Θα παρακαλούσα τα μέλη να εστιάζουν περισσότερο στα πρακτικά και κατανοητά από όλους θέματα που αφορούν τον espresso, πχ "δεν βάζω απιονισμένο νερό στην μηχανή γιατί ο καφές μου έχει άσχημη γεύση" ή "το νερό πρέπει να έχει λιγότερο από χ ολική σκληρότητα για να μην έχω το Dezcal παραμάσχαλα κά", και να μην καταπιάνονται με επιστημονικούς όρους και θέματα που δεν κατανοούν απόλυτα. Πχ το παραπάνω στην παράθεση είναι τελείως ανακριβές αλλά και με λάθη σύνταξης.cubanero έγραψε:... Το νερο μετριεται σε mg CaCO3 διοτι εχει το ιδιο μοριακο βαρος με τα κατιοντα Mg και Ca μαζι . ...
Καλό είναι επίσης να γίνεται αναφορά στις πηγές που τεκμηριώνουν την άποψη μας εάν δεν είναι προφανές ότι το συμπέρασμα/τα μας που παραθέτουμε δεν προκύπτουν από την προσωπική μας εμπειρία.