Σελίδα 14 από 17

Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Σεπ 17, 2020 12:31 pm
από xenos
georgevag έγραψε:
Δευ Σεπ 14, 2020 10:19 pm
Αυτό μου συνέβαινε παλιότερα όταν χτύπαγα το portafilter προς τα κάτω για να πέσει το βουνό μετά την άλεση. Το αποτέλεσμα ήταν ναι μεν να διαλύεται το βουνό αλλά όλα τα fines της άλεσης να κατέβουν κάτω. Το αποτέλεσμα είναι να υπερεκχυλιζονται τα fines ενώ τα χοντροτερα που βρίσκονται ψιλοτερα να υποεκχυλιζονται. Από τότε χτυπάω ελάχιστα το portafilter και αυτό πάντα στα πλάγια και όχι προς τα κάτω...
Λοιπόν, παρατήρησα όχι χωρίς καθόλου χτύπημα/κούνημα και χωρίς να κάνω βόλτα το πορταφίλτερ κάτω από τον μύλο, ο καφές είχε πολύ πιο ομαλή ροή και χωρίς το puck να σκουραίνει πολύ στο κάτω μέρος του.
Όσο πιο απλά, τόσο πιο καλά. :a014:

Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Σεπ 17, 2020 2:35 pm
από georgevag
Βόλτες μπορείς να το κάνεις για να γεμίσεις τα τοιχώματα του φίλτρου. Χτυπήματα μη κάνεις. Άμα δημιουργηθεί βουνό χρησιμοποίησε ένα tool για να διαλύσεις το βουνό. Υπάρχουν βιντεακια που δείχνουν πως μετά από το ocd ίσως χρειαστεί να μη πατήσεις καν με ταμπερ διότι είναι ήδη συμπιεσμένο. Έλα ελαφρύ πάτημα όμως εγώ κάνω. Αν δεν έχεις γυμνό να πάρεις οπωσδήποτε.. θα καταλάβεις τα πάντα που συμβαίνουν στο φίλτρο σου..

Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...

Δημοσιεύτηκε: Δευ Σεπ 28, 2020 5:06 pm
από xenos
Ερώτηση: έχω πάρει κόκκους από έναν roaster. Οι πρώτες γουλιές μου βγαίνουν όξινες (άσχημα). Έχω παίξει με την άλεση από 25 έως 40", έχω ανεβάσει θερμοκρασία, χωρίς ιδιαίτερη διόρθωση.

Παρατήρησα λοιπόν ότι όταν ανακατέψω με το κουταλάκι, η οξύτητα γίνεται ανεπαίσθητη πλέον. Τι παίζει με αυτό; :a014:

Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...

Δημοσιεύτηκε: Δευ Σεπ 28, 2020 5:37 pm
από stasta
Τον καφέ τον ανακατεύουμε πριν ξεκινήσουμε να πιούμε,δεν λες κάτι περίεργο

Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...

Δημοσιεύτηκε: Τρί Σεπ 29, 2020 2:35 pm
από agpol07
xenos έγραψε:
Δευ Σεπ 28, 2020 5:06 pm
Ερώτηση: έχω πάρει κόκκους από έναν roaster. Οι πρώτες γουλιές μου βγαίνουν όξινες (άσχημα). Έχω παίξει με την άλεση από 25 έως 40", έχω ανεβάσει θερμοκρασία, χωρίς ιδιαίτερη διόρθωση.

Παρατήρησα λοιπόν ότι όταν ανακατέψω με το κουταλάκι, η οξύτητα γίνεται ανεπαίσθητη πλέον. Τι παίζει με αυτό; :a014:
https://youtu.be/iI09bbH22vQ

Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...

Δημοσιεύτηκε: Τετ Σεπ 30, 2020 4:55 pm
από xenos
agpol07 έγραψε:
Τρί Σεπ 29, 2020 2:35 pm
xenos έγραψε:
Δευ Σεπ 28, 2020 5:06 pm
Ερώτηση: έχω πάρει κόκκους από έναν roaster. Οι πρώτες γουλιές μου βγαίνουν όξινες (άσχημα). Έχω παίξει με την άλεση από 25 έως 40", έχω ανεβάσει θερμοκρασία, χωρίς ιδιαίτερη διόρθωση.

Παρατήρησα λοιπόν ότι όταν ανακατέψω με το κουταλάκι, η οξύτητα γίνεται ανεπαίσθητη πλέον. Τι παίζει με αυτό; :a014:
https://youtu.be/iI09bbH22vQ
Διαφωτιστικό! thanks. :oneup:

Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Οκτ 03, 2020 3:20 pm
από Spacof
Τράβηξα ένα βιντεάκι, να μου πείτε την γνώμη σας.

Το αρχικό πάτημα ήταν στραβό, έβγαλα τον καφέ από το pf τον αφράτεψα και προσπάθησα να πατήσω καλύτερα, βλέπω ότι ο κόνος φεύγει λίγο αυτό σημαίνει κάτι;

Επίσης από ροή, πότε πέφτει η πρώτη σταγόνα και πότε φτιάχνεται ο κόνος, έχετε κάποια παρατήρηση;

https://youtu.be/gboHiS_puNI

Tigrato Rd 10 ημερων.

In 17.5 - 38 out / 29sec / 50ml / pid 89

Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Δεκ 20, 2020 9:23 pm
από Victor
Σε κάθε εκχύλιση στο κατω μέρος του puck υπάρχει πάντα ένα δαχτυλίδι στην περίμετρο που είναι αρκετά σκουρόχρωμο, σαν να ειναι καμένος ο καφές. Σε αυτό το σημείο, το διπλό καλαθάκι της Gaggia δεν έχει οπές και υποψιάζομαι ότι αυτος ειναι ο λόγος.
Το έχει παρατηρήσει κάποιος άλλος;

Puck

Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Δεκ 20, 2020 10:14 pm
από Alexandros
Victor έγραψε:
Κυρ Δεκ 20, 2020 9:23 pm
Σε κάθε εκχύλιση στο κατω μέρος του puck υπάρχει πάντα ένα δαχτυλίδι στην περίμετρο που είναι αρκετά σκουρόχρωμο, σαν να ειναι καμένος ο καφές. Σε αυτό το σημείο, το διπλό καλαθάκι της Gaggia δεν έχει οπές και υποψιάζομαι ότι αυτος ειναι ο λόγος.
Το έχει παρατηρήσει κάποιος άλλος;

Puck
Καλησπέρα,

εγώ θα υπέθετα ότι από την αναρρόφηση της τρίοδης βαλβίδας στεγνώνει το σώμα του puck και παραμένει υγρασία στην περιφέρεια.

Δοκίμασε να ακουμπήσεις με το δάχτυλο το puck στο κέντρο και στην περιφέρεια για να το διαπιστώσεις.

Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Δεκ 20, 2020 10:40 pm
από charkyriak
Το έχω παρατηρήσει κι εγώ και σε IMS καλαθάκι.Λόγο δεν έχω σκεφτεί ακόμα
αλλά να στεγνώνει το σώμα του puck από το "ρούφηγμα" της τρίοδης μου μοιάζει απίθανο.
Κυρίως βέβαια γιατί δεν είναι αναρρόφηση αλλά απλά εκτόνωση της υπάρχουσας πίεσης "προς τα πίσω".