Ζάχαρη μετά ή πριν;

Ποσότητα καφέ στο portafilter, tamping, θερμοκρασία, χρόνος εκχύλισης και άλλα πολλά.
konmax
Δημοσιεύσεις: 51
Εγγραφή: Δευ Οκτ 12, 2015 2:56 pm
Όνομα: Κωνσταντίνος
Μηχανή:: Expobar Brewtus IV
2η Μηχανή:: Chemex
Μύλος:: Quamar Q13E Flat
2ος Μύλος:: Hario Skerton
Οι καφέδες μου:: Kudu-Handpickers
Τοποθεσία: Νέα Σμύρνη, Αθήνα

Re: Ζάχαρη μετά ή πριν;

Δημοσίευση από konmax » Δευ Αύγ 14, 2017 3:08 pm

Γενικότερα πάντως προτείνεται ο εσπρέσσο να ανακατεύεται ούτως ή άλλως για να έχει πιο ισορροπημένη γεύση.
Νομίζω ότι ο λόγος είναι ευνόητος για όσους γνωρίζουν το πείραμα με τα 3 στάδια της εκχύλισης.

Άβαταρ μέλους
Σιδηρούς
Δημοσιεύσεις: 136
Εγγραφή: Τρί Ιουν 25, 2013 12:20 pm
Μηχανή:: Silvercrest
Μύλος:: Hario Skerton
Οι καφέδες μου:: Στο ψαξιμο...
Τοποθεσία: Αθήναι
Επικοινωνία:

Re: Ζάχαρη μετά ή πριν;

Δημοσίευση από Σιδηρούς » Τρί Απρ 16, 2019 11:35 pm

Luckees έγραψε:
Πέμ Μαρ 23, 2017 3:37 pm
Όποτε κ να την βάλεις, θέλει ανακάτεμα το οποίο καταστρέφει την κρέμα. Άσε που η ζάχαρη αλλοιώνει τη γεύση.
Δυστυχως στις καφετεριες με αυτο το κουταλι του γλυκου που φερνουν ανακατεμα της προκοπης δεν μπορει να γινει. Για να λειωσει η ζαχαρη γινεται επι ωρα αναδευση και περαν απο το εκνευριστικο της υποθεσης να ακουγεται το 'ντινγκ-ντινγκ'' στο τελος μενει ζαχαρη στον πατο που δεν εχει λειωσει.
Με το ειδικο μικρο κουταλακι γινεται καλυτερα η δουλεια,ετσι μου ερχεται να τους λεω να μου φερνουν πλαστικο αναδευτηρι να κανω καλυτερα την δουλεια μου.

Απάντηση