Εκχύλιση με pre-infusion
- cosini
- Δημοσιεύσεις: 400
- Εγγραφή: Παρ Ιουν 16, 2017 10:57 am
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: Cosini DB espresso
- 2η Μηχανή:: Cosini Lever machine
- Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
- Οι καφέδες μου:: all
- Τοποθεσία: αθηνα
- Επικοινωνία:
Re: Εκχύλιση με pre-infusion
Εδώ https://www.doikas.com/30905077.html 16ευρώ συν έξοδα αποστολής .
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
- john21
- Δημοσιεύσεις: 349
- Εγγραφή: Παρ Μαρ 14, 2014 12:45 pm
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: Ns Oscar
- Μύλος:: Sette 270
- 2ος Μύλος:: Pharos 2
- Οι καφέδες μου:: Taf,Taresso,Kudu,Cup10
- Τοποθεσία: Κομοτηνή
Re: Εκχύλιση με pre-infusion
Σε ευχαριστώ παρά πολύ!!!
- john21
- Δημοσιεύσεις: 349
- Εγγραφή: Παρ Μαρ 14, 2014 12:45 pm
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: Ns Oscar
- Μύλος:: Sette 270
- 2ος Μύλος:: Pharos 2
- Οι καφέδες μου:: Taf,Taresso,Kudu,Cup10
- Τοποθεσία: Κομοτηνή
Re: Εκχύλιση με pre-infusion
Μια τελευταία ερώτηση για να κάνω παραγγελία από το ΔΟΙΚΑτην κανω μόνο τηλεφωνικά; Όταν δοκίμασα να κάνω εγγραφή μου ζήτησε όνομα εταιρίας αφμ κτλπ
- cosini
- Δημοσιεύσεις: 400
- Εγγραφή: Παρ Ιουν 16, 2017 10:57 am
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: Cosini DB espresso
- 2η Μηχανή:: Cosini Lever machine
- Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
- Οι καφέδες μου:: all
- Τοποθεσία: αθηνα
- Επικοινωνία:
Re: Εκχύλιση με pre-infusion
μπορείς κ τηλεφωνικά.
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
-
- Δημοσιεύσεις: 539
- Εγγραφή: Πέμ Οκτ 18, 2018 12:55 pm
- Όνομα: Αναστασια
- Μηχανή:: Silvia V3 mod
- 2η Μηχανή:: La Pavoni Pro
- Μύλος:: Compak k10
- 2ος Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: φρέσκοι και λάιτ
- Τοποθεσία: Τήνος
Re: Εκχύλιση με pre-infusion
Σε όσα στοιχεία δεν μπορείς να συμπληρώσεις, βάζεις παύλα μου είχαν πει εμένα στο τηλέφωνο. (όσα είναι εταιρικά δηλαδή).
Αλλά ναι, και τηλεφωνικά μπορείς, είναι ευγενέστατοι και πολύ εξυπηρετικοί.
Αλλά ναι, και τηλεφωνικά μπορείς, είναι ευγενέστατοι και πολύ εξυπηρετικοί.
- john21
- Δημοσιεύσεις: 349
- Εγγραφή: Παρ Μαρ 14, 2014 12:45 pm
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: Ns Oscar
- Μύλος:: Sette 270
- 2ος Μύλος:: Pharos 2
- Οι καφέδες μου:: Taf,Taresso,Kudu,Cup10
- Τοποθεσία: Κομοτηνή
Re: Εκχύλιση με pre-infusion
Ευχαριστώ πολύ και τους δυο.
Έκανα εγγραφή σήμερα γιατί ήθελα να βλέπω τιμή και διαθεσιμότητα στα ανταλλακτικά που θέλω μην είναι όλη μέρα στα τηλέφωνα όποτε χρειάζομαι κάτι.
Έκανα εγγραφή σήμερα γιατί ήθελα να βλέπω τιμή και διαθεσιμότητα στα ανταλλακτικά που θέλω μην είναι όλη μέρα στα τηλέφωνα όποτε χρειάζομαι κάτι.
-
- Δημοσιεύσεις: 466
- Εγγραφή: Δευ Οκτ 07, 2019 12:58 pm
- Όνομα: Νικος
- Μηχανή:: Bezzera Unica
- Μύλος:: Niche Zero
- Τοποθεσία: Γαλατσι
Re: Εκχύλιση με pre-infusion
Το εχει δοκιμασει κανεις αυτο? Μου φαινεται απλο κ ενδιαφερον!
- Theo164
- Δημοσιεύσεις: 26
- Εγγραφή: Τρί Απρ 07, 2020 11:34 am
- Μηχανή:: Gaggia Classic PID
- Μύλος:: Mazzer Major DR
- 2ος Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
- Επικοινωνία:
Re: Εκχύλιση με pre-infusion
Καλημέρα έχω την gaggia classic με auber pid που έχει preinfusion και κάνω μερικές δοκιμές μιας και δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ σε τέτοιο βαθμό για να δω αν προσφέρει κάτι και τι διαφορές μπορεί να κάνει αν κάνει... μόνο ότι το έχει και δουλεύει ξέρω
Να πως καταρχήν ότι δεν ξέρω κατά πόσο αυτή η λειτουργία μπορεί να θεωρηθεί pre-infusion η pre-wetting, ίσως κάτι ενδιάμεσο?...
Έχω ρυθμίσει να ξεκινάει να δουλεύει η αντλία μέχρι να ανεβεί η πίεση ενδιάμεσα 3.5 με οριακά 4bar ο χρόνος που χρειάζεται είναι 2 sec (tp) και σε αυτό χρόνο από το group τρέχει ελεύθερα στο δοσομετρικό κάτι λιγότερο από 15ml νερό, σαν dwell (td) έχω βάλει χωρίς κάποιο λόγο αυθαίρετα 5sec για να απορροφηθεί το νερό από το puck πριν ξεκινήσει η εκχύλιση
Μια απορία είναι αν οι παραπάνω χρόνοι τα 2 sec που δουλεύει η αντλία αρχικά και τα 5 αναμονής πριν ξεκινήσει η κανονική εκχύλιση πρέπει να υπολογίζονται στον συνολικό χρόνο εκχύλισης?
Αν κάποιος έχει πειραματιστεί, το έχει ψάξει περισσότερο με το συγκεκριμένο συνδυασμό μηχανής-pid και έχει να προτείνει ρυθμίσεις και χρόνους να δοκιμάσω
στο manual το pid για το preinfusion λέει τα παρακάτω αλλά όλα αυτά είναι με βάση τις δικές του μετρήσεις και απόψεις...
Να πως καταρχήν ότι δεν ξέρω κατά πόσο αυτή η λειτουργία μπορεί να θεωρηθεί pre-infusion η pre-wetting, ίσως κάτι ενδιάμεσο?...
Έχω ρυθμίσει να ξεκινάει να δουλεύει η αντλία μέχρι να ανεβεί η πίεση ενδιάμεσα 3.5 με οριακά 4bar ο χρόνος που χρειάζεται είναι 2 sec (tp) και σε αυτό χρόνο από το group τρέχει ελεύθερα στο δοσομετρικό κάτι λιγότερο από 15ml νερό, σαν dwell (td) έχω βάλει χωρίς κάποιο λόγο αυθαίρετα 5sec για να απορροφηθεί το νερό από το puck πριν ξεκινήσει η εκχύλιση
Μια απορία είναι αν οι παραπάνω χρόνοι τα 2 sec που δουλεύει η αντλία αρχικά και τα 5 αναμονής πριν ξεκινήσει η κανονική εκχύλιση πρέπει να υπολογίζονται στον συνολικό χρόνο εκχύλισης?
Αν κάποιος έχει πειραματιστεί, το έχει ψάξει περισσότερο με το συγκεκριμένο συνδυασμό μηχανής-pid και έχει να προτείνει ρυθμίσεις και χρόνους να δοκιμάσω
στο manual το pid για το preinfusion λέει τα παρακάτω αλλά όλα αυτά είναι με βάση τις δικές του μετρήσεις και απόψεις...
Setting of pre-infusion parameters
1) Tp. the pulse time. We think the pulse time should be just long enough for the water to
wet ½ to2/3 thickness of the coffee. There is no need to wet through the entire coffee.
Excess water might cause the coffee powder to float. Base on our test with a properly
grinded and tampered basket mounted on a bottomless portafilter, the time needed for
water to went through a single shot basket is about 0.9 second, For the double shot basket,
it is 1.6 second. We suggest you to set the Tp=0.7 s for single shot and 1.2 s for double
shot basket. The Tp is preset to 1.2 second before shipping.
2) Td, the dwell time. This the time to let the water soak the through the coffee. We set it
to 2.5 second so that total extraction time (including wetting and soaking) is less than 30
second…… the generally accepted espresso extraction time. It is not clear if longer
soaking time will produce a bad taste for the coffee. Some American Coffee brewing
machine with programmable pump uses much longer time. User can try it with different
time to see if there is any improvement with longer soaking time.
3) Tb, the brew time. This time is set to 25 second. Some user might prefer a longer brew
time. It can be changed by user
-
- Δημοσιεύσεις: 48
- Εγγραφή: Σάβ Φεβ 29, 2020 12:01 am
- Όνομα: Κώστας
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- Μύλος:: Baratza Sette 270wi
Re: Εκχύλιση με pre-infusion
Από την στιγμή που η μηχανή σου εχει αντλία δόνησης το preinfusion ξεκινάει από την ώρα που πατάς το κουμπί
-
- Δημοσιεύσεις: 82
- Εγγραφή: Δευ Οκτ 22, 2018 12:14 am
- Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
- Μηχανή:: PROFITEC PRO 300
- 2η Μηχανή:: DELONGHI E.S.E.
- Μύλος:: BARATZA SETTE 270
- 2ος Μύλος:: GRAEF CM 702
- Οι καφέδες μου:: SPECIALITY ASADO
- Τοποθεσία: ΡΕΘΥΜΝΟ
Re: Εκχύλιση με pre-infusion
Πως έλυσες το πρόβλημα να πετάει το νερό από τα πλάγια; Αντιμετωπίζω κι εγώ κάτι αντίστοιχο στη μηχανή μου. Ευχαριστώ.ioannisz έγραψε: ↑Τετ Ιαν 24, 2018 11:21 pmΘα ήθελα την γνώμη σας για την εκχύλιση που παραθέτω. Είναι με pre-infusion και περίμενα περισσότερα από γεύση. Χωρίς pre είναι ένα μικρό κλικ καλύτερη.
Έχω φτάσει σε σημείο που μπορώ να καταλάβω τα λάθη ενός αρχάριου και τα διόρθωσα μόνος βλέποντας παρόμοια posts.
Τώρα όμως είμαι σε ένα σημείο που θα ήθελα την γνώμη σας, γιατί δεν αναγνωρίζω κάποιο λάθος αν και πιστεύω ότι υπάρχει. Τουλάχιστον οπτικά έχει θέματα.
Ο καφές είναι Ethiopia Guji Sidamo Washed 16 ημερών από το RD
Το καλαθάκι είναι vst 18 και βάζω 18.5 ~ 19 gr Εδώ έχω βάλει 19
Χρησιμοποιώ το doser για την καταπολέμηση του clumping (έχουν μπει και πλαστικά μουστάκια που δεν αφήνουν τίποτα στο πέρασμά τους)
Από το doser πηγαίνει σε δοχείο και από το δοχείο στο pf.
Wdt πάντα, με μονή βελόνα κάνοντας κύκλους που εφάπτονται της περιφέρειας και του κέντρου.
OCD και tamp με ~13 κιλά. (Ναι με αυτό το tamper πατάω μερικές φορές στραβά - θα το μάθω όμως κάποια στιγμή)
Η ρουτίνα μου.
https://youtu.be/3rQPjrif1dU
Την θερμοκρασία προσπαθώ να την πετύχω στους 92 έως 93.
Τα καλά αποτελέσματα στην γεύση μου είναι συνήθως όταν έχω ratio 1:1.6 έως 1:2.2 ανάλογα την ποικιλία. Συνήθως 0.1 ~ 0.2 πάνω από το προτεινόμενο.
Εδώ η αναλογία ήταν 1:1.8
Οι χρόνοι μου 30 ~ 35. Πιο πάνω δεν πάω γιατί ασπρίζει πολύ και το κόβω.
Εδώ είναι 30 δευτερόλεπτα.
Η εκχύλιση και το pack.
https://youtu.be/1ZYXNOqSp00
Δεν ξέρω αν θα ήθελα να πάω σε 15 vst γιατί θέλω και αρκετή ποσότητα.
Έκανα λάθος να ξεκινήσω με ims 20, γιατί με δυσκόλεψε πολύ.
Μου ήταν δύσκολο να μην ξεκινάει η εκχύλιση πρώτα από τις άκρες. Όχι ότι δεν πήρα γευστικά αποτελέσματα αλλά ήμουν στα όρια της υπερβολής στα γραμμάρια. Για του λόγου το αληθές :
https://youtu.be/oZ-AuHb-qT4
Βαράτε με αλύπητα… αντέχω.