Το πρόβλημα που ρωτάς, μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες.
Επίσης υπάρχουν και πολλοί άλλοι παράγοντες που μπορούν να σε βοηθήσουν, ή να σε δυσκολέψουν.
Ας εστιαστούμε όμως σε αυτά που εσύ έχεις.
Η ποιότητα παρασκευής του πακ είναι αυτή που θα σου λύσει το πρόβλημα και αποτελείται στην δική σου περίπτωση από
την ποιότητα άλεσης (εδώ είναι λίγο κάπως τα πράγματα με τον μύλο σου)
την σωστή κατανομή, ανακάτεμα και πάτημα από εσένα (θα έρθει με τον καιρό και τις δοκιμές)
Εδώ μην ξεχνάμε και την ποιότητα του κόκκου. Υπήρχαν καφέδες με έντονα αυτά τα χαρακτηριστικά και όσο και να προσπαθούσα δεν μπορούσα να κάνω πολλά.
Επίσης ένα κακό καλαθάκι θα σου δημιουργεί θέματα.
Το εργαλείο που δείχνω στην δεύτερη σελίδα (από λεπτό σύρμα) είναι αυτό που με βοήθησε πολύ και έχω ακόμα. Να είναι καλά ο Παύλος που μου το είπε. Όλα τα άλλα έχουν γίνει παρελθόν.
Καταλαβαίνεις ότι και η πίεση από την μηχανή σου, όσο μεγαλύτερη είναι, τόσο βγαίνουν οι ατέλειες στην επιφάνεια.
Ένα preinfusion μπορεί να σε βοηθήσει, αν η μηχανή σου έχει την δυνατότητα.
Θέλει εξάσκηση και διάβασμα. Εδώ υπάρχουν πολλά πράγματα να διαβάσεις.
Εκχύλιση με pre-infusion
- ioannisz
- Δημοσιεύσεις: 197
- Εγγραφή: Δευ Οκτ 30, 2017 8:29 pm
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ECM Giotto 2001 mod
- Μύλος:: Mazzer kony
- 2ος Μύλος:: niche zero
- Οι καφέδες μου:: Αιθιοπίες
- Τοποθεσία: Μαρούσι
Re: Εκχύλιση με pre-infusion
Μηχανήματα παρελθόντος :Lelit Victoria PL91T, Gaggia Classic, Bezzera bz99s, Brasilia Century, Ascaso i2, Mazzer Super Jolly, K10
- dkstopo
- Δημοσιεύσεις: 378
- Εγγραφή: Τετ Μαρ 16, 2016 9:08 pm
- Όνομα: Κώστας
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V1
- 2η Μηχανή:: Expobar Brewtus IV
- Μύλος:: Super Jolly
- 2ος Μύλος:: Ascaso i2 mini
- Οι καφέδες μου:: illy - Estrella del Caribe
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: Εκχύλιση με pre-infusion
Μας διαβάζουν με 3 χρόνια καθυστέρηση ήταν ο λόγος που είχα βάλει μανόμετρο στην classic.
https://youtu.be/AoZuYaDq5yc
"Δεν υπάρχει στροφή που δεν μπορείς να προσπεράσεις" Ayrton Senna
- DgSensei
- Δημοσιεύσεις: 313
- Εγγραφή: Κυρ Μάιος 12, 2019 4:46 pm
- Μηχανή:: Gaggia Classic PID
- Μύλος:: Eureka Mignon Crono
Re: Εκχύλιση με pre-infusion
Θα το δοκιμάσω αύριο κιόλας!
Πόση ώρα πρέπει να γίνει το pre-infusion και με πόσο ανοιχτή τη βάνα για να μην χαθεί εντελώς η θερμοκρασιακή σταθερότητα;
Πόση ώρα πρέπει να γίνει το pre-infusion και με πόσο ανοιχτή τη βάνα για να μην χαθεί εντελώς η θερμοκρασιακή σταθερότητα;