Σελίδα 3 από 63

Re: Τι νερό να τοποθετήσω;

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Μάιος 09, 2010 6:49 pm
από mos
Σημαντικο ρολο παιζει η σκληροτητα του νερου οπως και η τιμη του pH.Kορυφαιος κατασκευαστης μηχανων βαζει οριο σε μια απο τις δυο κατηγοριες μετρησης αυτης.Εκτος της γευσης του καφε που ειναι υπευθυνη πρεπει να εχουμε και τη μηχανη μας σε καλη κατασταση, ειναι στο χερι μας και ας αφησουμε τους κατασκευαστες για το θεμα πιεσης-θερμοκρασιας.Αληθεια Χρηστο πως μετρησες το νερο σου :?: Ρωτησες την υδρευση της πολης σου η τιμες που αναγραφονται στα εμφιαλωμενα :?: Ο μυλος μου στο ταμπελακι αναγραφει Κ3 ΕUROGAT.

Re: Τι νερό να τοποθετήσω;

Δημοσιεύτηκε: Τρί Μάιος 11, 2010 4:30 am
από mx1001
Τελικά πολλές ερωτήσεις πέσανε χωρίς απαντήσεις και με μπερδέψατε .

Να υποθέσω οτί για το pH υπάρχει ειδικό μαρκούτσι που το πουλάνε στα μαγαζιά για ενυδρεία ?. Πόσο κάνει ? . Εχει λήξη / χρήσεις ?.

Για την σκληρότητα δεν διάβασα κάτι . Μετράει και σκληρότητα ?. Γιατί άλλο τα άλλατα άλλο η οξύτητα .
Για την αγωγιμότητα ? . Γιατί ένα νερό μπορεί να είναι 'βρώμικο' και με χαμηλό pH και χωρίς να έχει άλατα ...

Re: Τι νερό να τοποθετήσω;

Δημοσιεύτηκε: Τρί Μάιος 11, 2010 11:22 pm
από mos
Τι εγινε βρε παιδια,που πηγαν οι δημοσιευσεις μου :?: Ενοχλησαν καποιους :?: Εγω νομιζα οτι υπηρχε ελευθερια εκφρασης.Αν κανω λαθος βοηθηστε με να τις βρω. Φιλε mx 1001 υπαρχουν στικερ μετρησης ph -σκληροτητας και σταγονες μετρησης σκληροτητας.

Re: Τι νερό να τοποθετήσω;

Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιουν 14, 2010 2:33 pm
από gregdel
1ο μου ποστ εδώ... έχω περίπου 2 εβδομάδες την μηχανή από το getitnow (SPIDEM My Coffee ) και προσπαθώ να μαθαίνω!!!

Στο σπίτι έχω φίλτρο κάτω πάγκου με αντίστροφη όσμωση και αποθήκευση νερού...

Τα 2 χρόνια που είμαι εδώ ο βραστήρας δεν έχει πιάσει καθόλου άλατα, που σημαίνει ότι το νερό γίνεται σχεδόν απιονισμένο...

Αυτό χρησιμοποιώ εδώ και 2 χρόνια χωρίς πρόβλημα αλάτων πουθενά...

Από αυτά που διάβασα το καλό με το νερό χωρίς άλατα είναι ότι δεν απελευθερώνονται αυτά όταν η θερμοκρασία ξεπερνά τους 70 βαθμούς.

Re: Τι νερό να τοποθετήσω;

Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιουν 14, 2010 10:08 pm
από Christos
Καλωσόρισες στο forum φίλε gregdel. Πιστεύω ότι έχεις την καλύτερη λύση, αντίστροφη όσμωση, για την παραγωγή πολύ χαμηλού σε άλατα νερού. Βέβαια μια τέτοια λύση εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο του πόσο καλύτερο ειναι για την υγεία μας να πίνουμε τέτοιο απηλλαγμένο από άλατα νερό και όχι μόνο αποκλειστικά για τον espresso. Αλήθεια μετά από δύο χρόνια όταν πίνεις κάπου αλλού νερό αυτό δεν σου φαίνεται πλέον πολύ βαρύ;

Off topic:
Πολύ θα ήθελα να δω τι αποτελέσματα παίρνεις από την spidem γιατί κατά καιρούς η τιμή που την προσφέρει το getitnow την κάνει πολύ ελκυστική αγορά

Re: Τι νερό να τοποθετήσω;

Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιουν 14, 2010 11:07 pm
από mx1001
Εκτος απο εμφιαλωμένο , εχω στην κουζίνα και μια κανάτα BRITA . Googlάρισα για reviews και μονο θετικα βρηκα . Ξερει κανεις τίποτα ? . Αξιζει τον κοπο που την εχω ?

Re: Τι νερό να τοποθετήσω;

Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιουν 14, 2010 11:58 pm
από nefilim
mx1001 έγραψε:Εκτος απο εμφιαλωμένο , εχω στην κουζίνα και μια κανάτα BRITA . Googlάρισα για reviews και μονο θετικα βρηκα . Ξερει κανεις τίποτα ? . Αξιζει τον κοπο που την εχω ?

Οι κανάτες Brita είναι πολύ καλή λύση,εκτός αν υπάρχει κεντρικό σύστημα, και οικονομική σε σχέση με τα εμφιαλωμένα που και η ποιότητά τους είναι υπό αμφισβήτηση και συνήθως είναι και "σκληρά" (υψηλά σε άλατα, όλα τα εμφιαλωμένα το αναγράφουν στην συσκευασία τους http://en.wikipedia.org/wiki/Hard_water). Οι κανάτες Brita εκτός από φιλτράρισμα κάνουν και softening σε καποιο ποσοστο, δεν ξέρω στην πράξη, πάντως ένας φίλος που έχει gaggia baby διάβασε ότι brita 'βγάζουν" αλκαλικό ph και μπορεί να κάνει ζημιά στο αλουμινένιο boiler, οπότε βάζει στο ρεζερβουαρ νερό από brita και την βρύση σε αναλογία 50-50. Επίσης καλή λύση είναι και αυτό http://www.aboutespresso.com/rechargeab ... egory_id=0 φίλτρο ρητίνης για τα άλατα, το οποίο "αναγεννάται" -καλό είναι να γίνεται κανα δυο φορές τον μήνα- με χοντρό αλάτι ή χλωριούχο νάτριο, φτηνό και κάνει δουλειά. Γενικά πάντως είναι σημαντικό το νερό, μια και μπορεί να αλλοιώσει την γεύση του εσπρέσσο μας αλλά και να φθείρει τάχιστα την μηχανή μας, αφού γενικά στην ελλάδα έχουμε καλής ποιότητας νερό αλλά πολύ σκληρό κατά τόπους.

Re: Τι νερό να τοποθετήσω;

Δημοσιεύτηκε: Τρί Ιουν 15, 2010 12:12 am
από Christos
Μια παρατήρηση στα παραπάνω, για να υπάρχει πρόβλημα διάβρωσης του boiler της Baby θα πρέπει να βγάζει pH όξινο και όχι αλκαλικό. Η αποσκλήρυνση θα δώσει νερό με χαμηλότερο pH και γι αυτό ίσως έβαζε 50-50 νερό βρύσης - Brita.

Παρακάτω δίνω το link με αυτά που είχα γράψει όταν διάβαζα για το ίδιο θέμα
viewtopic.php?f=15&t=149

Re: Τι νερό να τοποθετήσω;

Δημοσιεύτηκε: Τρί Ιουν 15, 2010 12:28 am
από nefilim
Christos έγραψε:Μια παρατήρηση στα παραπάνω, για να υπάρχει πρόβλημα διάβρωσης του boiler της Baby θα πρέπει να βγάζει pH όξινο και όχι αλκαλικό. Η αποσκλήρυνση θα δώσει νερό με χαμηλότερο pH και γι αυτό ίσως έβαζε 50-50 νερό βρύσης - Brita.

Παρακάτω δίνω το link με αυτά που είχα γράψει όταν διάβαζα για το ίδιο θέμα
viewtopic.php?f=15&t=149
Πολύ σωστά τα λες Χρήστο, τα μπέρδεψα :oops: . Α, να προσθέσω κάτι που ξέχασα πριν, πήρα αυτό το φιλτράκι βρύσης ενεργού άνθρακα http://www.waterpik.gr/ http://www.waterfilters.net/Waterpik-F- ... 0-619.html http://www.super-shopping.gr/index.php? ... &catId=124 , από άλατα δεν ξέρω αν κάνει κάτι, πάντως από γεύση τα σπάει, και φαίνεται πεντακάθαρο το νερό. Λέει ότι "εξουδετερώνει" 52 παθογόνους μικροργανισμούς και έχει NSF πιστοποίηση.Και μερικά λινκ που έχω μαζέψει...
http://www.nsf.org/Certified/DWTU/
http://www.thegreenguide.com/buying-gui ... comparison
http://www.consumersearch.com/water-filters

Re: Τι νερό να τοποθετήσω;

Δημοσιεύτηκε: Τρί Ιουν 15, 2010 12:29 am
από mx1001
Οσοι έχουν "αλουμινένιο βραστήρα σε επαφή με χάλκινο group head" κατά πρώτοις είναι OFF TOPIC και κατά "δευτέροις" καλά να πάθουν :) :D :lol: