- Καφές DANESI GOLD
- Κόψιμο στο 9 με GRAEF CM 702
- 17 gr
- Πάτημα εκεί γύρω στα 15 Kgr
- Non pressurized basket
- Gaggia Classic
- Χρόνος 30 sec (νταν)
- 40-45 gr καφές (δοκίμασα και περισσότερα αλλά προτιμώ τα 40)
Αποτέλεσμα : γευστική και οπτική απόλαυση
... αλλά....
ενώ μέχρι την μέση του φλιτζανιού η γεύση δικαιώνει όλα αυτά που διάβαζα και τα θεωρούσα υπερβολές (αρώματα, πολυπλοκότητα, επιγεύσεις κλπ κλπ), απο την μέση και κάτω ο καφές αρχίζει και "βαραίνει" . Οι τελευταίες γουλιές σχεδόν δεν πίνονται. Και συμβαίνει πάντα και με όλους του καφέδες που δοκίμασα (DANESI, QUARTA, IZZO, ILLY). Δοκίμασα να κατεβάσω τα gr αλλά εις μάτην.
Έχει κάποιος κάποια ιδέα τι μπορεί να φταίει;
ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΓΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΦΛΙΤΖΑΝΙ
- Gespresso
- Δημοσιεύσεις: 482
- Εγγραφή: Παρ Μάιος 27, 2016 9:39 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V5
- 2η Μηχανή:: Hario V60
- Μύλος:: Mignon Specialita
- 2ος Μύλος:: Graef cm800
- Οι καφέδες μου:: Όλοι και από λίγο!
Re: ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΓΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΦΛΙΤΖΑΝΙ
Είναι φυσιολογικό. Στην αρχή της εκχύλισης, ο καφές έχει χρώμα σκούρο καστανό (με διάφορες αποχρώσεις). Είναι τα έλαια του καφέ που εκχυλιζονται πρώτα. Αυτά "κάθονται" στον πάτο του φλιτζανιού. Αν ψάξεις βιντεακια στο δίκτυο θα δεις μπαριστα να ανακατεύουν το φλυτζανι μέ κουταλάκι. Αυτά είναι η "βαριά" αίσθηση,λόγω του ότι έχουν πιο πολύ "σώμα". Μπορείς να μειώσεις την τελική ποσότητα στο φλυτζανι να δεις αν θα σου αρέσει.
Re: ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΓΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΦΛΙΤΖΑΝΙ
Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Τουλάχιστον ξέρω ότι δεν κάνω κάτι λάθος. Θα δοκιμάσω να τον ανακάτεψω.
Re: ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΓΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΦΛΙΤΖΑΝΙ
... και μια συγνώμη προς το forum. Δεν πρόσεξα στους όρους ότι δεν επιτρέπονται τα κεφαλαία ούτε στους τίτλους. Έγινε από απροσεξία μου. Επίσης ξαναδημοσιευσα το ίδιο θέμα κατά λάθος. Συγνώμη : η απειρία του αρχάριου....