Re: Εκχύλιση με pre-infusion
Δημοσιεύτηκε: Σάβ Ιούλ 06, 2019 9:03 pm
Εδώ https://www.doikas.com/30905077.html 16ευρώ συν έξοδα αποστολής .
Για τους λάτρεις του espresso
https://www.greekespresso.gr/forum/
Το εχει δοκιμασει κανεις αυτο? Μου φαινεται απλο κ ενδιαφερον!
Setting of pre-infusion parameters
1) Tp. the pulse time. We think the pulse time should be just long enough for the water to
wet ½ to2/3 thickness of the coffee. There is no need to wet through the entire coffee.
Excess water might cause the coffee powder to float. Base on our test with a properly
grinded and tampered basket mounted on a bottomless portafilter, the time needed for
water to went through a single shot basket is about 0.9 second, For the double shot basket,
it is 1.6 second. We suggest you to set the Tp=0.7 s for single shot and 1.2 s for double
shot basket. The Tp is preset to 1.2 second before shipping.
2) Td, the dwell time. This the time to let the water soak the through the coffee. We set it
to 2.5 second so that total extraction time (including wetting and soaking) is less than 30
second…… the generally accepted espresso extraction time. It is not clear if longer
soaking time will produce a bad taste for the coffee. Some American Coffee brewing
machine with programmable pump uses much longer time. User can try it with different
time to see if there is any improvement with longer soaking time.
3) Tb, the brew time. This time is set to 25 second. Some user might prefer a longer brew
time. It can be changed by user
Πως έλυσες το πρόβλημα να πετάει το νερό από τα πλάγια; Αντιμετωπίζω κι εγώ κάτι αντίστοιχο στη μηχανή μου. Ευχαριστώ.ioannisz έγραψε: ↑Τετ Ιαν 24, 2018 11:21 pmΘα ήθελα την γνώμη σας για την εκχύλιση που παραθέτω. Είναι με pre-infusion και περίμενα περισσότερα από γεύση. Χωρίς pre είναι ένα μικρό κλικ καλύτερη.
Έχω φτάσει σε σημείο που μπορώ να καταλάβω τα λάθη ενός αρχάριου και τα διόρθωσα μόνος βλέποντας παρόμοια posts.
Τώρα όμως είμαι σε ένα σημείο που θα ήθελα την γνώμη σας, γιατί δεν αναγνωρίζω κάποιο λάθος αν και πιστεύω ότι υπάρχει. Τουλάχιστον οπτικά έχει θέματα.
Ο καφές είναι Ethiopia Guji Sidamo Washed 16 ημερών από το RD
Το καλαθάκι είναι vst 18 και βάζω 18.5 ~ 19 gr Εδώ έχω βάλει 19
Χρησιμοποιώ το doser για την καταπολέμηση του clumping (έχουν μπει και πλαστικά μουστάκια που δεν αφήνουν τίποτα στο πέρασμά τους)
Από το doser πηγαίνει σε δοχείο και από το δοχείο στο pf.
Wdt πάντα, με μονή βελόνα κάνοντας κύκλους που εφάπτονται της περιφέρειας και του κέντρου.
OCD και tamp με ~13 κιλά. (Ναι με αυτό το tamper πατάω μερικές φορές στραβά - θα το μάθω όμως κάποια στιγμή)
Η ρουτίνα μου.
https://youtu.be/3rQPjrif1dU
Την θερμοκρασία προσπαθώ να την πετύχω στους 92 έως 93.
Τα καλά αποτελέσματα στην γεύση μου είναι συνήθως όταν έχω ratio 1:1.6 έως 1:2.2 ανάλογα την ποικιλία. Συνήθως 0.1 ~ 0.2 πάνω από το προτεινόμενο.
Εδώ η αναλογία ήταν 1:1.8
Οι χρόνοι μου 30 ~ 35. Πιο πάνω δεν πάω γιατί ασπρίζει πολύ και το κόβω.
Εδώ είναι 30 δευτερόλεπτα.
Η εκχύλιση και το pack.
https://youtu.be/1ZYXNOqSp00
Δεν ξέρω αν θα ήθελα να πάω σε 15 vst γιατί θέλω και αρκετή ποσότητα.
Έκανα λάθος να ξεκινήσω με ims 20, γιατί με δυσκόλεψε πολύ.
Μου ήταν δύσκολο να μην ξεκινάει η εκχύλιση πρώτα από τις άκρες. Όχι ότι δεν πήρα γευστικά αποτελέσματα αλλά ήμουν στα όρια της υπερβολής στα γραμμάρια. Για του λόγου το αληθές :
https://youtu.be/oZ-AuHb-qT4
Βαράτε με αλύπητα… αντέχω.