Παιδιά ισχύει όντως αυτό;; Αν ανακατέψουμε με κουταλάκι δεν χαλάμε την κρέμα όμως;agpol07 έγραψε: ↑Τρί Σεπ 29, 2020 2:35 pmhttps://youtu.be/iI09bbH22vQxenos έγραψε: ↑Δευ Σεπ 28, 2020 5:06 pmΕρώτηση: έχω πάρει κόκκους από έναν roaster. Οι πρώτες γουλιές μου βγαίνουν όξινες (άσχημα). Έχω παίξει με την άλεση από 25 έως 40", έχω ανεβάσει θερμοκρασία, χωρίς ιδιαίτερη διόρθωση.
Παρατήρησα λοιπόν ότι όταν ανακατέψω με το κουταλάκι, η οξύτητα γίνεται ανεπαίσθητη πλέον. Τι παίζει με αυτό;
Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...
- DgSensei
- Δημοσιεύσεις: 313
- Εγγραφή: Κυρ Μάιος 12, 2019 4:46 pm
- Μηχανή:: Gaggia Classic PID
- Μύλος:: Eureka Mignon Crono
Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...
- agpol07
- Δημοσιεύσεις: 263
- Εγγραφή: Πέμ Σεπ 05, 2019 12:05 am
- Όνομα: Άγγελος
- Μηχανή:: ECM Classika PID
- 2η Μηχανή:: Lelit PL41TEM Pid
- Μύλος:: Niche Zero
Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...
Γιατί όταν πίνεις δεν χαλάει η κρέμα;;
- DgSensei
- Δημοσιεύσεις: 313
- Εγγραφή: Κυρ Μάιος 12, 2019 4:46 pm
- Μηχανή:: Gaggia Classic PID
- Μύλος:: Eureka Mignon Crono
Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...
Ναι εννοείται αλλά νόμιζα ότι κάτι προσθέτει στη γεύση η κρέμα. Αύριο πρωί θα ανακατέψω να δω τι διαφορά θα έχει.
- Victor
- Δημοσιεύσεις: 130
- Εγγραφή: Πέμ Μάιος 30, 2013 12:44 pm
- Όνομα: Διονύσης
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- 2η Μηχανή:: AEG 120
- Μύλος:: Ascaso i-Mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex
- Τοποθεσία: Αθήνα
- Επικοινωνία:
Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...
Συμφωνώ, δεν νομιζω πως ειναι απο την εκτόνωση του περίσσιου νερού μιας και το puck μου δεν ειναι ποτε εντελώς στεγνό, το αντίθετο μάλιστα, στο επάνω μέρος υπάρχει λιγο νερό.charkyriak έγραψε: ↑Κυρ Δεκ 20, 2020 10:40 pmΤο έχω παρατηρήσει κι εγώ και σε IMS καλαθάκι.Λόγο δεν έχω σκεφτεί ακόμα
αλλά να στεγνώνει το σώμα του puck από το "ρούφηγμα" της τρίοδης μου μοιάζει απίθανο.
Κυρίως βέβαια γιατί δεν είναι αναρρόφηση αλλά απλά εκτόνωση της υπάρχουσας πίεσης "προς τα πίσω".
Ήλπιζα οτι τα καλαθάκια απο IMS ή VST θα είχαν διαφορετική συμπεριφορά, αλλα ίσως η περίμετρος χωρίς οπές να μην σχετίζεται με αυτό ή να είναι ο συνδυασμός αυτής της περιμέτρου με τις υψηλές θερμοκρασίες που μπορεί να αναπτύξει η Classic.
- DgSensei
- Δημοσιεύσεις: 313
- Εγγραφή: Κυρ Μάιος 12, 2019 4:46 pm
- Μηχανή:: Gaggia Classic PID
- Μύλος:: Eureka Mignon Crono
Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...
Δοκίμασα σήμερα να ανακατέψω με κουταλάκι και διαπίστωσα ότι πρώτον όντως δεν χαλάει ιδιαίτερα η κρέμα και δεύτερον η γεύση είναι σκάλες ανώτερη. Το πριν μου φαίνεται λες και όντως σε κάθε γουλιά έπινες κάτι ελαφρώς διαφορετικό.
- agpol07
- Δημοσιεύσεις: 263
- Εγγραφή: Πέμ Σεπ 05, 2019 12:05 am
- Όνομα: Άγγελος
- Μηχανή:: ECM Classika PID
- 2η Μηχανή:: Lelit PL41TEM Pid
- Μύλος:: Niche Zero
Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...
Εεμ ειδες;;
Για να το λέει ο James κάτι θα ξέρει.
Εν τω μεταξύ, σε ένα άλλο βίντεο, είχε ανοίξει κάτι σαν ταμπακιέρα και είχε μέσα 3-4 κουταλάκια . Το χει πάει σε άλλο επίπεδο ο τύπος..
- agpol07
- Δημοσιεύσεις: 263
- Εγγραφή: Πέμ Σεπ 05, 2019 12:05 am
- Όνομα: Άγγελος
- Μηχανή:: ECM Classika PID
- 2η Μηχανή:: Lelit PL41TEM Pid
- Μύλος:: Niche Zero
Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...
Εν τω μεταξύ αν γλύψεις το κουταλάκι μετά το ανακάτεμα, σου δίνει μια πρώτη επίγευση του καφέ.
πχ μου χει τύχει πολλές φορές να καταλαβαίνω ότι τον έχω κάψει γιατί βγάζει έντονη πικράδα στο κουταλάκι..
πχ μου χει τύχει πολλές φορές να καταλαβαίνω ότι τον έχω κάψει γιατί βγάζει έντονη πικράδα στο κουταλάκι..
Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...
Χαιρετώ την παρέα σαν νέο μέλος! Έχω μια απορία....έχω φέρει την εκχύλιση 17.6 gr in 60 out σε 27 δευτερόλεπτα περίπου 9.5 bar... παρόλα αυτά ο καφές βγαίνει σαν νερουλος από το portafilter , όχι κρεμώδεις. Τι λέτε να συμβαίνει γιατί πραγματικά τα νούμερα είναι σωστά...αλλά και από γεύση ψηλό μάπα...βγάζει και οξύτητα και πίκρα. Ο καφές είναι Κολομβία Βραζιλία σπυρί αλλά από συσκευασία, οπότε δεν ξέρω ημερομηνία καβουρδισματος.
- Hatori
- Δημοσιεύσεις: 575
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 30, 2019 2:16 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit pl41 plust pid
- 2η Μηχανή:: Aeropress
- Μύλος:: Eureka atom 75 titan
- Τοποθεσία: Δράμα
Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...
Τα 60 out είναι γραμμάρια ή ml ? Αν είναι γραμμάρια είναι πάρα πολλά πρέπει να κόψεις λεπτότερα !Lualua έγραψε: ↑Τρί Σεπ 21, 2021 6:11 pmΧαιρετώ την παρέα σαν νέο μέλος! Έχω μια απορία....έχω φέρει την εκχύλιση 17.6 gr in 60 out σε 27 δευτερόλεπτα περίπου 9.5 bar... παρόλα αυτά ο καφές βγαίνει σαν νερουλος από το portafilter , όχι κρεμώδεις. Τι λέτε να συμβαίνει γιατί πραγματικά τα νούμερα είναι σωστά...αλλά και από γεύση ψηλό μάπα...βγάζει και οξύτητα και πίκρα. Ο καφές είναι Κολομβία Βραζιλία σπυρί αλλά από συσκευασία, οπότε δεν ξέρω ημερομηνία καβουρδισματος.