Το φόρουμ μας εκ φύσεως καλείται να βοηθήσει στα των εκχυλίσεων, φυσικά όσο είναι δυνατόν αυτό εξ αποστάσεως.
Όμως για να βοηθήσει ο καθένας όσο μπορεί, χρειάζεται μερικά δεδομένα, αλλιώς δεν...
Όσα πληρέστερα στοιχεία, ακριβέστερα και εν συνόλω δοθούν, και όχι να εξαχθούν δια ανακρίσεως, τόσο πιο πιθανό είναι να βοηθηθούν κάποιοι επιτυχώς.
-Είδος μηχανής, χρόνος προθέρμανσης, τρόπος χειρισμού της θερμοκρασίας εκκίνησης, πόσα ml απορρίπτονται πριν την εκχύλιση.
-Είδος μύλου και πως έγινε ή άλεση (ο μύλος έβγαλε μόνο φρέσκο καφέ ή περιείχε καφέ από προηγούμενη άλεση; πριν πόσο χρόνο έγινε αυτή; Μήπως εν τω μεταξύ ενώ υπήρχε μέσα καφές, άλλαξαν οι ρυθμίσεις του μύλου;)
-Είδος καφέ!
-Ημερομηνία ψησίματος
-Πόσος χρόνος έχει περάσει από το άνοιγμα της συσκευασίας.
-Γραμμάρια και αναφορά αν υπάρχει έλεγχος με ζυγαριά που ζυγίζει 0,1 του γραμμαρίου
-Ποσότητα ροφήματος
-Χρόνος εκχύλισης!
-Ύπαρξη βίντεο που προτιμότερο είναι να περιλαμβάνει την κατανομή, το πάτημα, όπως επίσης και τις ροές από κοντά!
Αν δεν υπάρχει βίντεο τότε χρειάζονται επί πλέον τα εξής:
-Τι είδους κατανομή έγινε στο καλαθάκι (NSWE , WDT, Nutation, Stockfleth ή συνδιασμός τους)
-Ποιά η ακριβής διάμετρος του καλαθιού και ποιά του τάμπερ
-Σε ποιό δευτερόλεπτο ξεκίνησε η ροή
-Έμεινε σταθερή μέχρι τέλους, αυξήθηκε ή μειώθηκε κατά την διάρκεια; Πως, πότε και πόσο.
-Πότε ήρθε το blonding;
-χρησιμοποιήθηκε κάποια παραδοσιακή μέθοδος βελτίωσης της εκχύλισης, ποιά και σε ποιά ένταση;
Πάμε τώρα και στην γεύση που οι εικόνες δεν μας λένε τίποτα, αλλά δεν είμαστε και στον ουρανίσκο του άλλου.
-Προσπαθήστε να αναλύσετε την γεύση και να είστε το δυνατόν ακριβέστεροι
-Καμμένος
-Πικρός
-Ξυνός΄
-Άτονος, άγευστος
-Έντονος, μπουκωμένος
-Χωρίς οξύτητα αρωμάτων
Κλπ, κλπ, κλπ