Rallakias έγραψε: ↑Τετ Φεβ 15, 2017 10:13 am
Χρησιμοποιώ στην μηχανή του εσπρεσσο , φίλτρο αφαλάτωσης σαν και
αυτό απο το barista.gr και για να δω αν κάνει δουλειά μέτρησα με ενα τεστ ολικής σκληρότητας το νερό που βγάζει η μηχανή.Είδα λοιπόν οτι ενω το νερό του δικτύου της Ευδαπ έχει σκληρότητα στους 12 βαθμούς , μετα την αποσκλήρυνση το νερό της μηχανής είναι στους 4 βαθμούς.
Δεν ξέρω αν ειναι υπερβολικά χαμηλή η σκληρότητα για τον καφέ , πάντως το φιλτράκι κάνει τη δουλειά του.
Χρησιμοποιούσα κι εγώ το ίδιο φίλτρο και επιπλέον έβαζα μέσα στο δοχείο νερού και το σακουλάκι με την ιοντοαντ/ικη ρητίνη πάλι απο το barista
Πρόσφατα προμηθεύτικα ένα κιτ μέτρησης σκληρότητας
HI3841.
Όντως το νερό της ΕΥΔΑΠ ήταν στους 12 γερμ. βαθμούς ολικής σκληρότητας, συγκεκριμένα ήταν περίπου στα 200 mg CaCO3/l.
Ω της έκπληξης το νερό στο δοχείο της gaggia ήταν κάτω από 20 mg CaCO3/l !
Δηλαδή, νερό απαράδεκτο για καφέ σύμφωνα με τις οδηγίες, ελληνικές και διεθνείς, όπως ειπώθηκαν στις προηγούμενες σελίδες από άλλους συνομιλητές.
Οπότε μάλλον καταλήγω στο να χρησιμοποιώ εμφιαλωμένο
μαλακό νερό γύρω στα 100 mg CaCO3/l και δυστυχώς για την ώρα ξέρω μόνο τρία τέτοια νερά (που δύσκολα τα βρίσκεις): Κωστηλάτας, Σαμαρίνα και Θεώνη. Τα πολύ γνωστά των Σ/Μ είναι ακόμα πιο σκληρά από την ΕΥΔΑΠ: τύπου 250 mg CaCO3/l
Η άλλη λύση είναι ίσως η κανάτα της Brita, αν ισχύει αυτό που λέει ένας άλλος φίλος ότι:
από cosini » Τετ Δεκ 06, 2017 1:19 pm
Διαθέτω την κανάτα Brita με ανταλλακτικό και με μετρήσεις ρίχνει την σκληρότητα από 130 σε 85 περίπου.
Επίσης βρήκα πολύ ενδιαφέρον το site που παραπέμπει ο συνομιλητής Βασίλης (Rallakias)
εδώ.