Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...

Ποσότητα καφέ στο portafilter, tamping, θερμοκρασία, χρόνος εκχύλισης και άλλα πολλά.
Απάντηση
Lualua
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: Πέμ Σεπ 16, 2021 1:53 pm

Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...

Δημοσίευση από Lualua » Σάβ Σεπ 25, 2021 3:02 pm

Hatori έγραψε:
Σάβ Σεπ 25, 2021 11:37 am
Lualua έγραψε:
Σάβ Σεπ 25, 2021 10:29 am
BasilTh έγραψε:
Σάβ Σεπ 25, 2021 10:15 am


Δείχνει σαν να προσπαθείς να κρατήσεις την πίεση στα 9 bar ενώ έχεις μια μηχανή ρυθμισμένη στα 11 bar.

Δεν αναφέρεις ποια μηχανή χρησιμοποιείς, αλλά για να παίρνεις 9 bar θα πρέπει να χαμηλώσεις την πίεση από τα 11 που είναι ρυθμισμένη τώρα ( αν υπάρχει OPV ).

Μέχρι τώρα προσπαθώντας να κρατήσεις την πίεση χαμηλά, οδηγείσαι σε πολύ σύντομες χρονικά εκχυλίσεις με μεγάλη ροή ( channeling ).
Η αλήθεια είναι ότι προσπαθούσα μόνο με την κοπή του καφέ να πετύχω 9bar και σωστή εκχύλιση σε δευτερόλεπτα... Αλλά τελικά πριν λίγο ρύθμισα την opv και τώρα έχω μόνιμη πίεση στα 9 bar και τέλος... Το μόνο που μένει ελπίζω είναι να πετύχω και το ακριβές κόψιμο τώρα... Μηχανή έχω μια crm3605. Δεν τπτ το φοβερό αλλά τουλάχιστον έχει pid, έχει opv, timer και 58 αρι κλείστρο. Όπως και να το κάνουμε είναι vfm με τα μισά λεφτά από μια gaggia.
Και γιατί προσπαθούσες με το κόψιμο του καφέ να ρυθμίσεις την πίεση και δεν την ρυθμίσεις από την αρχή στα 9 bar να έχεις μια παράμετρο σταθερή και να είσαι οκ? Καλημέρα και καλά καφεδάκια
Γιατί έλεγα να το καταφέρω χωρίς να χρειαστεί να κάνω moda στη μηχανή. Η opv της μηχανής αυτής δεν είναι ρυθμιζόμενη όπως στην breville έπρεπε να κάνω πατέντα με το ελατήριο της. Έλεγα μήπως το αποφύγω γιατί δεν ήξερα αν θα πετύχω ακριβώς τα 9 bar... τελικά πέτυχε με την πρώτη!

vlaxos80
Δημοσιεύσεις: 58
Εγγραφή: Σάβ Σεπ 06, 2014 4:02 pm
Όνομα: Δημήτρης
Μηχανή:: Gaggia Classic pro
Μύλος:: Eurogat K3

Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...

Δημοσίευση από vlaxos80 » Κυρ Δεκ 04, 2022 2:48 pm

Καλησπέρα παιδιά..μια ερωτηση..γιατι καποιες φορες οταν βγαζω το πορταφιλτερ το μπισκότο κολαει επάνω στο shower και μενει εκει??αλλες φορες βγαινει λιγο λασπωμενο και αλλες στεγνο..παντα η αναλογια που παιζω στο στοκ διπλο καλαθακι της Gaggia Classic ειναι 18gr με φρεσκο speciality coffee..

Giorgos_Sp
Δημοσιεύσεις: 291
Εγγραφή: Σάβ Μάιος 28, 2022 11:32 am
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Lelit Pl41 Plust Pid
Μύλος:: Lagom P64
Τοποθεσία: Greece

Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...

Δημοσίευση από Giorgos_Sp » Κυρ Δεκ 04, 2022 3:31 pm

Συνηθως το puck κολλαει στο shower screen επειδη βαζεις περισσοτερη ποσοτητα καφε στο portafilter , απ οσο θα επρεπε.
Μειωσε την ποσοτητα και δεις οτι δεν θα κολλαει.

vlaxos80
Δημοσιεύσεις: 58
Εγγραφή: Σάβ Σεπ 06, 2014 4:02 pm
Όνομα: Δημήτρης
Μηχανή:: Gaggia Classic pro
Μύλος:: Eurogat K3

Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...

Δημοσίευση από vlaxos80 » Κυρ Δεκ 04, 2022 6:43 pm

Giorgos_Sp έγραψε:
Κυρ Δεκ 04, 2022 3:31 pm
Συνηθως το puck κολλαει στο shower screen επειδη βαζεις περισσοτερη ποσοτητα καφε στο portafilter , απ οσο θα επρεπε.
Μειωσε την ποσοτητα και δεις οτι δεν θα κολλαει.
Συμφωνω σε αυτο που λες..αλλα ως συνηθως στους specialty φρεσκους καφεδες βαζουμε 18gr στο καλαθακι..μαλλον ηρθε η ωρα για κανενα IMS Nanotech basket μου φαίνεται..αν παρω IMS να επιλεξω των 18gr καλαθακι??

Giorgos_Sp
Δημοσιεύσεις: 291
Εγγραφή: Σάβ Μάιος 28, 2022 11:32 am
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Lelit Pl41 Plust Pid
Μύλος:: Lagom P64
Τοποθεσία: Greece

Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...

Δημοσίευση από Giorgos_Sp » Κυρ Δεκ 04, 2022 7:09 pm

Εμενα πλεον δεν κολλαει, αλλα αγορασα VST 18gr και puck screen.
Συνηθως παιζω με 18,5 - 19,2 -20γρ.

blackbook56
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: Δευ Φεβ 15, 2016 6:31 pm
Μηχανή:: gaggia classic pro
Μύλος:: Eureka mignon Crono

Re: Παράθεση δεδομένων για διαγνώσεις...

Δημοσίευση από blackbook56 » Πέμ Μαρ 09, 2023 10:58 pm

Καλησπέρα και πάλι, ενώ ο καφές είναι οκ η κρέμα δεν μένει για πολύ, μια που των ανακατεύω και μια που πίνω, δεν έχω βρει κάτι πάνω σε αυτό γι'αυτό νκαι ρωτάω.

Απάντηση