή: Παρ Ιουν 16, 2017 10:57 am
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: Cosini DB espresso
- 2η Μηχανή:: Cosini Lever machine
- Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
- Οι καφέδες μου:: all
- Τοποθεσία: αθηνα
- Επικοινωνία:
Re: Quick Mill Anita - Όχι αρκετά ζεστός καφές.
Καλημέρα Τάκη ,
Ο καφές βγαίνει πικρός γιατί θέλει ακόμη χαμηλότερη θερμοκρασία του νερού δλδ μεγαλύτερο σε χρόνο cooling flush και πιο γρήγορο κούμπωμα του portafilter ώστε να μην προλάβει να ζεσταθεί πολύ το νερό , επίσης το youtube που βλέπεις σε βοηθά ως προς την διαδικασία και όχι ως προς τους χρόνους μια κ ο κάθε καφές είναι διαφορετικός .
Η πίεση που δεν ανεβαίνει όπως λες θα ανέβει με ακόμη πιο ψιλό κόψιμο στο μύλο σου.
Θα προσπαθήσεις να κόψεις τόσο ψιλά ώστε να πάρεις από 18-18,5 γραμμάρια καφέ περίπου τα διπλά 35-40 γραμμάρια στο φλιτζάνι σε περίπου 30sec .
Εάν με αυτά τα 18 γραμμάρια παίρνεις τα 35-40 γραμμάρια σε λιγότερο χρόνο από τα 30sec τότε θα πρέπει να κόψεις ακόμη πιο ψιλά μέχρι να φτάσεις στον σωστό χρόνο .
Αυτή είναι έτσι κι αλλιώς μια διαδικασία που θα κάνεις με τον μύλο σου κάθε φορά που θα αλλάζεις μάρκα καφέ μιας και ο καθένας θέλει το δικό του κόψιμο .
Κάνε τις δοκιμές σου και δες αποτελέσματα .
Ο καφές βγαίνει πικρός γιατί θέλει ακόμη χαμηλότερη θερμοκρασία του νερού δλδ μεγαλύτερο σε χρόνο cooling flush και πιο γρήγορο κούμπωμα του portafilter ώστε να μην προλάβει να ζεσταθεί πολύ το νερό , επίσης το youtube που βλέπεις σε βοηθά ως προς την διαδικασία και όχι ως προς τους χρόνους μια κ ο κάθε καφές είναι διαφορετικός .
Η πίεση που δεν ανεβαίνει όπως λες θα ανέβει με ακόμη πιο ψιλό κόψιμο στο μύλο σου.
Θα προσπαθήσεις να κόψεις τόσο ψιλά ώστε να πάρεις από 18-18,5 γραμμάρια καφέ περίπου τα διπλά 35-40 γραμμάρια στο φλιτζάνι σε περίπου 30sec .
Εάν με αυτά τα 18 γραμμάρια παίρνεις τα 35-40 γραμμάρια σε λιγότερο χρόνο από τα 30sec τότε θα πρέπει να κόψεις ακόμη πιο ψιλά μέχρι να φτάσεις στον σωστό χρόνο .
Αυτή είναι έτσι κι αλλιώς μια διαδικασία που θα κάνεις με τον μύλο σου κάθε φορά που θα αλλάζεις μάρκα καφέ μιας και ο καθένας θέλει το δικό του κόψιμο .
Κάνε τις δοκιμές σου και δες αποτελέσματα .
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
-
- Δημοσιεύσεις: 46
- Εγγραφή: Δευ Φεβ 25, 2019 5:01 pm
- Όνομα: Τακης
- Μηχανή:: Quick Mill Anita EVO
- Μύλος:: Rancilio Rocky SD
- Τοποθεσία: Αθήνα-Διόνυσος
Re: Quick Mill Anita - Όχι αρκετά ζεστός καφές.
Ευχαριστώ παιδιά τα εχω κάνει όλα αυτά που λέτε είναι μαλλον ο καφές πρέπει να είναι.
Στην αρχή δεν ήθελα να το πιστέψω τωρα όμως βλέποντας όλα τα YouTube διαβάζοντας όλους εσάς και ακούγοντας τις συμβουλές σας δεν μένει τίποτα άλλο από τον καφέ.
Απλα τον λυπάμαι εχουν μείνει 5 κιλά με 25€ το κιλό.
Στην αρχή δεν ήθελα να το πιστέψω τωρα όμως βλέποντας όλα τα YouTube διαβάζοντας όλους εσάς και ακούγοντας τις συμβουλές σας δεν μένει τίποτα άλλο από τον καφέ.
Απλα τον λυπάμαι εχουν μείνει 5 κιλά με 25€ το κιλό.
- cosini
- Δημοσιεύσεις: 400
- Εγγραφή: Παρ Ιουν 16, 2017 10:57 am
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: Cosini DB espresso
- 2η Μηχανή:: Cosini Lever machine
- Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
- Οι καφέδες μου:: all
- Τοποθεσία: αθηνα
- Επικοινωνία:
Re: Quick Mill Anita - Όχι αρκετά ζεστός καφές.
Μιας κ τον εχεις ήδη αγοράσει μην πάει άδικα.
Κάνε πολλές δοκιμές να μάθεις κ τη μηχανή., Οσο για την πίκρα που σου βγάζει προσπάθησε με πιο κρύο νερό.
Κάνε πολλές δοκιμές να μάθεις κ τη μηχανή., Οσο για την πίκρα που σου βγάζει προσπάθησε με πιο κρύο νερό.
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
-
- Δημοσιεύσεις: 46
- Εγγραφή: Δευ Φεβ 25, 2019 5:01 pm
- Όνομα: Τακης
- Μηχανή:: Quick Mill Anita EVO
- Μύλος:: Rancilio Rocky SD
- Τοποθεσία: Αθήνα-Διόνυσος
Re: Quick Mill Anita - Όχι αρκετά ζεστός καφές.
Λοιπόν έφερα μια άλλη μηχανή φτηνή την ειχα πάρει μια φορα που ειχα παει την Jura για σέρβις και έτυχε και αυτή να εχει χαλάσει η αντλία λόγω αχρηστίας, έφερα μετα την Jura και πράγματι και αυτή αν της βάλεις τον ψιλοκομμένο καφέ και αυτή τον βγάζει φαρμάκι, λεω μήπως ηταν αυτό το πακέτο θα ανοίξω άλλο να δοκιμάσω. Εχω και μια άλλη Seaco αλλα είναι πολύ παλιά και δεν δοκίμασα να την βάλω να δουλέψει. Όσο για το νερό το εχω βγάλει και κρύο δεν ειχα αποτέλεσμα το καλύτερο ηταν όταν αραίωσα τον καφέ με λιγο νερό.
Αυτό το Miscela το χαρμάνι τι λεει. Αν και τα παιδιά μου έκαναν άλλες προτάσεις απλα εσύ το αναφέρεις σαν ένα από τους πέντε απολυτούς κανόνες.
Αυτό το Miscela το χαρμάνι τι λεει. Αν και τα παιδιά μου έκαναν άλλες προτάσεις απλα εσύ το αναφέρεις σαν ένα από τους πέντε απολυτούς κανόνες.
- cosini
- Δημοσιεύσεις: 400
- Εγγραφή: Παρ Ιουν 16, 2017 10:57 am
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: Cosini DB espresso
- 2η Μηχανή:: Cosini Lever machine
- Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
- Οι καφέδες μου:: all
- Τοποθεσία: αθηνα
- Επικοινωνία:
Re: Quick Mill Anita - Όχι αρκετά ζεστός καφές.
Ωσπου να αλλαξεις καφε , κανε κ μια δοκιμη με 16γρ. καφε. δεν ξερω εαν εχεις μικροτερο καλαθακι βεβαια γιατι στο 18αρι δεν θα μπορεσεις .
αλλιως απο τα 18γρ βγαλε περισσοτερο στο φλυτζανι δλδ πηγαινε 45-50 γρ να δεις διαφορες.
.
αλλιως απο τα 18γρ βγαλε περισσοτερο στο φλυτζανι δλδ πηγαινε 45-50 γρ να δεις διαφορες.
.
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
-
- Δημοσιεύσεις: 46
- Εγγραφή: Δευ Φεβ 25, 2019 5:01 pm
- Όνομα: Τακης
- Μηχανή:: Quick Mill Anita EVO
- Μύλος:: Rancilio Rocky SD
- Τοποθεσία: Αθήνα-Διόνυσος
Re: Quick Mill Anita - Όχι αρκετά ζεστός καφές.
Συνεχίζει το φαρμάκι να σκεφτείτε από 10 καφέδες την μερα που έπινα με το ζόρι τωρα πίνω δυο.
Πρέπει επείγοντος να αγοράσω άλλον καφέ, εδώ κοντά σε εμενα ειδα είναι ο Taf. Αυριο το πρωί με βλέπω είμαι για εκει.
Πρέπει επείγοντος να αγοράσω άλλον καφέ, εδώ κοντά σε εμενα ειδα είναι ο Taf. Αυριο το πρωί με βλέπω είμαι για εκει.
Re: Quick Mill Anita - Όχι αρκετά ζεστός καφές.
Αν είναι σκούρος ο καφές θέλει λιγότερα gr. Δοκιμασε στο μονό 14 ή στο διπλο max 15