Σελίδα 2 από 5

Re: Εκχύλιση με pre-infusion

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Ιαν 25, 2018 3:01 pm
από ioannisz
Μόλις τέλειωσα με το cafiza και όλα εντάξει.
Η σίτα είναι καινούρια. Σήμερα άλλαξα και φλάντζα και λάστιχο (είχα αμοιβά).
Μια χαρά δείχνουν όλα στο θέμα ροή νερού. Απλά να εξηγήσω ότι ο καφές όχι ότι ήταν άσχημος. Μια χαρά ήταν, απλά μου έλειπαν κάποια στοιχεία με την παλιά μου σύγκριση και επίσης αυτό που είδε ο Παναγιώτης για την ροή.
Να βάλω τον i2 σε ενέργεια και να δώσω video για σύγκριση? έχει νόημα? Δυστυχώς δεν έχω από τον Guji Sidamo (μόνο 40gr) και τα φυλάω για το τεστ του Edesso.
Έχω όμως Los Pirineos (El Salvador) και Los Robles (Costa Rica). Δεν βαριέμαι, το αντίθετο αλλά μπορεί να μην έχει νόημα αυτό το τεστ.

Re: Εκχύλιση με pre-infusion

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Ιαν 25, 2018 3:54 pm
από PaNoSS
Έχει νόημα για σένα τον ίδιο οποιαδήποτε τεστ..ακούς πράττεις και βλέπεις..
Δεν χανεις..κερδίζεις..
Έτσι μαθαίνεις.

Re: Εκχύλιση με pre-infusion

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Ιαν 25, 2018 6:33 pm
από ioannisz
Ο καφές είναι El Salvador Los Pirineos
17 ημερών από το RD
Το καλαθάκι είναι vst 18 και έβαλα 19 gr
Η ρουτίνα ίδια.
Ο καφές δύσκολος και πρέπει να κόψεις ψιλά.
Θερμοκρασία 91 έως 92.
Εκχύλιση 38 δευτερολέπτων με αποτέλεσμα 27.5gr, αναλογία 1:1.44
Παρόμοια εκχύλιση από τον SJ με ratio 1:1.6
Δοκιμάσαμε δύο άτομα και είδαμε αυτό του i2 να είναι με λιγότερο σώμα αλλά πιο έντονες γεύσεις !!??!! Του sj ήταν όμως πιο smooth. Δεν μπορώ να πιώ άλλους σήμερα και σταματάω εδώ.
Η εκχύλιση είναι από τον καφέ του i2
https://youtu.be/nMSLfdAGZT8

@pavlosola
Παύλο ευχαριστώ, δεν το είχα δει αυτό το post. Θα το φτιάξω σύντομα.

Re: Εκχύλιση με pre-infusion

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Ιαν 25, 2018 7:35 pm
από Edesso
91-92 για ψησιματα του Μιχαλη λιγα ειναι. 94 τον pirineos.
Επισης δεν βρισκω λογο να φλασαρεις τη μηχανη σου ακριβως πριν την εκχυλιση, ριχνεις θερμοκρασια

Re: Εκχύλιση με pre-infusion

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Ιαν 25, 2018 7:45 pm
από ioannisz
όχι, δεν είναι πριν από την εκχύλιση. Το έβαλα extra για να δείξω ότι τώρα είναι εντάξει η ροή.
Ναι το έχω υπ' όψιν μου ότι ρίχνω την θερμοκρασία. Έχω μια ρουτίνα που προσέχει το πάνω άκρο της διόρθωσης (μετά από αυτήν την εκχύλιση) και εκχυλίζω όταν βλέπω την επιθυμητή θερμοκρασία - κατά την κάθοδο του θερμομέτρου.

έτοιμο το εργαλείο, με kanthal 26ga :)

Re: Εκχύλιση με pre-infusion

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Ιαν 25, 2018 7:56 pm
από loft
Το Kanthal μπορεί και να μην κάνει παραμορφώνεται εύκολα :f010:

Re: Εκχύλιση με pre-infusion

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Ιαν 25, 2018 8:42 pm
από PaNoSS
Να πω να δοκιμάσεις με 18 γρ με όλα τα άλλα ίδια;;; Φαίνεται σαν να στριμώχνεται το νερό και να μην έχει διόδους να περάσει λόγο μη σωστής διόγκωσης..
Για δοκίμασε αύριο με τον ίδιο καφέ και ίδιο μύλο με 18 και βάλε ένα βιντεάκι..
Να δούμε..

Re: Εκχύλιση με pre-infusion

Δημοσιεύτηκε: Παρ Ιαν 26, 2018 11:07 am
από ioannisz
Και η πρωινή εκχύλιση από τον ίδιο μύλο (συγνώμη δεν λειτουργώ καλά πριν από αυτόν τον καφέ)
El Salvador Los Pirineos 18 ημερών από το RD
Το καλαθάκι είναι vst 18 και έβαλα 18 gr
Θερμοκρασία 94 βαθμούς
Πήρα 35.8 gr σε 35 δευτερόλεπτα (1:1.9)
Πάτησα στραβά και νομίζω ότι έπρεπε να το κόψω στα 30 δευτερόλεπτα.
Edesso, ναι από τον Μιχάλη είναι και :oneup: για το 94
Δεν άφησα ούτε σταγόνα, αλλά ποτέ δεν κρίνω από τον πρωινό καφέ (λόγω εξάρτησης :D )
https://youtu.be/wnBptM-QxmE

Re: Εκχύλιση με pre-infusion

Δημοσιεύτηκε: Παρ Ιαν 26, 2018 12:18 pm
από PaNoSS
Τελικά για σένα πως σου φάνηκε το 2ο συγκριτικά με το 3ο αποτέλεσμα..;
Ίσως στα λιγότερα γραμμαρια να εκοβες ελαφρά ψιλοτερα..κ αυτό μπορείς να το δοκιμάσεις..
Το ζητούμενο της γεύσης που ήταν καλύτερο για σένα;

Re: Εκχύλιση με pre-infusion

Δημοσιεύτηκε: Παρ Ιαν 26, 2018 3:35 pm
από ioannisz
Έπρεπε να κάνω την δεύτερη με θερμοκρασία 94 για να μπορώ να συγκρίνω σωστά.
Αυτό και έκανα. Με μικρή διαφορά στην γεύση διάλεξα την δεύτερη (με 94) όχι την τρίτη.