Σελίδα 7 από 17

Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Φεβ 26, 2017 8:25 am
από buddy
Eυχαριστω Πετρο :oneup: Δεν το περιμενα αυτο, αρα γι' αυτο εχουμε διαφορα με τον Βασιλη.

Οσο για τον warka ethiopia της taf, εκανα δοκιμες και στα 35'' και στα 40'' το καλυτερο φλυτζανι μου το εδωσε στα 25'', πιο καθαρη και γλυκια γευση το blackberry στα 25''.
Ισως οι natural καφεδες αποδιδουν καλυτερα σε μικρους χρονους εκχυλισης, δεν ξερω βεβαια δεν το ειχα ξαναπροσεξει αυτο, απλα λεω βαση αυτων των 2 καφεδων.

Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Φεβ 26, 2017 9:41 am
από petros182
Καλημέρες! :cfstd: Δεν το γνωρίζω αυτό Χρήστο, αν παίζει ρόλο το process στους χρόνους εκχύλισης.
Εγώ πάω σύμφωνα με το ψήσιμο του καφέ, σε light δίνω και μεγάλη θερμοκρασία και μεγάλο χρόνο εκχύλισης, σε έναν medium - dark θα χαμηλώσω και την θερμοκρασία του αλλά και τον χρόνο. Επίσης στον light θα δώσω 1:1 ή 1:1,1 σφιχτός ενώ στον άλλον θα παω στο 1:1,4 τουλάχιστον...

Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Φεβ 26, 2017 10:27 am
από buddy
Kαλημερα.Ουτε εγω το γνωριζω, απλα εκανα μια υποθεση με βαση αυτους τους 2 καφεδες της taf.
Μπορει απλα να αποδιδουν αυτοι οι 2 συγκεκριμενοι καφεδες καλυτερα σε μικρο χρονο εκχυλισης και τιποτε αλλο.

Συμφωνω σε αυτα που λες και εγω εκει παιζω 1:1 και 1:1,5 αναλογα και το καφεδακι και το ψησιμο του.

Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Φεβ 26, 2017 10:48 am
από PaNoSS
Παλια συνηθιζα και εγω να τραβαω ολους τους καφεδες σε χρονους 35"+
Πλεον επειτα απο πολλες δοκιμες εχω καταληξει σε χρονους το πολυ 30" ασχετα με το brew ratio.
Δηλαδη σταματω καφεδςς ακομα και στα 20" ειδικα οταν θελω 1προς1.
Αυτη ειναι η εννοια του ristretto οχι μονο σε ml αλλα και σε χρονο..Δεν μπορει ο ristretto να εκχυλιζεται στα 40" ειδικα σε 1:1 .. τον εχεις καψει..υπερεκχυλισει

Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Φεβ 26, 2017 4:41 pm
από buddy
Aυτο με τον χρονο εκχυλισης δεν ειναι de facto.
Εχω πιει απιστευτους ristretto στα 35'' ενω στα 25'' και 30'' δεν ειχαν δωσει οσα μπορουσαν.
Καθε καφες για σου να δωσει το μεγιστο πρεπει να βρεις να τη συνταγη του, δηλαδη δοσολογια,θερμοκρασια,brew ratio και χρονο εκχυλισης.

Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...

Δημοσιεύτηκε: Δευ Φεβ 27, 2017 10:10 pm
από tasosonic
xristospet21 έγραψε:Tι εγινε Τασο? Τα καταφερες με τον Kanya αλλαζοντας το ratio? Ειμαι περιεργος...
Kαι λεγοντας για brew ratio...
Εκανα 2 εκχυλισεις στα 29 -30 γρ και μου άρεσε περισσοτερο το αποτέλεσμα..¨οχι τοσο οξύτητα μεγαλυτερη ομοιομορφια οι γευσεις.. Δυστυχως μου τέλειωσε ο καφές και δεν μπορούσα να κάνω άλλες δοκιμές για να βγαλω ασφαλή συμπεράσματα! Τώρα άνοιξα ενα Lavvaza Tiera που τον είχα πάρει γιατι μ εφαγε η περιέργεια!

Απο τις πρώτες δοκιμές μου άρεσε! αλλά τον κρινω σαν commercial! Νομιζω ειναι λάθος να τον συγκρινω με τον Φρεσκο Rwanda! Βαζω 17γρ παιρνω 39γρ σε 30'' με pid 100 ! Οξυτητα καθόλου διακρινω μια ήπια πικριλα ... Να αλλάξω κάτι στις παραμέτρους;;;

Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...

Δημοσιεύτηκε: Δευ Φεβ 27, 2017 10:37 pm
από Edesso
Να αλλαξεις καφε :lol:

Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...

Δημοσιεύτηκε: Δευ Φεβ 27, 2017 10:39 pm
από buddy
Για τον συγκεκριμενο καφε, ενας ειναι ο αρχηγος που θα σου δωσει συμβουλες και δεν ειναι αλλος απο τον αγαπητο Ultimo.

Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...

Δημοσιεύτηκε: Δευ Φεβ 27, 2017 10:40 pm
από PaNoSS
Να πας σε μέγιστο 25" και να παίζεις σε χαμηλές θερμοκρασίες..92 μαξιμουμ.
Επίσης οι commercial θέλουν το πολύ 16 γρ.
Όλα αυτά από δική μου εμπειρία.

Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...

Δημοσιεύτηκε: Τρί Φεβ 28, 2017 7:31 pm
από tasosonic
PaNoSS έγραψε:Να πας σε μέγιστο 25" και να παίζεις σε χαμηλές θερμοκρασίες..92 μαξιμουμ.
Επίσης οι commercial θέλουν το πολύ 16 γρ.
Όλα αυτά από δική μου εμπειρία.
Τον έχεις δοκιμάσει τον συγκεκριμένο με τις παραμέτρους που λες;;;ή το λες γενικά;; Επισης ειναι κανόνας οτι όλοι οι commercial θέλουν 25'' και 16 γρ;;; Τωρα μόλις εκανα εναν! απο 17γρ πήρα 37 γρ σε 35'' με pid 102 και μου βγηκε αρκετά καλός ο φρεντο!! Και το λεω εγω που δεν εχω πει ποτέ καλή κουβεντα για κανενα καφε μεχρι τωρα.. Πάντως θα δοκιμασω απο περιέργεια κ πιο γρηγορες εκχυλισεις να δούμε τι γίνεται!

Οπότε βρήκαμε λύση στο θέμα freddo πριν καν μπει η Άνοιξη! Lavazza Tiera! Ultimo ζεις εσυ μας οδηγεις! :a049: